Hjälp! OS är ju slut nu..

Vad gör man nu då? Hur ska det här gå. 880 dagar till nästa OS. Hur ska vi överleva detta? Hur ska jag överleva utan Leifby-bloggen?

Dags att ta tag i livet nu då, som varit på paus i två veckor. Kanske komma igång med den där uppsatsen. Hittills har jag kommit så långt som till ta upp filen på datorn varje dag och plocka fram böckerna och alla arkivutdragspapper. Ja, skrivit lite på bakgrunden har jag gjort också, men det var verkligen kasst, så det tar jag nog bort i alla fall.

Det har varit en underbar dag idag. Var ute och promenerade en timme i det fina vädret. Härligt var det, även om det började bita lite i kinderna när man kom ner i gropen vid Lombia, men härligt ändå!

Elva medaljer blev det i OS, fem guld, två silver och fyra brons. Det var väl inte illa. Bara att vänta på nästa OS, London 2012, here we come :)

Stora lår

Alltså vilka groteska lår skridskoåkarna har, riktigt tajta.. Haha

Och lagtempo, allvarligt talat, vilken rolig sport. Totalt meningslöst. Åka runt, runt i en cirkel och alla måste hänga på, blir någon efter måste man sänka farten. Gäller att hålla koll på varandra och inte ramla till på köpet.. Haha. Hoff, jag är så trött. Nu är det sängen innan jag däckar. Gonatt!

Lugnt och skönt

En riktigt seg dag har det varit idag, inte fått mycket gjort alls. Satt ju uppe till halv fyra i natt och tittade på curlingen. Det var en så sjukt spännande match, så jag kunde ju inte gå och lägga mig. Jag låg i och för sig i sängen och tittade, men sambon slängde ut mig, för han tyckte jag levde om för mycket. Tänkte sova på soffan sen, bara för att jävlas, men jag insåg att det var nog jag som skulle få lida mest ändå, så det var ju ingen idé.

Har tränat idag i alla fall, välbehövligt och riktigt skönt var det. Det har ju som sagt inte blivit så mycket av den varan under OS, men nu är jag på g igen :)

Sen åte vi till sambons föräldrar och där satt jag och åt godis, haha, det var den träningen det ;)

Det blev ju ett OS-guld igår igen, härligt! Jättekul match. Jag gillar faktiskt curling, det är spännande, men man tittar ju bara på det vart fjärde år, när det är OS. :)

Ikväll blir det lugnt och skönt. Kanske något glas vin till melodifestivalen och det som är kvar av OS. Just nu spelar de svenska herrarna bronsmatch i curlingen och det är riktigt spännande här också. Jag har en dålig känsla dock, jag tror inte att de klarar det, men jag hoppas.

Curling

Två snöpliga fjärdeplatser till i OS. Det är i alla fall något vi är bra på, att komma 4:a!

Nu ska man försöka orka titta på curlingfinalen i natt. Får se hur det går, den har nyss börjat och jag är väldigt trött. De är väldigt långa de där curlingmatcherna, men intressanta ändå :) Ska försöka hålla ögonen öppna ett tag i alla fall, har ju ingen tid att passa imorgon.

Mysfredag

En mysig fredagkväll tänkte jag ha här för mig själv. OS på datorn, filmen Up på playstationet och lite uppsatsskrivande med popcorn och dipp till det. Det blir väl trevligt :)

Men så ensamt blir det inte, sambon slutar ju jobba kl 22, så det är ju snart.

Jag gjorde min chef lite arg idag tror jag. Vi skulle ha avslutning på en kurs, jag varit på en av två av, men den är samma dag som jag har min tenta, så det var ju väldigt synd... Ärligt talat så har jag faktiskt ingen lust att åka till Luleå och sova över natten till lördag och spendera min lediga helg med en massa folk jag inte känner. Nej tack!  Och kursen är ju faktiskt inte obligatorisk som vi kom fram till här i höstas :)

Nu blir det mysfredag!

Vad gör man när OS är över?

Nej, jag tycker verkligen inte om den nya skolmailen. Fattar ingenting, helskum!

Det blir en tidig kväll ikväll. Jag och sambon gjorde upptäckten att under OS visar inga andra kanaler något vettigt alls. Så efter stafetten och curlingen har jag kikat på damkronornas OS-bronsmatch på webben, eftersom Svt, de idioterna, enbart eftersänder matchen. Skandal! Det är ju faktiskt en kamp om bronset.

Nu ska jag bara kika klart på den spännande matchen och sen blir det att sussa. Ligger redan i sängen med datorn i famnen.

Update
Damn, Sverige förlorade i förlängning. Skit också! Jaja

Bokrea

Gick förbi bokrean på Coop idag efter jobbet. Vilket skämt! Haha.. Så jäkla surt att det inte finns någon bokhandel här längre. Jaja, får väl beställa böcker istället om jag vill ha något att läsa. Jag som har såå mycket tid över till att läsa (sådant som inte är skolböcker alltså)...


OS är verkligen inte positivt i träningsbemärkelse, knappt tränat något sen det börjat. Man har ju inte tid på kvällarna och man orkar ju inte gå upp på morgnarna när man sitter uppe så sent och tittar på OS. Och inte går man ut på promenader när det är 30 minus ute. Idag var det förresten varmare och solen sken. Inte för att jag märkte så mycket av det, jag har ju varit på jobbet hela dagen, men i alla fall, det såg trevligt ut :)

Välkommen till den inofficiella OS-bloggen

Hehe, det är inte mycket annat man har tid med nuförtiden. Det enda man ser på TV för tillfället är ju OS  :)

Nu har jag i alla fall kommit igång med uppsatsen. Spenderade 3 timmar på kommunens centralarkiv idag och tittade i kommunnämndsprotokoll från 1907-1910. Det var ganska tungbearbetat måste jag säga. Handskrivna protokoll från början på 1900-talet. Haha. Det är kul att vara forskare.

Jag hoppas verkligen att det blir ett godkänt ämne. Jag upptäckte idag att det är ett ganska väl genomgått ämne, tyvärr. Kiruna amatörforskarförening har visst gjort ett helt arbete om det :( Men jag kan inte byta ämne nu, jag hinner inte det. Hoppas, hoppas, hoppas att det duger ändå.

Jag har inte kunnat maila min lärare idag eftersom skolmailen legat nere sedan igår kväll. Och nu har de visst varit tvungna att installera ett helt nytt mailprogram, så jag fattar ingenting som vanligt. Typiskt, jag hade precis börjat fatta den gamla.

Nu blir det bearbetning av arkivmaterial blandat med OS på TV och Leifby-chatten på Aftonbladet. Det är grejjt!

450 spänn i månaden för en motorvärmare?!?

Allvarligt talat, finns det någon som betalar den summan för en motorvärmare? Jo, vi! Helt sjukt! Ok, om man slapp betala på sommaren, när man ändå inte använder den, men nehej då. Det ska betalas året runt. Synd att det inte finns en enda vettig lägenhet ute nu, varken att hyra eller köpa.

Bara det kommer ut en, vilken som helst så flyttar vi (bara den ligger centralt, inte är för dyr och man kan parkera någonstans :) ) Någon som har en trea till övers någonstans?


Är det inte lite typiskt att när man bestämt sig för att ta en sovmorgon och inte ställer klockan, så vaknar man av sig själv halv nio i alla fall?!? Taskigt!


Idag ska jag på arkivet och kika lite. Jag vet inte om min idé blir godkänd eftersom den som sagts redan skrivits en del om, men jag vet inte vad jag annars ska hitta på. Jag ska se vad som finns på arkivet och sen prata med min lärare så får vi väl se.


Solen skiner här och det verkar riktigt härligt ute. Synd bara att våran termometer ligger direkt i solen och visar plus 3. Något säger mig att de inte riktigt stämmer, speciellt eftersom kallvattnet i kranen verkar fryst igen.

Att det ska vara så jäkla besvärligt att få titta i arkiv

Kommunarkivet var inte öppet för allmänheten, man måste ringa dit och boka tid och då måste man ju också veta vad man vill veta för att de ska kunna plocka fram det. Så gick med det, att gå dit och få idéer.

Jag gick på biblioteket istället, tänkte att de kunde hjälpa mig, men kvinnan där tyckte att jag måste ju veta vad jag vill veta för att hon ska kunna hjälpa mig. Hon gav exempel på lite böcker att kika i i alla fall. Nu tror jag i alla fall att jag bestämt mig för att forska om Kiruna barnhem. Tyvärr finns det lite skrivet om det, men eftersom jag inte kommer in i arkivet för att leta där, så måste jag ju leta i böcker för att få idéer och då är det ju självklart redan skrivet om.

Nu har jag i alla fall bokat tid till arkivet och ska dit imorgon. Kanske kan försöka hitta en annan vinkling på det än det som redan fanns skrivet.

Nu ska jag träna lite och sen blir det lite mer OS :)

Nu börjar det bli lite stressigt

Nehepp, min lärare tyckte inte att min idé till uppsatsen var nå vidare, eftersom det troligtvis forskats en hel del om det tidigare. Det är ju säkert sant, men jag tyckte det var ett intressant ämne :( Så nu måste jag bege mig till kommunarkivet och hoppas på att de kan hjälpa mig med idéer.

Fick lite idéer av de andra, men vi får se vad det blir. Något intressant ska jag väl kunna hitta på.

Jag är så trött igen. Gick upp 06.40 imorse för att jag skulle lämna in bilen på service. Min snälla svärfar skjutsade hem mig sen. Tack! När jag kom hem gick jag och la mig och sov lite till.

Jag känner mig något stressad över uppsatsen, det är ju inte så jätte gott om tid. Den ska vara inne torsdag vecka 10 och nu är det redan vecka 8. Forskning och tydning av arkiv kräver lite tid.

Fick reda på idag hur tentan komemr se ut också. Fem frågor som ska ha svar på ungefär två sidor per fråga och vi har 8 timmar på oss att skriva. Jippie! Eller inte..

Jag tror minsann jag blivit OS-änka

Ja, så är det. När det är hockey på TV ser man inte mycket av sambon.

Snökaos, jasså?!? Välkommen till Kiruna, vi har 30 minus och en jäkla massa snö, men något snökaos har jag inte sett till..

SL råder folket att stanna hemma från jobbet på grund av snökaoset.. Hmm, undra om jag kan skylla på det och ta en sovmorgon imorgon?!?

Men allvarligt talat, snökaos? Vi har 30 minus och en jäkla massa snö, inte tusan stannar vi inne för det. Vi får inte stanna inne. Min chef skulle nog skratta i en halvtimme om jag ringde imorgon och sa att jag inte kan komma för att det är så mycket snö ute.

Ok, de har mycket trafik där nere, och ok, de har mer snö än normalt. Men det kan ju knappast komma som en överraskning att det kommer snö varje år. Eller?


Förtränger man det under sommaren och glömmer bort vad snö är för något. Det är ju alltid snökaos, varje år.

Vi bor i Sverige, det ligger högt upp i norr. Det finns snö. Lär er att skotta. Eller gör inte det för den delen, vi här uppe får ju något att skratta åt varje år.

Söndag igen

Haha, vilka fantasifulla rubriker jag har.

Så var denna jobbhelg över, äntligen! En lite kortare helg än vanligt, men inte gör det mig något.

Nu sitter jag och sambon i soffan med varsin dator och jäser efter en pizza.

Har sovit ungefär åtta timmar på två nätter, så jag känner mig lagom borta. Blev ju en lite senare kväll igår eftersom det var så spännande i skidåkningen. Det var verkligen så kul. Och när Södergren och Hellner hela tiden gick fram och saktade ner klungan. Haha, underbart! :)

Nu är det soffläge som gäller resten av kvällen, framför teven med OS på. Kanske att man orkar resa sig upp lite senare och göra lite popcorn, men bara kanske.

Sambon får gå iväg och kolla hockeyn, för jag ska se på skidskytte. Yeeha!

Jag är trött !!




Jaaaaa!!

Fy farao vad snyggt! Härligt! Vilken lagtävling :) Yeahoo!

Lång lördag

Äntligen hemma efter en lång dag. Först 7-16 på jobbet, sedan hem, ta en snabbdusch, hämta bror från bussen, skjutsa hem honom så han fick duscha, hämta sambon från jobbet, hämta bror igen och sen iväg på 50-årskalas. Hoff, allt inom loppet av ca en timme. Ok, klockan var väl halv sex innan vi var hos farmor och farfar, men det gick undan!

Farbror Tomas var lite kritisk till sin Soda Streamer först, men sen tyckte han det var riktigt bra, så bra att han ville ha den helt för sig själv :) Hehe, han är underbar vår farbror Tomas :)

Nu ligger jag i sängen och försöker kolla skidorna med Svt Play, men originalsändningen vill inte fungera, så nu får jag se den okommenterad. Jag orkar INTE gå upp och lägga mig i soffan, jag ska ju för tusan upp snart. 05.45 står klockan på.. Jippie! Eller så inte..

Praktik

Varit ute på praktik under några dagar nu. Enbart någon lektion per dag, man kan ju inte slita ut sig :) Nej, men jag ska bara ha 20 timmar den här terminen så. Det har varit riktigt roligt.

Jag hamnade på en konferens idag också, det var inte alls meningen. Jag tänkte gå hem klockan ett och läsa lite i min bok och börja förbereda för uppsatsen. Men, nej, min handledare tyckte att en konferens kan väl vara intressant. Ja, varför inte tyckte jag, och så blev det. Det diskuterades om hur man ska ta hand om de nya ettorna på bästa sätt. Med en hel del urspårningar på vägen, så hamnade de ganska rätt till slut. :)

Det var intressant, men när jag får frågor om hur det var för mig, första veckan i skolan, så vet jag inte vad jag ska svara. Herregud det var ju nästan tio år sen jag gick i ettan på gymnasiet... En evighet! Och ändå känns det som nyss, men jag kommer inte ihåg så mycket i alla fall :)

Nej, nu mat, sen jobb och kidnappning av radion igen för OS, eller Olympiske Lekerna som det heter på norska. Just det, det är bara på lek. :)

Bytes 3:a i Sollentuna mot villa i Kiruna

En kille boende i Sollentuna som ska flytta till Kiruna önskar byta bort sin 3:a mot en villa i Kiruna med bytesvärdet 1,3-1,5 miljoner.. Hahahahahaha. Lycka till att hitta en sån villa i Kiruna. Finns väl kanske, men inte är det många.

Lite mer OS

"Det var viktigare att slå ut Emil Jönsson än att vinna OS-medalj" - Tor Arne Hetland till norsk press.

Ja, det kanske säger mer om norrmännen än vad det gör om Emil...

Men Marit Björgen hejjar jag alltid på, hon verkar vara riktigt härlig :) Och Björndalen förstås, men de kan få komma tvåa :)

Jäkla skit!

Nej, hörni, det blir mycket bättre när jag inte är hemma och kan se på OS. Båda de kvällar jag jobbat har det ju blivit guld och när jag tittat har det inte blivit mycket alls..

Och såg ni Anjas krasch! Uuuh, såg inte den live som tur var, stod i duschen. Jag pallar inte sånt där när det går så fort. fattar inte hur sambon kan kolla, han börjar ju skrika när jag kör mer än 70 med bilen.

Jäkla norgeväggen också. De satte verkligen hela sitt krut på att bli av med Emil Jönsson och sen orkade de inte själva finalen alls, men bra på att snacka skit är de. Det var nog första gången jag faktiskt hejade på ryssar i något överhuvudtaget.

Nej, nu är det nog godnatt som gäller, det är ju en dag imorgon också och en fullspäckad dag är det. Föreläsning, några timmars praktik och några timmars jobb.

Just nu ligger jag i sängen med datorn och pendlar mellan curling och hockey på svt play, men damkronorna mot Kanada, nja, det blir nog lite väl tufft. Men vi vet ju att de kan, de slog ju faktiskt USA i förra OS, det glömmer jag minsann inte :)

Någon annan hockey tänker jag då inte se, jag ska sova. Sambon satt uppe hela natten och kollade och nu drog han iväg till en kompis och ska se i natt med. Förhoppningsvis är han hemma när jag kliver upp imorgon bitti.

Kanada leder visst med 4-0 såg jag nu, asch då!

Gonatt!

Trött som tusan

Hoija, det märks att jag knappt sovit något i natt, är så jäkla trött! Men jag upptäckte att min bok ska vara inne på biblioteket på lördag och jag har ungefär 200 sidor kvar att läsa. Någon som tror att jag kommer hinna med det, räck upp handen? Någon? Ingen? Nej, jag trodde väl det. Får hålla tummarna för att jag får låna om den, annars måste jag beställa en ny och då får jag ju vänta på den minst en vecka också (om den går att få tag på). Men jag har hunit läsa en del idag i alla fall. Sen vad som fastnat är ju en annan historia. Får försöka läsa lite mer under alla OS-tävlingar ikväll.

Ser inte curling förresten riktigt kul ut? Man kanske skulle bilda ett lag, någon som är med? Jag tycker det verkar skitkul :)

Nej, nu är det mat som gäller. Tacos på en onsdag? Ja, varför inte. Det är ju ändå lillördag, och OS :)

Visonen om den perfekta staden

Min handledare i svenska kom på en jättebra idé till min historiauppsats. Om Hjalmar Lundbohm, Kirunas grundare. Hade han någon tanke på att den perfekta stad han ville bygga skulle bli tvungen att flytta inom 120 år? Ganska intressant tycker jag själv. Får se om det funkar, ska försöka få tag på lite folk som kanske kan hjälpa mig.

OS-guld till Ferry igår, härligt!! Synd på alla skandaler där de skickar iväg folk för sent och för tidigt om vartannat. Mänskliga faktorn visst, men ska sådant verkligen få hända på ett OS och flera gånger dessutom? Trist!

Nu lunch.

Not att komma ihåg

Boka inte in dig på stängningsskiftet när du lovat komma ut på praktik klockan åtta på morgonen dagen efter. Trött!

Sol och värme

Jag är så jäkla sugen på att åka utomlands. Vart som helst egentligen, bara det är lugnt och skönt och varmt! Men sambon vill inte.

En jobbarkompis åker till Egypten på måndag. Om jag är avundsjuk? Nehej, varför skulle jag vara det? (tänk inte på mig, åk du bara..)

Helst hade jag velat åka direkt efter sista tentan den 5:e juni. Fasiken vad härligt det hade varit, men nejdå, då är det ju fotbollls-vm så det går ju inte. Men hallå, fotboll eller sol och värme, lugnt och skönt?!

Nänä, jag får väl åka själv då. Hade gärna åkt en vecka nu, men nästa vecka börjar uppsatsskrivandet, så jag har inte tid.

Tror jag drar iväg själv sen, 5:e juni, solen here I come!

Vad jag gjorde igår

Tittade föreläsning, tvättade, jobbade, såg på OS.. Kul liv, haha!

Nej då, vi vann ju OS-guld igår. Bänkade mig vid radion på jobbet och lyssnade och jäklar den som gick i vägen så det började brusa. :)

Stackars, stackars Markus Hellner. Jag tyckte så synd om honom, men jäklar vad han kämpade. Att gå in i väggen och ändå ta sig i mål, det var starkt gjort!


Usch vad det snöar ute, hela dagen igår och nu snöar det igen. Det räcker nu va?!?

Yes!

Jaaaa! Äntligen klarade jag spelet. Nu kan jag börja plugga :)

Måndag igen

Ok, hon var inte slovenska, hon var slovak, slovak, Jenny, slovak.. Big difference liksom. Ja, ok för henne är det säkert viktigt, men jag kunde inte bry mig mindre. ( i och för sig skulle jag nog bli arg om någon trodde att jag var från typ Norge, förjävligt!). Så, nu vet vi det, hon som vann skidskyttet var från Slovakien!

Inte fick Jesper Björnlund någon medalj i natt heller :( Han är ju faktiskt från Kiruna, så han måste jag hejja på. Men orka sitta uppe på nätterna, jag är ju trött!

Ferry hade otur med vädret, ja se så det kan gå...


Ikväll missar jag Kalla, för jag är på jobbet. Jag måste kidnappa radion, hehe!
Och imorgon missar jag skidskyttet för jag tog ett extraskift på jobbet, varför kollar man inte OS-schemat innan man lovar bort sig..?!?


Melodifestivalen då? Ja, vad säger man, Manboy, det fastnar ju i alla fall. Men trist och tråkigt och låter som vilken jäkla idolartist som helst.
Jag hejjar på Kalle och Orsa spelmän. Jag hejjar alltid på Kalle, han är bra. Ok, han kanske inte var på topp i lördags, men ändå :) Och så sjöng han ju på svenska och det ska uppmuntras!

Andreas Johnsson lät ungefär som, ja Andreas Johnsson!


Nu ska jag återgå till min föreläsning. Föreläsaren är så tråkig, så jag har knappt hört ett ord han sagt...  Intressant ämne dock, minoriteter i Sverige.


Och just ja, dog på sista banan igår igen i spelet... Argh!!


Alla Hjärtans Dag

Jaha, då var den här helgen snart över då. Och inte hann jag plugga så mycket som jag hade tänkt mig, men en hel del i alla fall och det är ju bättre än inget :) Blev lite shopping igår, på marknaden köpte jag bara strumpor åt sambon och den obligatoriska kokosbollen åt mig själv, men sen blev det en kofta och ett par gardiner på stan också.

Jag har fastnat i ett spel på en sida jag hittade via en blogg jag läser. Inte bra, när man måste plugga. Det tar ju så lång tid det där spelet också. Och sen när jag haft på det hela dagen och spelat lite då och då, så lyckas jag alltid dö på sista banan, då blir man arg! Hoff! Måste klara det innan jag kan sluta.

OS är ju igång nu också, synd att det går på nätterna, men man kan ju repriserna på dagarna i alla fall. Skidskyttet gick ju inget vidare och vart kom den där slovenskan från?

Hojja!

Nä, nu blir det myskväll, när sambon kommer från jobbet, det är ju faktiskt alla hjärtans dag idag :) Vi ska då inte fira så mycket, inga presenter eller så. Bara lite mat och vin och OS :)

Lördag!

Härligt att vakna tidigt på en lördag och veta att man inte egentligen måste. Solen skiner och det är nollgradigt ute. En riktigt härlig dag! Ska sätta mig och läsa en timme och sen bege mig på stan och marknaden och kika lite.

Helg!

Äntligen är det helg. Kl 20.00 igår, kom den äntligen!!

Min sambo jobbar ungefär från 12 idag till 17 på söndag, med paus för att komma hem och sova, typ, så gissa vad jag ska göra?!? Plugga! Hela helgen lång.. Jippie! Hehe, nej, men jag måste verkligen, har så sjukt mycket att läsa fortfarande. Jag kommer aldrig hinna läsa allt har jag kommit fram till, även om det är sex veckor till tentan, så försvinner ju tre veckor när jag skriver uppsats också. Så ja, typ fem böcker kvar att läsa och ungefär två veckor att göra det. Ser ni logiken i det? Jag är alldeles för långsam helt enkelt.

Så jag tänkte ha en riktigt produktiv helg, när jag ändå är ensam (plus kika på massa filmer, som sambon inte vill se :) ). Exakt hur mycket tror ni jag har hunnit idag? Ja, precis nu har jag lyckats slå på datorn, och eftersom ingen dator på = inget plugg, så kan ni ju gissa.. Jag tog sovmorgon, har tränat, duschat, handlat.

Kl 14.40 togs boken fram. Vid fyra måste jag laga mat åt sambon och åka med den åt honom så han får i sig något, och sen måste jag ju laga mat åt mig själv, och sen är det ju kväll. Så en timme hinner jag väl plugga idag om jag är duktig..

Och imorgon ska jag ju på marknaden och då kan man ju lika gärna kika lite på stan också. Ja, ni hör, jag hinner nog läsa jättemycket i helgen, massor!

Det är helt sjukt väder ute förresten. Minus en grad, igår var det minus 20, helt psycho.. Man vet ju aldrig vad man ska ha för kläder på sig, när det pendlar så mycket.

Nej, hörni, nu läsa, lite..

Foton i massor

Jag tror att jag måste ta och börja rensa bland alla mina foton. Jag har hur mycket som helst samlat på min gamla dator. Den fungerar inte riktigt som den ska, så den används inte, men det vore ju synd om allt försvann, den datorn kan nog säcka ihop precis när som helst (om den ens går igång).

Vet inte riktigt vart jag ska spara allting dock, då det är väldigt mycket. Bilder samlade från sex år tillbaka i tiden... Kanske ska försöka ha en backup med bilderna på min mail.. Hmm..

Tyvärr har jag inte Internet på den datorn alla bilder är på och inget virusprogram..

Får nog flytta över bilderna till den här datorn, när jag får tillbaka mitt usb, som fortfarande är hos snubben som skulle försöka få tillbaka allting som försvann (det är helt och hållet min sambos fel, att jag inte fått tillbaka usb:t, inte att grejjerna försvann).

Jag började flytta över bilderna till våran andra dator, som nu är min sambos dator eftersom jag köpte den här, men det är som sagt jäkligt mycket och den gamla datorn är jäkligt segt, så jag kom aldrig så långt... Ja, ni förstår, men jag är jäkligt rädd att allting ska försvinna, så jag måste ta tag i det där, typ nu! Eller, ja om ett tag i alla fall :)

Ny design?

Jag känner att jag egentligen borde göra någon design på min blogg, den är ju ganska tråkig. Speciellt så är ju texten väldigt jobbig att läsa, men jag fattar ju inte!! Haha, nej jag har verkligen inte tid att sätta mig in i hur man gör. Någon dag kanske

men trött är jag

Jag har sovit ungefär fem timmar i natt, varit uppe sen klockan fem, jobbat i åtta timmar och jag sitter och pluggar klockan halv nio på kvällen. Det är väl ändå ganska duktigt gjort :)

Livet är alldeles för kort

Livet är flyktigt och tar slut alldeles för fort. Ta vara på det du har innan det är borta för alltid.

Nej, jag är inte demprimerad, bara en tanke jag gått med hela dagen, och det är ju så sant.

Rasistjävel

Jag blev kallad för rasist idag. Ärligt talat, sådant gör mig jäkligt förbannad. Att man måste dra fram rasistkortet så fort man inte får som man vill. Det var en man, en asylsökande som ville hämta ut rek (alltid denna post), men eftersom han är just asylsökande så har han ju ingen giltig legitimation och därför kan han inte få ut något som inte kommer från migrationsverket. Jag försökte förklara honom att jag får inte lämna ut till en sådan legitimation, men han blev skitförbannad och började skrika att han kan inte lagen, han är invandrare och bara därför kan jag lura honom hur mycket jag vill, hade han varit svensk och pratat svenska, då hade han minsann fått ut den... Det var så jäkla dumt så jag orkade inte ens kommentera det, jag fortsatte bara förklara att han får hämta ut sina rek på Postcenter imorgon. Min kollega tyckte jag skulle sagt att ja, självklart är du svensk så har du säkert en giltig legitimaton också, så då är det ju inga problem. Får väl köra med det nästa gång :)

Jag är verkligen inte rasist och jag tycker det är tråkigt att man ens ska behöva ta upp en sådan sak, men vad ska man göra. Det är bara att ignorera det, något annat kan man inte göra.

Tvättstugebekymmer

Allvarligt talat, hur tänker man om man alltid bokar upp tvättstugan hela dagen varje söndag en månad i förväg, varje vecka, varje månad.. Tänk om någon annan skulle vilja tvätta en söndag någon gång? Jag tycker också att söndagar kan vara ganska bra tvättdagar. Egoistiska grannar!

Melodifestivalen

Såg melodifestivalen igår kväll, laddade upp med popcorn och dipp och tja.. Bäst var ju helt klart Salem El Fakir (eller vad han nu heter), Olas var ju som vanligt bara en vanlig tråkig låt, som säkert hamnar på topplistorna i Sverige, men garanterat inte skulle ha någon chans någon annanstans. Annars gillade jag Anders Ekborg och ja faktiskt Jenny Silver. Jag gillade inte Jenny Silver först, men när jag hörde reprisen så tyckte jag faktiskt bättre om den, den var mysig. Sambon gillade Jessica Andersson, men den tyckte jag var så tråkig. Hårdrockarna som inte var hårdrockare var ju också lite lustigt, man satt och väntade på att det skulle bli lite mer uptempo, men det kom aldrig. Den var faktiskt helt ok. Linda Pritchard var ju Shakira rakt av och rapen säger jag ingenting om, det blir bäst så.

Kvinnohistoria, en viktig, men alltför dåligt behandlad del av historien

Sitter och har föreläsning om kvinnohistoria och vi är tre tappra själar från distansen som lyckats dra på oss headseten och koppla upp oss framför datorn. Hallå?!? Har ni andra något viktigare att göra eller?
Ja, de andra har kanske ett liv, eller nåt...

Själv är jag hungrig, om nu någon är intresserad. Det är ganska bra när man kan sitta framför datorn och lyssna på föreläsningar, man kan göra massa annat samtidigt. Aldrig provat laga mat samtidigt dock, kanske skulle testa. Ett seminarium spenderade jag nere i tvättstugan. Ja vaddårå? Har man tjugo ton tvätt och det inte finns någon annan tid, så är det väl jäkligt bra? Praktiskt om inte annat, göra flera saker samtidigt, spara in lite tid av sitt korta liv.

Insåg att det är repris på melodiestivalen i natt, så jag och sambon kanske måste hålla oss vakna och ladda upp med lite popcorn, eftersom vi missade den i lördags när vi var på kalas. Har inte hört låtarna alls, har knappt någon aning ens om vilka artister som var med. Att Ola (usch) och Al Fakir (aldrig hört) gick vidare har jag i alla fall lyckats spana reda på (väldigt svårt, lever man sitt liv framför datorn så är det väl i princip omöjligt att missa). Så det blir en date med TVn innan sängen i alla fall.

Vi har ju ingen TV i sovrummet, eftersom jag tyckte att det var mycket bättre att bara ha en i vardagsrummet, för då blir man inte kvar i sängen på morgnarna (och helt ärligt, man tittar ju ändå mest på skit då), men det ångrar man faktiskt ibland.. Men nej, ingen TV i sovrummet, vill man se på TV så får man faktiskt pallra sig upp (eller hålla sig vaken i soffan).

Nu lite mer kvinnohistoria med mina trevliga (men få) tappra klasskamrater.

Härliga måndag

Somnade vid tio igår, ungefär direkt jag la huvudet på kudden, och vaknade kl åtta pigg som en lärka. Härligt! Sen var jag ju bara tvungen att ligga kvar ett tag till bara för att, så självklart blev jag ju trött igen.. Jaja, så kan det gå. Nu är det plugg som gäller hela dagen och sen tänker jag ta en promenad i snöstormen, för att jag vill ut. Ok, snöstorm kanske är att överdriva, det kommer några lätta flingor, men ändå :)

Sommaren med Göran

En perfekt film när man är så övertrött som jag är. Haha. Jag skrattade gott, men sambon tittade mest snett på mig. :) Nu börjar jag få svårt att hålla ögonen öppna, så det blir nog sängen snart.

I think I´m in love

i min nya rosa mysdress. Har letat efter en sådan i evigheter. Nu fick jag äntligen hem den i fredags, men eftersom jag inte varit hemma något sen typ fredag kl 16 (känns det som i alla fall), så fick den vänta till i dag. Så skön!

Äntligen är denna jobbhelg över. Försökte ge bort mitt skift idag eftersom jag inte trodde att jag skulle palla tio timmar från 7 på morgonen, när jag knappt sovit något sen i tisdags, men det var ingen som ville ha det (no shit!) så det var bara att pallra sig dit. Jag överlevde ju i alla fall och nu har jag nyss ätit thaimat och ligger i soffan med min sköna, sköna mysdress :)

Trött som tusan är jag, så det lär bli en tidig kväll. Hoppas att jag kan sova bara. Har föreläsning imorgon halv nio, men jag tror att jag ser den senare, behöver en sovmorgon.

Sambons mamma fyllde 60 igår, så det blev en sväng på fest också, dock helt nyktert från min sida, hade säkert somnat i maten annars, haha. Men 23.20 låg jag i sängen, sov gjorde jag ju inte, men det är en annan historia. Tror att jag har sovit mest den här natten och ändå sov jag inte ens 5 timmar, det säger väl en del om hur jag har sovit.. Hoppas på bra sömn i natt!

Nähäpp, jag hade fel och illa mår jag (inte för att de har något sammanhang,men ändå)

Jag hade fel, det var 70 sidor jag skulle läsa idag och inte 50, gissa hur många jag hunnit igenom hittills.. 30! I den här takten får jag nog skippa jobbet ikväll, om jag ska hinna läsa allt. Och fruktansvärt tråkigt är det också, hur man hanterar källor, usch!

Verkar som att det kanske är dags för mig att bli sjuk nu, alla som jag haft i min närhet den senaste veckan har åkt på magsjukan utom jag. Nu känner jag mig väldigt illamående och dålig i magen. Uff, håll tummarna för att jag klarar mig och att det bara är något annat.

Trött

Jag är trött!

Men jag har 50 sidor att bearbeta idag, så det är bara att bita ihop!

Databeroende?

Ja, det förra inlägget innehöll en smula ironi, men samtidigt en hel del sanning. För det är ju faktiskt så att man inte umgås lika mycket längre, mycket av tiden spenderas framför en dator eller liknande. Jag erkänner, jag är beroende av min dator. Jag hade planer på att försöka stänga av datorn på kvällarna, eftersom jag sitter så mycket vid den på dagtid, när jag pluggar. Allt skolarbete gör jag vid datorn. När jag läser från en bok så gör jag anteckningar på datorn (mina leder tillåter inte att jag skriver för hand), alla föreläsningar, alla seminarier, allting görs via datorn. Sedan sitter man ju och surfar medan man gör skolarbete också. Så egentligen behöver man ju inte ha på datorn när man ändå inte pluggar, men av någon anledning har man det ändå. Inte alltid kanske, men ofta. Ofta sitter jag och sambon med varsin dator i soffan och umgås via den. Visst är det hemskt?! Men jag tror tyvärr inte vi är ensamma om det. TV tittar jag nästan aldrig på, det är den där datorn som i princip alltid är i igång. Man kan ju undra varför egentligen, det finns inte så mycket att läsa ändå. Ofta surfar man in på samma sida 20 gånger varje dag, och det finns ändå inget nytt att läsa. Nej, jag måste nog göra ett nytt försök att stänga av datorn när jag inte pluggar. Jag har massa böcker och tidningar att läsa, som jag aldrig kommer någon vart med och sedan får man ju inte underskatta just ordet umgås heller. Alltså, umgås utan dator. (och utan TV också kanske, som tyvärr nästan alltid står på, utan att någon tittar..)

:) :(

Jag har upptäckt att jag ofta gör många smileygubbar när jag skriver, haha, nästan så jag till och med har börjat göra smileys i vanliga texter, till skolan till exempel. Kanske inte skulle vara så lyckat :) Haha, nu gjorde jag det igen. Vi lever i en smileyvärld, hur ska folk annars förstå om man är glad eller ledsen, när man mestadels kommunicerar med folk via Internet eller sms.. Hehe. Herregud vad tragiskt det där lät.. Haha, men det är ju sant, allt umgänge har ju nuförtiden förflyttats till teknologin. Hemskt, men sant. För mig som har alla mina kompisar utspridda (och har fobi för att prata i telefon) finns det ju inte så många andra alternativ, men visst är det tragiskt? Oj, nu spårade den här texten ut till att bli något det inte var meningen från början, men så kan det gå. Nu ska jag ta mina smileysar och åka iväg och leta efter mina handledare på gymnasiet, och planera lite.

Michael Jackson - Heal The World

Hyllningskonserten till Michael Jackson, var verkligen otroligt bra. Vilket jobb, och tänk att de flesta som var med var estetelever.. Var min klass så där bra när vi gick gymnasiet.. Öh, nej! Skitbra!

Skorpor och mjukost

Hmm, svärmor kom förbi med skorpor till sjuka sambon. Blev lite sugen, det har jag inte smakat på säkert 15 år. Nästan så jag måste gå och köpa lite mjukost och äta med skorpor till kvällsfika. Kan man äta skorpor med mjukost? Det såg ut som det på förpackningen i alla fall, såg riktigt gott ut. Jag vet att min bror brukar äta det med nyponsoppa, men det är ju godare med glass, så nyponsoppa vill jag inte ha. Jaja, får se hur det blir. Ikväll ska jag i alla fall gå på hyllningskonsert till Michael Jackson, med estetklasserna, barnteatergruppen och några till, det blir spännande. Svärmor bjuder för att jag var så snäll och tog med henne. Hehe. Kanske att man måste ta en tripp till affären efter det.

Magsjuka

Äntligen är kallvattnet tillbaka :) Och lägenheten börjar värmas upp av solen :) Härligt!
Något som inte är lika härligt är att sambon har fått magsjuka, och årets ska visst vara väldigt smittsam, vilket innebär att jag måste åka och köpa vitpeppar och knapra på för jag vill inte bli sjuk.. :( Urk!

Jenny tvärtemot

Det fina (men kalla), vädret vi hade igår höll inte i sig så länge, nu är det mulet och mörkt och snöigt och tråkigt :( Man blir så glad och pigg när solen kikar fram när man haft mörkt så länge. Det är nästan till och med så att man blir varm bara genom att se solen, trots att det är så kallt här inne. Nu blir man bara frusen av att titta ut genom fönstret, men man kan ju inte ha soligt och fint varje dag :)

Märkte idag på mitt seminarium att jag är tvärtemot alla även där, vad det än gällde, så tyckte jag tvärtemot. Haha, typiskt mig, men jag faller ju inte för grupptryck i alla fall :) Det är bra, man ska stå för sina åsikter, trots att man tycker tvärtemot alla andra nästan jämt. Men jag gör ju inte det egentligen, jag tycker inte alltid tvärtemot. Och det är ju inte så att man måste göra en grej av det, att aldrig tycka som alla andra. Som mode till exempel, jag är inte hopplöst icke modemedveten av den anledningen att jag absolut inte kan ha modekläder på mig av princip, det tar helt enkelt så lång tid för mig att fatta att något som varit på mode länge faktiskt är snyggt. Men sedan så tycker jag ju faktiskt att man inte ska klä sig som alla andra, finns det något tråkigare?
Ja, ok, så lite av en princip är det väl att alltid vara tvärtemot, i alla fall när det gäller vissa saker :)
Men egentligen är det inte jag som är tvärtemot, det är bara alla andra som tycker fel, haha :)

historia = tråkigt?

Jag läser ju till lärare, har börjat läsa historia nu och sedan tänkte jag läsa svenska. Alltid när jag säger vilka ämnen jag ska läsa så får jag ungefär en blick som säger "hmm, ja.. kul (fy fasiken vad tråkigt)", speciellt när jag säger historia. Den blicken fick jag av en gammal klasskompis här om dagen, det var ungefär det min sambo sa och väldigt många andra. Varför? Jag har alltid tyckt att historia är jättekul, alla tolkningar om hur världen har sett ut förr. Det är ju intressant! Ok, kungar är ju kanske inte så kul, det finns ju hur många som helst, men hur samhället såg ut, hur man arbetade, vad man gjorde. Det är ju kul :) Vad är det som är så tråkigt med historia? Vi måste ju veta hur det har sett ut förr, hur ska vi annars kunna tolka det som är nu, och det som kommer att hända? Visst man kanske inte kan veta exakt hur det har varit, men det finns ju lämningar som har gjort att man kan tolka en del som har hänt, och måste man verkligen veta allt exakt? Nej, historia är kul! :)

Kent till Kirunafestivalen

Jag som just tänkte skriva ett surt inlägg om att det bara var skitartister bokade till Kirunafestivalen, jag som för en gångs skull är ledig den helgen, och så står det stort på NSD på webben - Kent klara för Kirunafestivalen! Wehoo! Kanske därför resten är skit, som Maskinen, Playtones och Date.. Och så Willy Clay förstås, men de spelar ju vart och vartannat år. Kirunas stolthet :) Nu lär de ju knappast ha råd med någon annan artist, även om sambon hoppas på Europe. Han har minsann spanat in att de inte är bokade på någon spelning den helgen :)

Solen lyser ute, det är en underbar dag, trots den kassa föreläsningen i morse. Nu återgå till pluggandet. Sen stängning på jobbet, inte fullt så kul, men solen skiner ju :)

Godmorgon

Varför sätter man en föreläsning 8.30 på en måndag (eller vilken dag som helst egentligen, det kvittar..) Kan man inte ha alla föreläsningar typ klockan tio, nio är en perfekt tid att kliva upp..

RSS 2.0