Dam dam dam!


Det gick ju!

Ja men det gick ju att blogga med appen, det blev jäkligt fult, men det var enkelt med bilder. Funkar absolut om man ska lägga ut mycket bilder.

Nu sitter jag och seminearar lite (seminerar?). Ska ta en liten promenix om en stund och sedan bege mig till biblioteket och titta på lite böcker till C-uppsats. Har bestämt vad jag ska skriva om nu, så det är väl bara att sätta igång. Yippie, det ska bli så roligt! Måste förankra det hos läraren också och komma fram till en exakt fråga, just nu vet jag bara på ett ungefär. Det blir i alla fall något med regler, straff och disciplin i skolan förr och nu. Låter jättekul, eller hur!?!

Jag ska också på Ica och hämta ett litet paket, ett riktigt roligt litet paket...!



Vi testar igen.

Ok, nu gör jag ett nytt försök och ger denna app en chans till. Håll tummarna nu! Jag har suttit jättelänge och funderat varför jag ibland känner doften av sambons parfym när jag sitter i soffan och varför det börjar klia i näsan (ja, jag är allergisk mot parfym). Jag började till och med fundera på om det var spöket som hade varit och snattat av hans parfym.. Igår blev jag så irriterad så jag började nosa omkring för att se vart doften kom ifrån och tydligen hade sambons parfym fastnat i hörnet av soffan, där han alltid ligger (logiskt, nähäädå, kanske en tanke jag borde kommit på direkt) (ja, jag har livlig fantasi).


iphoneapp

Jag skrev ett jublande inlägg om att blogg.se äntligen fått en iphoneapp, men det blev visst ingenting av med det. Inlägget alltså, det försvann ut i cyberspace någonstans.

Nu blev jag sur, så jag fortsätter plugga istället.

Lördagsmys

Har varit sjuklig nu i några dagar och inte orkat mycket alls, men idag tog jag mig faktiskt en sväng till farmor och farfar och nu tänkte jag och sambon bege oss till vänner för lite spel och umgänge. Vi hade tänkt tänkt träffa några andra vänner egentligen, men de hade bjudit in så mycket folk och det känner jag att jag inte orkar med. Eller ja mycket mycket, men några stycken och ja, jag orkar helt enkelt inte. Så då får det bli andra vännerna istället och det tycker jag är lika fint det. Det blir en lugn och skön kväll helt enkelt.


Inte för att jag vill gnälla

men

Jag har sovit typ sex timmar på två nätter, jag har varit uppe kl 05.00 två dagar på raken och jobbat till kl 15. Jag hade spöken på besök igår Jag är förkyld, har grymt ont i halsen och hosta, säkert har jag feber också. Nu har kag genomlidit tre timmars styrelsemöte, visserligen intressant, men inte kul när man är sjuk och inte vill hellre än att sova.

Så vet ni vad

Jag har förtjänat ostbågar!



Det spökar här

Jag är trött, jag har ont i halsen och hosta. Dessutom är jag sugen på ostbågar. För en stund sedan slog teven i vardagsrummet på och av efter en liten stund. Sedan hör jag steg i hallen och någon som bankar. Och nej, det var inte inbillning. Nu vill jag gå och lägga mig för jag ska upp fem imorgon, men jag vågar inte röra mig från fåtöljen innan sambon kommer och jag hoppas det blir snart...

Stadsflytt

Åh, jag blir så jäkla irriterad på den här jäkla kommunledningen. Hur kan man flytta stan till en myr, mitt på ett industriområde och bredvid flygplatsen, speciellt när man ändå måste flytta den igen om några år och det dessutom finns ett annat, bättre, alternativ?!? Allting handlar bara om att spara pengar, snart flyttar jag härifrån! Nu är jag arg!

Yikes!

Fick skrapa bilen igår efter jobbet. Det är kallt nu på kvällarna, brr! Jag tror det blir som de säger, en riktig vargavinter!

Sol!


Alltså.. Om man måste ta en bild på solen för att bevisa för sig själv och andra att den faktiskt finns, så är det väl rätt illa?!

Det har regnat konstant i minst tre veckor så det är väl ungefär så länge sedan jag såg solen. Men nu lyste den in så fint när jag stod och diskade. Gjorde disken lite lättare minsann!

Min fina



Mitt arv från mormor och morfar. Har varit kär i den sedan jag var liten och när de skulle dela upp mormor och morfars ägodelar efter morfar dött sa jag till mamma att om ingen annan har tagit den vill jag ha den. Och jag fick den! Den luktar mormor!

Inte så superbra bilder, men den är så jäkla fin!


Ännu en regnig dag uppe i norr

Hade en heldag på Kulturhuset igår med styrelsen för Amatörteatern. Jag har ju varit medlem i tjugo år ungefär, så det var väl dags att gå med i styrelsen också, hehe. Vi hade en dag där vi gick igenom en massa om föreningen och lokalerna för alla nya och disukterade lite annat. Ett möte på sex timmar avslutades sedan med en bit mat på Valentinokällaren. Det blev en trevlig dag.

Idag har jag haft några timmar på centralarkivet där jag har gått igenom arkivförteckningarna över allt som finns på arkivet, tog väl en sådär tre och en halvtimme, men nu har jag koll! Ska förbereda en muntlig presentation över vad jag hittade och något forskningsämne utifrån det att titta närmare på.

Det är så tråkigt att jag läser sista terminen historia nu, jag hade kunnat läsa flera år till. Det är så kul att forska och läsa historia rent allmänt. Historia får jag ju hålla på med som lärare, men jag kanske borde söka en forskartjänt så jag får forska ännu mer?! Något att fundera på kanske.


Höst

Underbara färger


Mysa upp i soffan med en filt och en kopp te (och kanske en bra bok)

Och


Regn, regn, regn.....



Nu vill jag ha vinter!


Galen!

Jag har suttit i flera timmar och försökt beställa kläder från La Redoute till mig och mamma innan jag kom på att man kunde bläddra i katalogen och gå den vägen... Jippie, då tog det ju bara några minuter.. Så nej, det blev ingen resesammanfattning idag, jag har ju hållt på med beställningen sen sju.

En blogg utan bilder

är en jäkligt tråkig blogg, ja jag vet.

Just nu har jag paltkoma efter svärmors goda palt så jag orkar inte leta upp några bilder i alla fall, men jag tänkte sammanställa lite bilder från resan (bättre sent än aldrig) och skriva en kort sammanfattning om vart vi var och vad vi gjorde. Förhoppningsvis kommer det imorgon (förhoppningsvis sa jag). Men vet ni vad, jag bjuder på en bild av hur de möblerar i klädaffärer i Amsterdam.

Ber om ursäkt för bildkvaliten och en blixt som är i vägen, men det viktiga är ju ändå korna! Det är kor som hänger upp och ner i taket (jag tänkte bara att jag måste påpeka om ni inte ser det uppenbara).


Alltså

De där svenska hollywoodfruarna befinner sig inte riktigt nere på jorden va...?!?

Historia III

Nu har skolan startat igen med full kraft och det är jättekul! Eller full kraft är det väl inte direkt. Tydligen så läser vi första delkursen på halvfart, så det är lugnt och skönt. Vi är visst fyra olika grupper som läser tillsammans varav en grupp då är på 50%. Själv läser jag då en avancerad kurs, vilket ingen av de andra gör. Har egentligen ingen aning om vad det betyder, annat än att jag går den nya lärarutbildningen och de andra den gamla. Jag kommer läsa tillsammans med de andra, men få lite andra texter och liknande att jobba med, så egentligen läser jag ensam. Sedan ska min uppsats vara didaktiskt inriktad, vilket de andras inte behöver vara. Det gör ju dock inte mig någonting eftersom jag ju faktiskt läser till lärare. Det behöver inte heller ha just med skola att göra bara det är något med kunskap eller lärande. Så nu ska jag försöka hitta ett ämne.

Jag är nästan klar med uppgiften som ska in på onsdag, så jag kan börja med nästa veckas uppgift och även kika lite på uppsatsämnen. Men att det är lugnt nu betyder ju inte att det kommer bli det sedan, eftersom den här delkursen kommer gå in i nästa delkurs så då blir det istället på 150%. Bra att ligga steget före med andra ord.

Nu ska jag gå ut och gå!




RSS 2.0