Hej jag heter Jenny och jag är Sim Cityberoende. Jag är även bra på att ta suddiga bilder ;)

Jag skulle uppdatera bloggen imorse, men då tog kamerabatteriet slut och då blev jag sur och struntade i det. Men nu har batteriet laddat. Detta blev resultatet.


Jag har kommit på vad jag är bra på, att ta jäkligt suddiga bilder. Jag vet inte om det är jag som är skakig eller om spegeln är skitig. Haha.

Nu kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag hade tänkt skriva i det här inlägget. Så kan det gå. Förkylningen vägrar ge med sig så jag är fortfarande dimmig i huvudet, men pluggandet går framåt i alla fall. Ja, lite. Det skulle nog gå ännu mer framåt om jag stängde av Sim City. Men jag tror jag är beroende. Om jag i alla fall kunde hålla mig till en och samma stad, men nej, jag byter när jag blir less. Vill ju ha en annan karta eller så var det något som inte blev bra, eller så kommer jag på att jag skulle gjort så där istället. Ja det är inte lätt.

Oh, crap!


Idag får en ledsen Ior symbolisera mig.

Det är första dagen på terminen och det verkar redan ha kört ihop sig. Oh yes jag är så glad idag. Via Facebook (det som inte finns på Facebook existerar inte), har jag fått veta att min handledare i Historia troligtvis inte kommer ha någon historia detta läsår. Jippie! Den klassen som han skulle haft har fått en annan lärare och så vitt jag vet var det enda klassen han skulle haft. Hoff! Och nu som jag absolut måste ha historia, eftersom det är det jag läser nu och eftersom jag kommer läsa pedagogik mot historia nästa termin. Dubbelt hoff!

Nu måste jag alltså försöka få tag på handledaren för att höra om det stämmer och gör det det måste jag kontakta VFU-samordnaren så hon får hitta en ny handledare åt mig och sedan högskolan för att meddela att jag måste byta.

Som att inte jag har nog att göra ändå
. Hoff!

Det var ju inte direkt lätt att hitta en historiahandledare åt mig ens från början, så det lär ju inte gå lättare nu.

Nu måste jag i alla fall förbereda mig för första föreläsningen. Håll tummarna att det löser sig för mig, snälla!

Suddigt och luddigt


Bilden är jättesuddig jag vet, men det skiter jag i. Idag är det myskläder som gäller. Tofflor och hela kittet. Jag ska krypa upp i soffan och dricka te och plugga hela dagen lång. Eller i alla fall tills sambon ska se på fotboll, då får jag väl lägga mig i sängen, det gjorde jag ju igår. De har ju börjat nu alla de där ligorna. eller ja i alla fall Italiens Serie A och det är ju bara det som är intressant, enligt sambon, inte enligt mig, fotboll är tråkigt ( men igår tittade han faktiskt på Premier League, tror jag) Zlatan har ju gått till Milan. Sambon skulle byta lag om han gjorde det, han gillar inte Zlatan, men nu är visst Zlatan jättebra. Jaha, se så det kan gå. Jag vet inte, jag tycker Zlatan verkar lite divig, men det får man kanske vara om man tjänar x antal miljarder på att sparka lite boll. Vi får väl se hur det går.

Jag känner mig fortfarande risig, tung i huvudet. Så en suddig bild kanske representerar ganska bra hur jag känner mig. Suddig, typ. Och snorig.

Allergin slår till igen..

Hum hum. Det var dags att betala räkningarna igen, så jag tänkte jag skrapar en trisslott för att se om jag har råd med räkningarna denna månad efter sommaren och se, jag vann 50 spänn. Månaden räddad! ;)

Jag är helt däckad idag. Fick värsta allergin igår, snorade och snorade, men jag förstod inte varför. Sen kom jag på, ja just ja, koftan jag satt på mig när jag frös eftersom sambon packat ner alla filtar (sambon, det är höst för tusan, det är kallt, jag behöver filt!), hade jag ju haft på mig när jag varit hos hans kompis som har katt, och sedan bara hängt in den i garderoben igen. Dumt! Jag slängde av mig den, men det var redan försent. Vaknade med världens halsont imorse. Hoj hoj.


Börjat lite smått

Sambon har varit duktig idag

Han har rensat ur hela skrubben och packat ner i lådor. Alla mina skor och väskor och lite annat, hehe :) Jag har också hjälpt till, lite. Men mest har jag diskat ett stort diskberg som blivit liggande och rensat lite i lillrummet. Nu tänkte jag plugga ikväll och titta på finkampen förstås, den får man inte missa :) Vi flyttar ju ändå inte förrän 1:a oktober, så det är ju inte så bråttom :)

Hösten är verkligen här

Så här ser träden ut hos oss.

Höst!

Det har till och med snöat igår och idag (säger de i alla fall, jag tyckte det mer såg ut som regn). Det var en kund som hade sagt att det hittills har snöat alla månader i år (men så vitt jag vet kom det då inget i juli), men vad vet jag...

Nu har jag jobbat klart den här veckan, tre dagar ledigt, yey! Vi ska börja packa i lägenheten. Inte riktigt lika roligt, men det blir kul när man får packa upp allt igen :)

Kvällslektyr!


Yey! En trevligt överraskning i brevlådan när man kommer hem efter en hel körig dag på jobbet.

Alltså, vissa människor är verklige korkade. Vi hade ett norskt par idag som hade tankat etanol i en dieselbil. Hoff! Och det är inte första gången heller. Varför kollar man inte vad man tankar INNAN man börjar tanka. 40l etanol i en dieselbil. Yes, lycka till med det. Och de är ju inte heller de första som gjort det. Ja, ibland förstår jag inte riktigt.

Sedan hände det en annan lustig sak idag också. Jag skulle packa upp apoteksvaror och märkte att de satt fast i botten. Så jag började kolla och tydligen vill leverantören spara in på kartong, för istället för lock hade de tejpat igen den. Alltså med klistret inåt, utan någonting emellan, så varorna satt ju fast i tejpen. Smart, verkligen! Så vi måste reklamera massa varor eftersom man inte får sälja dem om de är lite trasiga och det är ju svårt att få bort dem från tejp utan att kartongen går söner. Hojj!



Vill du också byta regering?

Jag satt och tittade på Debatt och ekonomidiskussion med politikerna idag. Jag vet redan vad jag ska rösta på, men jag tycker ändå det är intressant att lyssna på vad de säger (eller inte säger). Och sedan måste jag ju få sambon att rösta på det jag vill också. ;)

Jag tror att det blir ett jämnt val, men vi kan ju hålla tummarna för att Rosenbad får byta hyresgäster i höst, för jag vill inte ha fyra år till med Reinfeldt och kompani. Framförallt inte med Maud, hon är läskig tycker jag. Det är viktigt att kolla upp vad som är viktigt för er och vad de olika partierna står för (men rösta röd-grönt ;) )

Tillbaka till vardagen

Första dagen på jobbet avklarad. Det var, hmm.. Ja det kändes som att jag varit ledig en helg, typ.. Allt var som vanligt och inget var förändrat. Men till våren, då jäklar blir det förändringar :)

Idag ska jag plugga lite mer och sen jobba lite till. Intressant va?!? :) 5 stycken var vi registrerade på kursen hittills. Vi får väl hoppas att det blir fler, annars kan det bli intressant.


Söndag

Idag har varit en riktigt slö dag (men jag har faktiskt pluggat, lite). Det har varit en riktigt slö helg faktiskt. Jag och sambon hyrde film igår, men vi orkade aldirg titta på den. Hehe.

Idag tänkte jag titta på denna

Sambon är och tittar på fotboll hos en kompis.

Det har regnat hela dagen idag, men jag har knappt varit ute på hela helgen, så jag drog på mig stövlarna och regnjackan och gick på en timmes promenad och lämnade in filmen och hyrde den nya. Riktigt härligt. Nu har jag sådan värk, eftersom jag har suttit i soffan och pluggat, (nej, jag vet att jag inte får det, men det är så skönt att bara halvligga i soffan, så jag får skylla mig själv..). Hoff.

Ska ta och göra mig lite dipp och popcorn och sedan får det bli en tidig kväll ikväll. Ska ju jobba imorgon. :/



Lördag

Nej, jag hade fel. Mammamyggan är fortfarade kvar. Den måste ha flygit in igen eftersom jag inte stängde fönstret direkt när den flög ut. Jaja, om den nu trivs så bra i vårt badrum så får den väl stanna där. Vem är väl jag att slänga ut någon som trivs så bra.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska orka träna idag eller om jag ska gå och duscha istället. Det lutar åt det senare. Jag har faktiskt varit så duktig hela veckan, så jag tror jag förtjänar en vilodag :) Kanske blir en promenad senare om vädret blir bättre.

Imorgon kl 16.55 är min semester officiellt över. Tänkte jag skulle få en lugn start på min första jobbvecka med fyra timmar på tisdag och enbart 16 timmar på hela veckan, men chefen ringde och ville att jag skulle jobba på måndag, 14.30-23.15. Ja, det är väl lika att köra hårt på en gång och jag behöver pengar.

Trevlig lördag alla fina!

Bok!

Jag har varit och hämtat ut en bok på biblioteket idag

Den handlar om sveket mot den "Tredje Världen" och dess utveckling, dvs, hur västvärlden har uttnyttjat och exploaterat andra länder och förhindrat dem att utvecklas ekonomiskt.

I helg ska jag plugga :) Hela boken ska vara utläst, helst innan nästa kommer, vilket den förhoppnngsvis gör nästa vecka. (jag tänker inte läsa ut boken i helg, eller vem vet, det kanske jag gör) :)

Mammamyggor

Jag hade en obehaglig upplevelse i duschen för en stund sedan. Vi har en stor mammamygga som bosatt sig i vårt badrum. Trots att vi har fönstret konstant öppet så vägrar den flyga ut. Knappt så jag vågat gå in där, för jag är rädd att den ska anfalla. (nördigt jag vet, en mammamygga liksom, haha). När jag skulle gå och duscha sa sambon, akta så den inte flyger på dig och den hängde ju bara på ett endaste ben. Hursomhelst, så gick jag och duschade och ena stunden när jag tittade upp, så hängde den där på sitt ben. När jag tittade upp några sekunder senare var den helt plötslgt borta och jag såg den ingenstans. Självklart börjar jag då inbilla mig att den är i mitt hår, eller på mitt ben, det började kittla överallt. Hojja, en mammamygga!?! Haha. När jag var klar i duschen hittade jag den i alla fall och sedan flög den ut, efter flera dagar :)

Bert och ungdomsarbetslösheten

Alltså, det är inte ofta jag håller med Bert Karlsson, men nu måste jag faktiskt säga att han har rätt. I alla fall till viss del. Han menar i en artikel på Aftonbladet att dagens ungdomar är alldeles för lata och hellre går arbetslösa än jobbar, om de inte får en roligt jobb med hög lön på en gång. Och det är väldigt sant, ungdomsarbetslösheten är skyhög i Sverige, och varför det? Inte för att det inte finns jobb, det finns massor med jobb, det är bara ingen som vill ha dem. Nej självklart ska man inte nöja sig med vilket skitjobb som helst, där man blir behandlad som en slav och knappt får ta rast och inte tjänar någonting. Men man kan inte heller vara kräsen och strunta i ett jobb bara för att arbetstiderna inte passar, eller man tjänar för dåligt, eller det är ett tråkigt jobb. Här i stan finns det massor med folk som går arbetslösa och bara väntar på att de ska få jobba lite på LK, så de tjänar massvis med pengar, istället för att ta ett jobb, där de kanske inte tjänar lika mycket, men istället kan få möjlighet till en fast tjänst. Och vad är det egentligen för fel med ett städjobb? Jag har jobbat på alla möjliga ställen och tjänat olika mycket pengar. Vissa ställen har jag trivts på och andra inte. Jag jobbar ju för sjutton på en bensinmack nu.

Visst vill man ha ett roligt jobb, och visst vill man tjäna pengar, men man kanske får nöja sig med något lite sämre ett tag. Man behöver ju inte stanna där hela livet. Och det är väl ändå bättre att tjäna sina egna pengar, än att bo hemma hos sina föräldrar i väntan på det perfekta jobbet? Hur ska man egentligen kunna veta vad som är det perfekta jobbet om man inte har testat olika saker? Vem vet, det där jobbet som du verkligen inte ville ha, det kanske blir det roligaste jobb du någonsin haft.

Det är bra att man har höga krav och strävar högt, men alla måste börja någonstans, och tyvärr är det sällan du får ett toppjobb på första försöket. Med lite erfarenhet i bagaget är det sedan lättare att komma dit just du vill. Men självklart ska du inte låta någon utnyttja dig på vägen dit.

Självklart gäller detta inte alla ungdomar och jag vet inte om det är värre nu än det var förr. Det är väl bara det att man inte har råd att vara lika kräsen längre eftersom det inte finns lika mycket jobb nu som tidigare.



Jenny säger; sträva högt och var kräsen, men om du vill nå till stjärnorna kanske du får börja på marken först.

Frågor och svar om mig

Hittade en massa frågor på Petras blogg, som jag kopierade :)

Du heter:
Jenny

Smeknamn:
Sambon hittar på nya varje dag, men inget egentligen.


Låt som när du är ledsen sörjer till:
Till dom ensamma - Mauro Scocco


Beroende av:
Popcorn och choklad


Vad tror folk om dig?
Kanske att jag är lugn och tillbakadragen.


Stämmer det?
Till viss del. Jag pratar inte om jag inte har något att säga, men jag kan vara framåt om jag vill. :)


Vad får du oftast komplimanger för?
Mina ögon


Hur imponerar man på dig?
Genom att vara sig själv. Rak och ärlig.

Brukar du skratta för dig själv?
Jämt, och prata :)


Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"Ja det passar bra. Ses där kl 12 imorgon."


Var bor du? Kiruna


Trivs du där?
Hemma!


Hur svarar du i mobilen?
"Hej det är Jenny, eller Hallå."


Vem ringde du senast?
Sambon


Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Oj, jag kommer inte ihåg vad vi pratade om.

Antal timmar sömn inatt: ca 5. (av någon anledning vaknade jag kl sex, så när sambons klocka ringde åtta var det bara att kliva upp.. )


Sov du ensam:
Nej


Brukar du komma i tid:
Jag har lite svårt att beräkna tiden, vilket gör att jag alltid kommer någon minut försent eller alldeles för tidigt.

Hur känner du dig nu:
Trött, trött, trött


Vanligaste färg på dina kläder: Rosa. Aldrig helsvart, alltid lite färg.


Vad tycker du om fötter:
Bra att stå på


Vad saknar du:
Mina vänner som är utspridda över Sverige och alltid min mormor.


Hade du en bra kväll igår:
Jadå, fick rensat en hel del i garderoben och joggade 40 minuter, så det var en skön kväll.


Favoritdryck på morgonen: Smoothie, vatten eller grönt eller rött te.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Oftast runt tolv, men helst tidigare. Jag är en morgonmänniska, men har svårt att gå och lägga mig i tid.


Är du blyg?
Nja, ibland.

Sysslar du med någon idrott:
Nej, jag tränar för att jag måste :)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Absolut!


Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Ha sex!


Är du nöjd med ditt liv: Ja, livet blir vad du gör det till.


Är du bortskämd:
Nej, men på ett sätt är väl de flesta i västvärlden det.

Vad gör du i morgon:
Röjjer i lägenheten förhoppningsvis :)


Vad är det värsta du vet?
Svek och falskhet.


Har du bra vänner och äkta vänskap?
Ja, de bästa.


Vad är det finaste du fått? Mitt liv och kärlek från familj och vänner.

En speciell dag du minns:
Oj, det var svårt. Får jag återkomma till det?


Du samlar på: Det mesta, haha, notorisk samlare. Men kanske, skor och väskor. Böcker och disneyfilmer! 


Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Det är lite olika. Min mamma eller en god vän, ev min sambo, men det beror på vad det gäller.

När grät du senast: Jag gråter nästan varje dag, åt allt. En bok, en artikel, nyheterna, ett TV-program eller till och med reklam. Sist var väl förra veckan när jag och mamma hade sovit natten i mosters hus ute på Hertsön i Luleå och skulle ta bussen in till stan. Jag hade inga pengar, vilket jag märkte när bussen skulle gå och en jäkla massa bagage (det är en mil in till stan och vi hade en buss inne i stan att passa), men chauffören lät mig åka med ändå, för att han tyckte synd om mig, och då grät jag ännu mer. (jag gråter åt allt som sagt)


Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Bjuda med min familj på en resa och säkert spara lite, tråkig som man är :)


Vill du gifta dig: Mjo, men inget stort bröllop, bara de allra närmaste.

Vill du ha barn:
Absolut, minst tre :)


Är du musikalisk?
Haha, det beror på vem du frågar, men jag är nog rätt tondöv.


Vad dricker du helst när du är törstig: Kranvatten


Bor dina föräldrar tillsammans: Ja


Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Ja, flera gånger


Biter du på naglarna: Jo, tyvärr (måste ju jämna till dem :/)

 


Höst

Hoija, det är verkligen höst ute nu, trist! Jag som fortfarande har semester. Jag tycker om hösten, det är mysigt, men inte så här tidigt.

Jag har så smått börjat rensa i min garderob nu. Har väl hunnit med tre hyllor. Haha. Men slängt kanske 10-15 plagg. Det är väldigt bra för att vara mig, men jag skulle nog behövt slänga kanske 20 till. Ja, så mycket kläder har jag. Nu måste jag ju börja använda alla plagg också, så jag kan försvara mig inför sambon om varför jag behållt allt. Hehe.


En Jenny som fortfarande har semester.

Jag har varit och beställt alla böcker till skolan också. Spännande. Jag längtar till skolan början, om man får säga så. Eller, ja nästa vecka längtar jag. För om jag längtar redan nu, så betyder det ju att jag längtar tills jag börjar jobba och det gör jag inte. Men nästa vecka börjar jag jobba och då kan jag börja längta till skolan. :)

Allsång på Skansen


Utsikten från Skansen är underbart vacker.





Anders


Orkestern, publik, Jerry Williams och fejkbröllop


Magnus Carlsson & Charlotte Perelli, Jonas Malmsjö i kvinnokläder, Linda (vad hon nu heter, musikaltjosan) och Orup




Det var kul att titta på Allsången. Aldrig varit där förut. Vi kom dit vid sju och trodde det skulle vara smockat med folk, det var det inte. Vi gick runt och tittade och åt lite glass. När vi kom tillbaka kvart i åtta, fick vi ändå plats precis bakom bänkarna. Nice, det var bara ett jäkla träd som var i vägen, annars hade det varit perfekt :) Jag hade aldrig orkat köa så länge, bara för att få en sittplats.



Stockholm med mami

Hotellet och Täby centrum



Gamla Stan


På väg mot Drottninggatan



Vilopaus


Det får räcka för nu. Har massor med bilder från Allsången och lite annat, men vi kan ju inte ta allt på en gång :)


Åh, hemma!

Visst är det skönt att vara borta, men det är lika skönt att komma hem. Nu blir det nog inget resande på ett tag. Vi måste ju börja packa och rensa här hemma om det nu blir någon flytt någon gång (hyresvärden strular, big surprise!) Kom hem i torsdags kväll och vi har redan hunnit hälsa på bebis (och hund) samt varit på kalas. Trevligt trevligt. Idag blir det visst spelkväll. De skulle äta kräftor innan, men sambon äter inte det och jag tycker det är så jobbigt att äta, så vi kikar in lite senare. En veckas semester kvar!

Uppdatering på vad jag har gjort samt bilder kommer, men vi har bland annat shoppat, tittat på Allsång på Skansen, shoppat, varit på Nolia och shoppat. Typ :)

Hemma! (en sväng)

Hmm, jag vet inte vad som hände med texten på mitt förra inlägg. Satt på mosters dator, kanske var det något med det. Om inte det här bli likadant.. Får väl se.

Jag är i alla fall hemma på en snabbvisit nu, kom från Luleå igår (efter många om och men) och åker till Stockholm med mamma imorgon. Tågresan som normalt ska ta ca fyra timmar tog nu ca fem och en halv. Jippe! Vi fick sitta i Boden och vänta på natttåget från Stockholm som var försenat (först en timme, men det blev mer och mer) och sedan var det någon jäkla signal som var trasig så de fick köra jättesakta en bit. Men vi kom ju hem i alla fall och SJ bjöd på te och en macka (SJ, jajjamän!)

I Luleå gjorde vi inte så jättemycket. Tog det lugnt och umgicks med släkten (moster och hennes familj i alla fall). Träffade också min nyaste kusin Alice som är elva månader och hennes storebror som jag inte sett sedan han var typ två (han är åtta nu (!) ) (vi har stor släkt). Shoppade en massa och var också på Lulekalaset en sväng på torsdag kväll när det var gratis, med mamma, moster, kusiner och kusinbarn. Det var trevligt, även om vi mest såg på när kusinbarnet och lillkusinen åkte karuseller. Jag, mamma och moster såg lite på Molly Sandén och Stefan Gunnarsson och åt lite popcorn också :)

Karuseller och chokladstånd


Popcorn !!


Ja, jag vet inte riktigt jag....

Nu ska jag försöka komma igång med packningen och hinna ut och jogga en sväng. Ni får ursäkta att det blir lite dåligt med uppdateringar, men det blir så när man har semester. Har inte tid :) Och i Stockholm kommer jag inte titta åt en dator. Kommer kanske hem på torsdag, om jag och sambon inte far till Umeå, då får han möta mig i Luleå, eftersom jag och mamma tar flyget dit (gick bara tidiga flyg till Kiruna). Så, antingen hemma på torsdag eller så blir jag borta en vecka till. Ni lär ju märka, ni som kikar in här ibland :)

Luleå

Sitter i Luleå och inte tusan är vädret bättre här. Kanske lite varmare, men bara lite. Regnar gör det då i alla fall. Nu ska jag åka på stan och tröstshoppa lite. See ya!


Lata semesterdagar

Är det inte härligt?! Jag gör absolut ingenting. Men imorgon far vi till moster i Luleå och sedan blir det Stockholm med mamma och sedan bär det iväg till Umeå i slutet av nästa vecka. Shopping, shopping, shopping !! Sedan är det inte så mycket kvar av semestern, men då ska vi väl börja röja här och fixa inför flytten. Vi vet fortfarande inte när flytten blir, men folk hör av sig om lägenheten hela tiden, så det blir säkert i september :)

Vi längtar!

Vi väntar förresten fortfarande på den där hettan som skulle komma hit. Den har ännu inte kommit, bara regn, regn, regn... :( Och inte verkar det bättre söderut heller. Jaja, får väl spendera semestern med att sitta inne och lägga korsord. Det blir man ju smart av sägs det :)

RSS 2.0