Abstinens!

Åh, det är redan en och en halv timme sedan jag läste ut Twilight (eller Om jag kunde drömma, som den heter på svenska), och nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Funderar på att läsa boken en gång till. Höhö, ja varför inte :)

Jag var in på biblioteket bara för att kika om New Moon kanske skulle finnas där i alla fall, men det gjorde den ju inte. Attans, jag skulle ha lånat den i måndags när jag lånade första boken, då fanns den ju där. Skit också! Megaabstinens.




Kanske man skulle ta och titta i Historiaboken, eller en föreläsning kanske.. Eller åka och köpa godis och sätta i ett påskägg så jag har någonting att titta på. Känner mig inte särskilt sugen på godis och jag vet ju hur det blir. Jag köper en stor påse och äter kanske tre stycken, sen får godiset stå tills någon av sambons kompisar kommer och äter upp dem. Men det är ju påsk och då ska man ha godis i påskägg. Åt massa mat och fikade och hos sambons föräldrar dock, så jag känner mig lite illamående och inte alls sugen på något, förutom popcorn då förstås, men det är jag ju (nästan) alltid sugen på :)

Ja just ja. Läste igår att Ricky Martin har kommit ut som bög, wtf, det är ju ungefär som när Peter Jöback kom ut ur garderoben, fanns det någon som inte redan visste det?!?



Twilight Saga

Nu har jag lyckats övertala sambon att köpa Twilight Saga åt mig i födelsedagspresent. Wehoo, alla fyra böcker, på engelska i en box. Det gillar vi :) Tyvärr måste jag vänta tills jag faktiskt fyller år innan jag får den, han gick inte med på att jag får den tidigare :( Men den är ju bara typ, tre veckor kvar, det går fort, hoppas jag. Haha, då kan jag kanske fokusera mig på skolböckerna istället så länge, det skulle behövas :)

Just nu sitter jag och tittar på föreläsning och läser boken samtidigt, jag har svårt att lägga ifrån mig den. Men snart är den slut och tvåan är utlånad på biblioteket.. Jag vet inte hur jag ska klara mig. :(


Nytt te jag köpte på Ica igår. Har aldrig smakat just den förut, men det var gott. Och Fairtrade, då mår man bra i hjärtat :)

Äntligen hemma

Fick jobba livsskiftet idag, så jag var hemma kl 18 och eftersom jag fick en ledig kväll bestämde vi oss för att gå på bio och se Alice in wonderland. Så hem, äta micromat, byta kläder och iväg igen. Nu äntligen har jag slagit mig ner i soffan. Vi tog en tripp till Ica Kvantum, så nu har vi invigt det också.

Annars då, ja, jag sitter fullt sysselsatt med Twilight. I´m hooked, oh yeah! :)

Imorgon blir det plugg igen, har slappnat av nu i fyra hela dagar. Jag hoppas att min bok ska komma imorgon också. Annars har jag en föreläsning att titta på i alla fall. Och så blir det påskmiddag hos svärföräldrarna. :)

Och filmen förresten, den var bra! Men sambon satt och vred på sig hela tiden, han tyckte inte den var så bra och Johnny Depp var inte så läskig. Eftersom jag är livrädd för clowner så trodde jag att jag inte skulle kunna se den, men vi får väl se. Drömmer kanske mardrömnar i natt. :)

Nu ska jag återvända till Bella och Edward.

See ya later!

Snö!

Nej, hörni, jag tror att det sitter någon däruppe som inte vet att det är sommartid nu. Det snöar ju för tusan, snöar! Och jag läste idag att i år har man ändrat så vinterdäcken ska tas bort redan den 15 april. Jo, tjena!


Nu jäklar ska jag läsa. Twilight! Tyvärr var alla utom sista utlånad på engelska, så det får bli på svenska, men det går säkert lika bra ändå :) Jag ska ju ändå läsa en engelsk bok på 1500 sidor till min historiakurs. Haha, kan ju vara skönt att få läsa något på svenska då. Om jag nu har tid och ro att läsa något annat att skolböcker, vilket i och för sig är tveksamt.

Apropå min historiakurs, den är grotesk! Usch, vi ska skriva någon form av sammanfattning på världshistorien på ungefär 15 sidor.. Genom att utgå från tre olika perspektiv och två olika författare. Just ja, vi ska välja fem länder att fokusera på också. Hoija! Jaja, vi får väl se hur det utvecklar sig. Just nu sitter jag och väntar på att första föreläsningen ska komma ut, den skulle läggas ut idag. Har precis beställt boken också. Tänkte att den kanske kan vara intressant. Sedan behöver jag den i tio veckor, så det kan bli krångligt med biblioteket. 400 spänn, inte så farligt, med tanke på att originalversionen kostar ungefär 1400:-. Enligt ISBN så skulle vi ha en forkortad version, ja inte mig emot :) Får väl se om den är intressant eller om jag ska skicka tillbaka den.

Nu ska jag läsa lite innan jag kilar på jobbet. :)


Måndag

Ja, det har varit lite dåligt med uppdateringar på sista tiden, men ibland måste man få tänka på annat också :) Det har i vilket fall som helt varit en riktigt skön helg. Och nu är det måndag igen, med allt vad det innebär. Ny kursstart, ny jobbvecka och påsk ska det visst vara också. Men det märker ju inte jag något av, jobbar hela helgen, precis som vanligt.


Modebild. Hahahaha

Och gissa hur jag började den här veckan. Tadadada!
Med att tvätta! Jippie, världens roligaste syssla!


Dom säger att det är sommmartid nu..

då undrar jag, vart då någonstans?



Var en dag uppe hos mamma och pappa i husvagen på Torne Träsk igår. Fruktansvärt kallt!
Men vi hade trevligt ändå :)


Sedan tittade jag och sambon (eller i alla fall jag) på Twilight och New Moon. Det är en kärlekshistoria som gör ont i hjärtat.


Skoter


och korvgrillning.

Haha, vi hade sur ved, så den ville inte riktigt. Det är därför det ryker så mycket, ifall ni undrade :)

Efterrätt


Efterrätt

Låg med skålen i soffan och tittade på Happy Feet, ungefär lagom nivå för mig just nu. Så söta pingviner!

Imorgon ska jag nog uppåt fjällen och sitta ute. Jag skiter i om det är kasst väder, jag har knappt varit utanför dörren på hela veckan, förutom mellan bil och hus typ, och det räknas inte.

Det är underbart med åttatimmarstentor..

..speciellt när de är över!

Lunch


Middag

(Det ska föreställa ett skrov, men jag var så hungrig så jag hann äta upp det innan kameran kom fram).


Vi fick aldrig ut någon tenta imorse, vi väntade och väntade. Kl nio kom och gick. Vi diskuterade på forumet, vi blev upprörda. Några försökte ringa ansvarig (som för övrigt skulle vara tillgänglig på telefon under hela tentan), men inget svar. Kursansvarig var tjänstledig. Inget svar på mail. Vi blev mer upprörda och var beredd att skita i det och ta helg ( i alla fall jag). Sen helt plötsligt tio minuter i tio dyker tentan upp i en helt annan mapp och lite senare kommer ett meddelande upp att eftersom vissa (ja det stod vissa, vi tror att det var samtliga), inte lyckats få fram tentan så la de den nu i en annan mapp. (Ha! De hade bara missat att den inte följde med mappen den skulle ligga i). Så en timme försenad fick man äntligen börja, då kan man ju tycka att man skulle få en timme längre på sig också, men nej, inget meddelande om det. Just då ville man bara börja skriva, så man orkade inte bry sig. Vid två kom det äntligen ut ett meddelande att vi skulle få en timme till på oss (hade vi inte fått det, skulle det nog blivit ett himla liv), och tur var väl det, klockan 17.50 lämnade jag in tentan. Och nu är jag helt slut.

Nu ska jag lägga mig framför teven, om jag orkar ska jag gå och köpa ostbågar för det har jag förtjänat, men jag tror att jag kommer somna på soffan. Jag tog i mig alla fall till grillen för mitt skrov, det var ganska starkt gjort tycker jag :)


Tentaperioder suger!

Känner mig just nu som en, ja jag vet inte vad. Klubbad säl brukar man väl säga, men jag vet faktiskt helt ärligt inte hur en klubbad säl brukar känna sig, så jag tänker inte säga att jag känner mig som en. Jag känner mig väldigt tung i vilket fall som helst, och då menar jag inte tung som i tjock, utan tung som tung i huvudet av att försöka tränga in så mycket information som möjligt, eller nåt..

Hoff, vi satt väl ca sju timmar sammanlagt igår och gick igenom frågorna inför tentan, sen satt jag själv uppe till halv två och läste lite till. Sen upp klockan åtta och jobba hela dagen och sen träff igen med kursarna kl 19, till typ nu. Ja, vi är rätt dumma i huvet som sitter och diskuterar in på mitt i natta nästan. Nu kände vi att det inte gick längre. I alla fall jag, mitt huvud håller på att explodera tror jag, och jag är så jäkla trött! De andra skulle sätta sig och läsa lite till, och titta på föreläsningar. Själv känner jag att sängen nog inte varit så här lockande på länge. Kanske måste titta lite till på någon fråga, men sen sova så man är utvilad imorgon för en åtta timmars lång tenta. Och håll tummarna för att jag får tur med frågorna.



Sälar (bild från expressen.se)

Det var som tusan!

Hela nio stycken unika läsare igår. Vilka är ni då? Kommer ni tillbaka? Haha.

Nu ska vi snart "träffas" några från kursen och diskutera lite inför tentan. Det vill säga, gå igenom tentafrågorna (eller så mycket vi nu kan av dem.) Vi ska "träffas", prata lite över cyberspace ni vet. När man läser på distans med folk över hela Sverige finns det inte så många alternativ, men vi har fått ihop en bra liten grupp, så man behöver inte känna sig så ensam :)


(Haha, jag ser ju helt galen ut. Kikar alltid upp ovanför glasögonen, vet inte varför :) ) (Ja, jag gillar snea bilder)

Här kommer en till


Igår droppade det från taken, jag tror minsann det är vår! :) Och sambon säger det första han gör när han kommer utanför dörren; "Usch vad kallt det är!" Han har hamnat på fel plats i Sverige, det är ett som är säkert!

Bokhögen växer





Här ser ni anledningen till att jag inte varit så aktiv de senaste dagarna. Plugg, plugg. plugg. Det finns fler böcker också som inte syns. Ok, alla böcker tillhör inte kursen, men jag har varit på biblioteket och plockat hem halva historiehyllan känns det som, så jäklar om jag inte klarar tentan nu.

Ja och igår jobbade jag hela dagen förstås. Åkte på städet eftersom kollegan blivit sjuk, så jag jobbade 11-20. Då är man ganska trött när man kommer hem kan jag säga.

Fy fasiken vilken dag det var på jobbet igår. När jag gick och städade kände jag, att åh, så skönt att jag slipper kassan och kan ignorera alla. gnälligt var det! Men jag jobbade ju mitt ordinarie skift fyra till åtta och då fick jag ta min del av skiten. Ja, så är det.

Nu har jag en liten paus från böckerna och surfar lite, kände att jag behövde det. Men alldeles strax ska jag fortsätta igen. Nu är det fullt sjå till fredag klockan 17, när tentan ska vara inlämnad. Det ska bli så skönt, med en hel helgs vila, när nästa kurs inte börjar förrän på måndag. Härligt! Men fram tills dess hittar ni mig i böckerna.


Söndag

Hoija, blev förmiddagsskiftet idag trots stängning igår. Min kollega messade mig halv ett i natt eftersom hon var sjuk. Så det var bara att borsta tänderna och hoppa i säng (och hoppas på lite sömn). Nu med lite thaimat i magen har jag bäddat ner mig i sängen med datorn. Grabbarna spelar NHL där ute. Själv tänkte jag plugga lite nu med min dator och spana på lite romantisk film om en stund på sambons dator. Jepp, man kan göra två saker samtidigt :)

Så med lite popcorn på sidan om, blir det nog en bra kväll trots allt. Skönt att vara ledig kvällen!

(Mina underbara strumpor. Vågar knappt använda dem för att jag är rädd att de ska gå sönder. Supersköna, och snygga!)

Hade en söt liten farbror på jobbet idag förresten. Han stod i kassan och nynnande på en låt. Han betalade sin tankning och så gick han ut fortfarande nynnandes på sin låt :)


Mumsigt!


Det här är vad jag sitter och suktar efter just nu. Helt underbart fantastiskt goda! Men nej, jag ska inte unna mig det. Har pluggat alldeles för dåligt idag. Om jag i alla fall lyckas besvara den här frågan om kvinnohistoria hyfsat, så kanske, kanske jag kan unna mig det. (Eller så tar jag mig en ändå).

Jag försöker verkligen koncentrera mig på frågorna, men det är lördag och det verkar vara underbart väder ute. Jag vill ut i solen! Sitter och surfar runt i stället för att läsa i boken. Och snart måste jag fixa mat, för jobbet väntar.

Nej, nu boken. Nu! Snart! Om en stund!

Vellinge

Jag tittar på Uppdrag granskning om flyktingfientligheten i Vellinge. Fy fan, säger jag bara! Stackars barn som måste hamna där ingen vill ha dem. Självklart ska man ta emot ensamma flyktingbarn, men ibland måste man kanske tänka på barnen. De har gått igenom så otroligt mycket redan, ska de verkligen behöva utstå ännu mer skit, bara för att man som ort måste ta emot flyktingar, men inte vill. Nu vet inte jag hur det är i Vellinge nu och hur barnen har fått det, men fy fan! Jag förstår inte hur man kan tänka som vissa gjorde i det programmet. Rädsla är vad det handlar om, ingenting annat.

Mellanmål

Mellanmål

Smoothie med naturell youghurt, mjölk, banan och frysta jordgubbar. Mums!

Det blev pilates som träning idag, härligt! Jag vet inte om det är så bra för mina leder dock, jag känner att värken i armen är på väg att komma. Men det kan vara allt datoranvändande som gör det, igen.

Jag tränar i princip bara hemma på vardagsrumsgolvet. Jag är för slö för att gå någonstans. Nej men, jag tycker det är så tråkigt att träna på gym. Och köper jag ett kort så vet jag att jag aldrig kommer gå dit. Det fungerar precis lika bra att träna hemma :) Eller gå på promenader, vilket är underbart nu när våren börjar komma.

Och nu har solen börjar titta fram också, trevligt :)


Fredag

Så då var besiktning avklarad. Pärlan klarade det med bravur. Ett år till nästa gång.


Utsikten från våran balkong. Fint! Men väldigt tråkigt väder idag. Det ser nästan ut som ett riktigt fjällandskap, minus fjällen. Men jag lovar, det är finare när solen skiner. :)

Jag ställde in min VFU idag, kände att jag verkligen inte har tid med det.

Nu ska jag träna, sen blir det plugg, plugg, plugg ända tills jag ska på jobbet kl 17. Kul dag, yeah right!

Stopp i avloppet avhävt

Nu har rörmokaren varit här och rensat och skällt ut oss. Haha, nej jag skojar bara. Men han verkade tycka att det var dåligt av oss att låta det bli totalstopp. Jag stod där och tittade när han arbetade, men jag gick ut när han började tömma röret. Isch!

Det är svårt när det folk hemma och arbetar hos en. Man vet inte alls hur man ska reagera. Ska man titta på, eller hjälpa till, eller ska man bara försöka ignorera dem och fortsätta med sitt? Jag vet inte, jag tycker det är lite jobbigt.

Nu rinner i alla fall vattnet som det ska och disken ligger där och stirrar och väntar på att bli diskad. Man samlar på sig en del disk när man inte kommer åt handfatet. Men disken får stirra lite till, för jag är för slö och egentligen är det sambon som ska diska, men han kommer inte idas, så jag får väl göra det. Imorgon.

Nä, hoj, imorgon ska jag upp tidigt. Har besiktning 07.40. Jag var helt säker på att det var sju, men det var det inte såg jag när jag tittade på pappret bara för säkerhets skull. Herregud, jag får ju sova ända till klockan sju. Inte illa! Hoppas den tar sig igenom besiktningen bara. Han kollade oljan idag på verkstan idag, så annars jäklar! Jag är lite nervös faktiskt.

Det blir ingen bild idag för jag är lite trött, så jag ids faktiskt inte. :)

Det är väldigt svårt att få en funktionell tillvaro när man inte har en diskho i köket

Det är väldigt sant. Hur tusan klarade de sig förr? Man kan ju inte hålla på och springa till toan när man behöver lite vatten. Man kan ju inte skölja något, inte diska.. Det där Kaustiksodan hjälpte ju inte ett smack, så jag insåg att allt vatten från röret nog måste rinna ut för att den ska ha någon effekt, men ja.. Det är stopp!! Nu har jag försökt de senaste nio timmarna att vattnet ska rinna ut helt, men det verkar ta en vecka för att det ska ske, så nu får det fan va. Provade hälla lite kaustiksoda igen (det har ju i alla fall runnit ut en del), så får vi väl se vad som händer. Har väldigt svaga förhoppningar dock. Svärfar skulle komma imorgon och rensa rören. Ja, jag tänker då inte göra det. Uuuh, fy så äckligt. Jag skulle spy på fläcken. Jag vill inte veta vad som gömmer sig i de där rören, det är ett som är säkert. Sånt är karlgöra, det säger min mor. "Mycket kan jag göra, men rensa avlopp det gör jag inte!" Ungefär så säger hon. Hon är klok min mor.



Tentaplugg! Yes, vad roligt! (Observera de väldigt fula kuddarna i bakgrunden. Jag fick dem i julklapp från jobbet, men sambon envisas med att ha dem framme. Jag måste köpa nya fodral!)


Kaustiksoda, jäklar vad det stinker!


Mm, lunch!


Jag har hällt kaustiksoda i avloppet i köket, för det var verkligen totalstopp! Och nu mår jag illa och är fruktansvärt yr känner jag. Starka grejjer det där. Man kanske inte ska sitta i köket medan den verkar? Men det låter ingenting nu heller, ska den inte sprätta och fräsa och grejja? Det har inte gjort det någongång när jag har provat, men förhoppningsvis har den verkan ändå.

Nu är i alla fall opponeringen avklarad. Det gick bra och arbetet är godkänt, så nu kan man sluta tänka på det och ha full fokus på tentan. Tentaplugg för hela slanten nu. Fullt ös!


Godmorgon Onsdag

Det var väldans vad svårt det var att ta sig upp på morgnarna nu för tiden. Har sovit grymt dåligt och bara väntat på att klockan ska ringa, men när den väl ringer är man som ett ufo i alla fall.


Det här är min morgon. Lägg märke till alla rosa attiraljer på bilden. Skulle kanske tagit en rosa temugg också, men just nu är jag i en Iorperiod. Han är ju som jag, glad och positiv hela tiden :)


Jippie!

Yes, smarta Jenny har just insett att hon glömt lämna studieförsäkran för att få pengar från CSN. Undra på att pengarna aldrig kom. Och dessutom har ju Jenny ingen kod för att logga in på CSN, för den är spårlöst borta, så nu måste Jenny beställa en ny kod, vilket tar ungefär tre dagar.

Så här glad blev Jenny nu

En kåt tant?!?

Min sambo tycker att jag låter som en kåt tant på bloggen, haha, ja kanske det kanske.

Har ätit plättar i massor idag. Jag gjorde en stor laddning för sambon brukar vilja äta, men som vanligt fick jag äta upp det som blev över. Man ska inte slänga mat och det är ändå ingen som äter kalla plättar.

När jag var och handlade på ICA idag, (jag är egentligen en Konsummänniska, men det ligger på vägen mellan skola och hem, så då fick det bli så. Måste bara påpeka det, haha) I alla fall när jag var in på ICA, såg jag en gubbe som stod och kollade in en klase bananer, väldigt noga studerade han dem. Och tydligen var det för många i klasen, för han slet bort en och satte resten i sin korg. Väldigt nödvändigt! Det hade ju verkligen varit hela jordens undergång om han råkat få med sig en hel banan för mycket hem. Verkligen, jättejobbigt! Speciellt när det var typ sju bananer i klasen han sedan köpte. Å nej! Kanske gick han på diet och fick bara äta en banan om dagen och då förberedde han genom att köpa en för varje veckodag, vad vet jag. Dagens I-landsproblem jag vet.


Själv köpte jag två bananer som låg löst, som tydligen någon annan inte velat ha. Det var väl en för mycket i deras klase också antar jag. Inte lätt!



Godmorgon

Vilken härlig dag det är idag. Solen skiner och fåglarna kvittrar utanför fönstret. Härligt! Sitter med en kopp te och njuter med solen i ögonen.

Jag fick precis mitt schema för de sista två delkurserna den här terminen. Det verkar, hmm.. Spännande?!? Ska sätta mig ner nu och skriva ner och titta hur mycket som krockar med jobbet och hur sur min chef kommer bli på en skala.

Tentan är den 5 juni, på en lördag morgon, jippie! Hoppas bara att lärcentrat kan ta hand om mig, så jag slipper åka till Falun, för det har jag verkligen ingen lust med. Snart börjar vi i alla fall med världshistoria, det är kul! :)

Nu ska jag dricka klart min kopp te och börja bege mig mot Hjampis och några timmars praktik. Hoppas ni får en bra dag alla ni där ute!


Ja hoija

Ja, det var inte så lätt det här. Känner mig fortfarande inte nöjd, men det får duga så länge. Jag ändrar och ändrar, men det tycks inte bli som jag vill hur jag än gör och blir det som jag vill så blir det inte bra :( Tänk om man skulle vara lite mer datateknisk, eller ha en sambo som var det. Det skulle vara grejjer det ;P Nej, jag tänker inte byta ut min sambo om det är det ni tror. Han är min! Möhöhö


(This is me, by the way, lite lurig ser jag allt ut, men glad ändå)

Jaja, imorgon ska jag visst ut på praktik. Har inte tid egentligen, men jag har lovat att jag ska komma och då är det bara att gå dit. Egentligen borde jag plugga till min tenta (inte börjat än, hoff), och göra opponeringen som ska vara klar på onsdag morgon (knappt börjat läsa hans arbete än..), men det ska väl hinnas med det också hoppas jag.

Det är ju roligt på praktik :) Och imorgon ska jag dessutom träffa pojkarna i El- och Bygg-ettan. Haha, de är så charmiga.





Nöjd?

Nja, jag är inte riktigt nöjd med designen, men det får duga så länge. Storleken på texten blev större och jag vet inte riktigt hur jag lyckades med det. Det var ju i och för sig bra, men jag hade gärna velat veta vad jag gjorde, för så vitt jag vet var jag inte och petade där...  Nu måste jag i alla fall fara iväg och jobba och hoppas att Robban på verkstan har tid med min bil, för den läcker olja och den ska besiktigas på fredag. Så det är inte så bra.

Hoija, mitt skrivprogram la av mitt under min föreläsning och ville inte alls fungera. Jag blev till slut tvungen att skriva för hand och det fungerar inte så bra för min handled, men som tur var det inte så länge kvar av föreläsningen. Får titta på vad som hände senare. Nu jobb!

Bloggdesign

Wehoo, håller på att experimentera lite med bloggdesignen. Det här var ju roligt. Och tänk, jag fattar faktiskt vad jag håller på med. Nåja, nästan i alla fall :)

Måndag morgon

30 minuters jogg och en apelsin- och jordgubbssmoothie. Perfekt start på en måndag morgon. Synd bara att solen har gömt sig bakom en massa moln och snön faller ner. Nu föreläsning.


Minst tre blogginlägg per dag

En annan sak som jag läste att man måste göra för att bli en känd bloggare är att uppdatera sin blogg minst tre gånger om dagen, så då får jag väl skriva ett blogginlägg till, på min väg till att bli proffsbloggare. :) Lägger med en fin liten bild på Iskyrkan också från i januari när vi var där på dop. Ser ni vad duktig jag är. :)



Skulle faktiskt ta någon roligare bild, men batteriet på kameran dog precis, så man tager vad man haver.

Nu har sambon och jag precis sett färdigt sista filmen i Milleniumtrilogin. den var bra, riktigt bra faktiskt. Och nu känns sängen väldigt lockande.

Ostbågarna var väldigt goda

Långpromenix och ostbågar

Nyss hemkommen fårn en promenad på ca 1h och 40 min, så nu känner man sig som en människa igen. Härligt! På vägen hem gick jag och köpte en påse ostbågar, haha. Det bjöds på ostbågar igår och det var så längesen jag åt det, så jag fick väl inte nog. Gick hela vägen under promenaden och funderade om jag skulle. Men man lever bara en gång och då får man faktiskt äta ostbågar två dagar i rad om man vill! :)

Jag har ju inte öppnat den än, så jag kanske inte äter, men har man det hemma så är det svårt att låta bli, mums :)

Jag läste i en blogg jag följer igår (Spiderchick, skitkul, haha) att det finns inget bättre sömnpiller än en blogg utan bilder. Så eftersom jag har höga ambitioner att bli världens mest kända bloggare och leva lyxliv på pengarna jag tjänar, så måste jag väl försöka få in lite bilder. Tänkte göra ett försök nu då alltså.



Titta, en bild. :)

Bakis?!

Hmm, det var sambon som var drack alkohol igår och dessutom var ute på krogen, men ändå är det jag som känner mig bakis.. Vart är rättvisan i det?

Melodifestivalfinal

Så, nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska snart sova. Sambon gick ut på krogen en sväng. Haha, nästan så man själv blev lite sugen. Var så himla trött tidigare, det är jag väl i och för sig fortfarande, men jag satte på och diggade lite musik när jag kom hem och blev nästan lite sugen på att gå ut och dansa. Haha.

There´s no halo round my head now.. Manboy manboy.. Lalalala. Den sitter stenhårt! Jag gillar det inte! Men pojken var grymt söt dock, om man bara varit sex år yngre.. Höhö. Just kidding!

Salem borde vunnit. Jag säger det igen, Salem borde vunnit! Underbar låt och underbar röst! Och hur kunde Peter Jöback komma näst sist?!? Hur fasiken gick det till? Grym låt! Men jag gillar Anna Bergendahl också. Det är en jättefin låt, men jag tror Salem hade haft större chans ute i Europa. Men vem vet, jag har haft fel förr (liksom hela svenska folket). Och gissa rubriken på Aftonbladet. Fel låt vann! Som vanligt. Konstigt det där, eftersom det faktiskt är svenska folket som röstar, och nu var det ju verkligen det. Anna Bergendahl låg ju verkligen inte så bra till efter jurygrupperna, speciellt inte de utländska. Så om fel låt vann.. SLUTA RÖSTA FEL DÅ, för sjuttsingen!


Yrsel och illamående

Usch, jag mådde inte alls bra igår, blev jätteyr framåt eftermiddagen också. Jag satt vid datorn och helt plötsligt försvann halva bilden. Sedan såg jag suddigt ett bra tag. åt några mackor för jag tänkte att jag kanske ätit för lite. Jag fick ju synen tillbaka i alla fall, men mådde riktigt dåligt hela kvällen. Fick till och med be sambons kompis köpa godis åt mig på Q8 innan han kom hit. Jag som i princip aldrig äter godis. Tycker inte att det är särskilt gott heller. Jag låg på soffan under filten och titttade TV hela kvällen och när jag gick och la mig kändes som att jag var full. Så mycket snurrade det i huvudet. Jag spelade lite Mario Kart Wii igår kväll också, men jag blev så yr av det också, så jag fick lägga ner.

Det var riktigt obehagligt att synen bara försvann sådär.

Idag ska vi till några kompisar och titta på melodifestivalen och spela Wii. Tänkte egentligen ta något glas vin, men jag tar nog bilen dit istället. När kroppen inte är som den ska, känns det inte så kul att förgifta den med alkohol, även om jag inte tänkt ta mer än något glas.

Idag har jag varit på stan med mamma och shoppat. Man kan ju tycka att jag kanske borde ligga hemma och vila, men jag känner mig lite bättre idag och jag var så sugen på shopping. Jag är lite illamående och lite yr, men jag fick ju sova hela natten i alla fall. Klev inte upp förrän efter elva, det var riktigt skönt, även om jag inte sov riktigt så länge.

Shoppade var det ja. Jag gjorde av med ungefär 2000 idag. Inte illa, för att vara denna lilla stad. Jag köpte ett par jeans, två tröjor, en jacka, två gardiner och en täckkjol, som jag tänkt i flera månader att jag måste köpa. Nu är jag pank. Men det var trevligt med en shoppingtur :)

Nu väntar vi bara på att sambons kompis ska komma hit, så ska vi äta tacos och sen fara iväg till Lompis och träffa lite annat folk. Hoppas ni får en trevlig lördag alla ni därute.

Helg, och det ska bara slöas och inte tänkas alls

Efter tre timmars sömnpiller = föreläsning om Sveriges politiska utveckling under 1900-talet så är det äntligen helg! Härligt! Kan behöva vila upp mig lite inför tentapluggandet.

Jag mår så illa hela tiden, och känner mig tröttare än vanligt. Nu börjar min mage bli i uppror också. Tecken på stress månne? Och nej, jag är inte gravid. Får vila lite under helgen och hoppas det blir bättre. Jag har mått illa till och från sen i januari och kroppen känns inte alls som den ska. Det gillar jag inte alls! Inte roligt när man inte känner igen sin kropp.

Kan vara laktos eller glutenallergi kanske? Mår man illa då? Men jag har ju inte ont i magen, bara en konstig bubblande känsla. Ja, jag vet inte. Det är inte kul i alla fall.

Jag har inte ork till någonting känns det som. Vill bara ligga i soffan och göra inget alls. Men jag måste bege mig utanför dörren i alla fall. Solen skiner, och jag måste på biblioteket och lämna tillbaka böcker och beställa en bok jag behöver till tentan. Bara att pallra sig från soffan och försöka orka lite till innan man kan däcka. Måste hämta sambon från jobbet och åka till systemet senare också eftersom sambon gjort ett vad och förlorat och därmed måste bjuda på en platta öl.. Dessa killar. Fotboll hit och hockey dit. Men inte tusan vinner han några pengar så vi kan säga upp oss och leva lyxliv. De är jäkligt kassa på att tippa måste jag säga.

Jag får nog börja spela på Lotto, eller Keno kanske. Trisslotterna vinner man ju inget på.

Färdig!

Så, nu börjar arbetet bli klart då. Jag har inte skickat in det än, det är ju en hel timme tills det ska vara inne, man kan ju inte vara tidig :)

Jag vet inte, jag känner mig inte helt nöjd med diskussionen, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer i den. Egentligen har jag lust att ta bort hela och skriva om den, men jag har inte riktigt tid med det. Och jag kommer ändå inte komma på något bättre.

Äsch man ska inte överanalysera, det viktigaste är ändå själva undersökningen och den känner jag mig nöjd med. Det blir säkert bra det här. Lika att skicka in den så man har det gjort.

Buhu, alla bara lämnar mig

Jahapp, så har då ännu en bestämt sig för att lämna hålan även kallad OK, det blir den fjärde sedan i julas. Men det är ändå rätt bra, vi har haft i stort sett samma personal i ett och ett halvt år, med lite justeringar. Nästan ett rekord på senare år om jag förstått det rätt. Men varför måste alla sluta samtidigt? Och varför måste alla mina partners in crime dra och lämna mig ensam? Jäkligt taskigt om jag får säga det själv (och det får jag för det är min blogg, haha). Vilket sätt, bara sticka och lämna mig kvar. Buhu! Riktigt elakt faktiskt..

Snart klar!

Sista rycket med uppsatsen nu. Jag är nästan klar, men har det jobbigaste kvar att göra, det vill säga sammanfattning och diskussion. Det gillar jag inte alls. Speciellt eftersom jag inte har några idéer om vad jag vill diskutera om mitt ämne. Jag såg att en del inte gjort diskussion (Ja, jag kikade på de arbeten som redan var inlämnade, om man ska lämna dem öppet, så måste man ju få det..), så då kanske jag också kan skippa det, om jag inte kommer på något.

Sammanfattningar har jag aldrig gillat. Ja, jag förstår meningen med dem, men jag hatar att skriva dem.

Så det är bara att ta de sista tagen nu. Ska försöka göra klart allting idag, så jag bara behöver läsa igenom imorgon innan jag skickar in det.

Jag är så jäkla trött bara, jobbade halv sju till tre idag och det var folk hela tiden. Vad tusan, har de inget liv eller, när de måste hänga på OK hela dagarna..?! Kl nio ska jag i alla fall ta en TV paus, för då är det Grey´s!

Hahaha

De söker en miss Chiquitita till en butiksöppning i stan. Haha, något för mig kanske. Attans jag är visst för kort, man måste vara minst 1.65. Skit också!

Jag vill göra något nytt!

Jag känner för en nystart! Har sådan jäkla lust att slänga ut alla kläder i garderoben och köpa allting nytt. Sambons kommentar på det, men blir inte det dyrt?

Hoff, jag vill få ordning här hemma också. Vi har bott här över ett år och ännu har jag inte fått upp några tavlor, här är man snabb.. Jag köpte lite ramar och bilder på Ikea i typ somras eller något, men tyvärr så köpte jag för få ramar, så därför har jag inte fått upp något än. Jag måste verkligen till Ikea! Det finns ju inte likadana ramar att köpa någonstans här i stan. Hoff, vad less jag blir. Vi är inte riktigt överens på tavelfronten jag och sambon heller, även om jag egentligen inte tror att han bryr sig.

Jag är sugen på ett skrivbord också, men det ska inte vara ett vanligt skrivbord. Vill ha ett spegelbord, eller vad tusan de nu kallas. Finns ett snyggt på Ikea, och ett på Mio. Hmm, de skulle ju köra upp en busslast hit till stan från Mio snart, kanske skulle beställa ett... Tyvärr tror jag att det gick på typ 7000 eller något.. Lite dyrt kanske. Egentligen har jag ju ett gammalt spegelbord, som jag fick av min farmor när jag var liten, men det är tyvärr inte så helt längre. Min halvbror trodde att var skräp och slängde lite grejjer på det, så nu är något ben av, plus att färgen är halvt borta lite här och där. Det känns lika bra att köpa ett nytt, jag hade verkligen behövt ett skrivbord.

Vi har ju det där extrarummet som bara står där också, som ett förråd ungefär. Jag har en massa idéer om hur jag vill inreda därinne, men eftersom det knappt finns någon möbelaffär här, så kommer jag ingen vart. Hojja!

Måndag

Jag vaknade halv åtta imorse och var jättepigg, men dum som man är, så tyckte jag att det var lite onödigt tidigt och ville sova lite till. Så nu sitter man här och är trött igen, precis som alltid när man inte går upp direkt man vaknar.

Igår, och inatt, var det storm ute, men nu skiner solen och det verkar vara riktigt härligt vårväder ute. Ska ge mig ut på en promenad om en stund och knata till jobbet och lämna igen filmerna vi såg igår. Men först ska jag fixa lite med uppsatsen.

Jag ska skicka den till två klasskompisar idag. Vi tänkte läsa igenom varandras och kommentera dem. Det kan vara skönt ibland att få respons på något man gör, innan man lämnar in det på riktigt. Man är ju rätt ensam som distansstudent och det är svårt att avöra om det man skriver verkligen är bra, när man själv är så inne i det, så det känns rätt skönt faktiskt. Tyvärr så är ju mitt arbete inte ens nästan färdigt, så det är lite trist att lämna det till någon som det ser ut just nu. Därför måste jag fixa till det lite först, och skriva ett fint litet mail att det inte är färidgt, men att de gärna får kommentera det som det ser ut just nu :)

Vi såg ju Zombieland igår, det var den filmen med alla mina fobier samlade i en. Usch och fy, vad jag hatar clowner!
Men vi såg också senaste Beck-filmen. Den var riktigt bra faktiskt. Annars har det ju känts som att Beck är på väg att somna in lite, i och för sig ska de väl inte göra fler filmer än den omgången som är på g nu, men jag gillade den här filmen. Härligt att se Gunvald visa lite känslor också :)


Jag är så trött så jag tror jag..

Ja, just så trött är jag.

Såg världens vidrigaste clown i en film nyss. Det var råttor med i den också. Killen hatade även disktrasor. Otippat. Alla mina fobier samlade i en och samma film. Det var inte jag som valde filmen.


Sebbe vill visst bli bjuden till esteterns 10-årsjubileum, men jag då, varför fick inte jag en inbjudan? Höhö, suck it! I don´t even like you!

Nej, jag tror det är sängen nästa, det här går ju inte alls. Har inte ens orkat göra mig popcorn idag, då är det illa.

Och nej, jag vill inte bli bjuden till esteternas fest, vad ska jag bland alla musiker och göra? Mitt hem var bildsalen. Bildesteter rular. Och teater, lite. (Jag kan inte ens rita en streckgubbe, haha). Ville bara beklaga mig lite, men ni behöver inte skicka en inbjudan (jag smiter in som Maries plus one ;P )

Kalle Moraeus- Underbart!

Nej, vad tusan är det för skit Sverige röstar på? Jag klarar inte Pernilla Wahlgren, och Jessica Andersson, tråkigt! Nej, tacka vet jag Kalle Moraeus, han blir man glad av! :)

Skulle han haft chans i Europa? Nej, troligtvis inte, men det har ju inget annat vi skickar heller, så varför inte skicka en glad liten gubbe och hans spelmän? Det hade varit finfint det, tror ni inte :)

Men nej, rösta på skiten ni bara. Pernilla skulle gått på brorsans bröllop istället.

Tack för mig, nu ska jag hämta sambon och köpa choklad att trösta mig med. Upp och jobba monsterskift imorgon. 7-17, jippie...

Fredag

Jag är så inne i min uppsats så jag har inte ens tid att skriva här. Jag har hittat massa intressant att skriva om, så det här är jätteroligt, men jag tror inte kommer jag kunna ha med allting, tyvärr.

Jag har fortfarande värk i armen, men jag har byggt mig ett litet bord så jag kan sitta i soffan, och ha datorn på en bra nivå för att skriva på. Det fungerar faktiskt. Det värker inte så mycket just nu i alla fall.

Det är underbart väder ute, solen skiner, men jag har ingen aning om hur kallt det är, eftersom termometern ligger i solen och jag har inte varit ute idag. Men jag längtar, till våren, till att vara ute, grilla korv, köra skoter. Härligt! Ska bara göra klart den här uppsatsen, och sedan är det tenta och sedan börjar nästa delkurs och sedan.. Ja, ni hör ju. Men lite tid ska man väl ha att vara ute också, någon gång :)

Nu blir det mat och sedan iväg på jobbhelg igen. Visst är det konstigt, det känns som att de kommer varje vecka de där jobbhelgerna...

Det värker!

Vilken fruktansvärd värk jag har idag. Tror att det blivit för mycket datoranvändande på sista tiden. Kanske borde jag tränat något annat än pilates igår, något som faktiskt är bra för mina leder och mjukar upp lite. Jag tycker ju i och för sig att pilates borde mjuka upp lederna, men kanske inte just de lederna som behöver mjukas upp, axlarna och nacken alltså. Hade fruktansvärd värk igår kväll, så jag trodde att jag inte skulle få sova något i natt, men det gick bra. Hade fruktansvärd värk när jag vaknade dock. Men jag måste ju sitta vid datorn, så vad ska jag göra. Jag klarar ju inte av att skriva för hand heller, då får jag ju ännu mer värk efter bara några minuter.

Jag måste verkligen försöka få tag på en sjukgymnast nu. Det har ju fungerat ett tag med de råd jag fick, jag har inte alls lika mycket värk nu som jag hade för ett år sedan. Men något måste göras, om det är möjligt.

Nej, jag får trycka i mig några ipren och försöka härda ut. Det kanske får bli lite boxning på Wiiet senare för att mjuka upp lite, om det inte värker för mycket.

Onsdag

Äntligen hemma efter en heldag på arkivet och biblioteket. Slapp sitta ensam där inne, en annan snubbe (som dessutom skrev ut massa bilder åt mig, tack!), satt också där inne. Och arkivkillen var där titt som tätt också. Fick en hel massa kopior med mig. Tyvärr har de fortfarande inte hittat en verksamhetsberättelse åt mig som jag hade behövt, men jag får väl klara mig ändå. Jag hittade dessutom en massa annat intressant som jag inte hade tänkt mig, så det blir nog bra det här.

När jag var klar på arkivet gick jag till biblioteket och kikade i lite böcker. Jag hade ju behövt lite befolkningsstatistik till min bakgrund, men tyvärr finns nästan inga sådana uppgifter på arkivet. Så jag får ta det lilla som finns i gamla Kirunaböcker.

Jag blev förföljd av asylsökande killar på biblioteket också. Om någon hälsar på mig, så hälsar jag ju självklart tillbaka, men den här killen tog det tydligen som en invit och gick och följde efter mig bland böckerna. Jag försökte ignorera honom så gott jag kunde, och när han och en polare satte sig en bit från mig med några böcker, så fortsatte jag med mitt arbete, de försvann efter ett tag. Men sedan kom en annan kille och började försöka flytta på mina grejjer och ville sitta bredvid mig, men jag sa att det finns ju en stol därborta du kan sitta där. Då sa han att men jag vill ju sitta och prata med dig. Nej, sa jag bara, sedan gick han.

De stör inte mig egentligen, de vill ju bara prata, men jag hade verkligen vare sig tid eller lust till det. Och ibland hjälper inget annat än att ignorera dem tyvärr.

Jag hittade jättemycket intressanta Kirunasaker både på biblioteket och på arkivet som jag skulle ha kunnat forska om, men nej, jag tänker inte byta ämne nu, detta ska ju vara inne om en vecka. Men jag fick idéer till kommande projekt kanske.

Bland annat hittade jag information om att många Kirunabor under 1909 emigrerade till Brasilien, där de blev lovade guld och gröna skogar. Sedan fick regeringen hämta hem dem, för att många dog och det var inte så bra där. Det lät intressant tyckte jag.

Nej, nu blir att skriva lite till och sedan hämta nästa paket från HM, bara sex kvar då :/ Och sedan är det popcorn i soffan och Grey´s på TV. Wehoo !! :)

Arkivarbete

Idag blir det en heldag på arkivet med alla papper. Jag måste sitta där i källaren helt ensam, då killen som jobbar där hade massa ärenden på andra ställen. Hjälp, läskigt!

Jag hoppas bara att han är där ibland så jag kan kopiera, annars blir det jäkligt jobbigt om jag måste skriva av allting där. Det lär ju ta en evighet. Jaja, men det är schysst att han låter mig sitta där i alla fall. Sedan är det väl kanske ganska bra för mig att sitta där, där det inte finns så många andra distraktioner, så att jag faktiskt måste jobba konstant.:)

Uppsats, uppsats, uppsats

Ja, det är väl mest det som upptar mina tankar nu. Jag har äntligen lyckats ta mig igenom alla protokoll, men jag saknar massor av fakta. Jag måste ringa killen på arkviet så vi kan hitta mer. Annars blir det stora hål i mitt arbete och det är ju inget vidare. :(

Han skulle ju höra av sig när han hittade det som saknades förra gången, men jag har inte hört något än, så jag måste väl kolla hur det går för honom. Det är ju inte så mycket tid kvar att skriva på uppsatsen nu. Börjar känna mig en aning stressad.

Apropå något helt annat så hade jag verkligen behövt boka en frisörtid. Det börjar bli så slitet och hemskt och hängigt nu. Det är verkligen svårt det där med frisör, jag vet aldrig vart jag ska gå. Vissa har ju bara telefontider vissa dagar och så måste man stå i telefonkö, och det ids jag då inte. Så det gäller ju att hitta de som inte har det. Jag får nog gå dit jag var senast, de var faktiskt riktigt bra, även om en jobbarkompis sa att de klipepr ju alla likadant. Haha, men inte tyckte jag det stämde. Det är ju helt sjukt egentligen. Det finsn en frisör i princip i varje gathörn här i stan, men ändå finns det aldrig några tider. Väldigt konstigt.

Att leka historiker del 1

Jag sitter och försöker tyda kommunalrådsprotokoll från 1907-1910. Inte det lättaste vill jag bara tillägga. De skrev ju som kråkor, så att förstå vad som egentligen står kommer ta sin lilla tid (eller stora, beroende på hur man ser på saken). Hittills har jag lyckats tyda  två av de ca 20 jag hittills lyckats snoka rätt på. Eller ja, jag hoppas att jag lyckats tyda dem rätt i alla fall. En hel del chansningar på vad som står måste göras, men det är ju det historiker gör, de tyder och drar egna slutsatser av vad de kommer fram till. Och förhoppningsvis blir det rätt i slutändan :)

RSS 2.0