Härligt med bitande kyla och promenader

Det blev en promenad på en och en halv timme idag, riktigt skönt. Kylan bet i kinderna ordentligt, men jag hade så mycket kläder så jag frös inte alls. Härligt! Jag hade kunnat promenera ännu längre, men en och en halv timme är väl ändå rätt ok :)

Beställde kläder från HM idag också, insåg att jag hade 10% rabatt och sista dagen var idag. Det är verkligen helt hopplöst att beställa därifrån. Jag beställde elva varor och fick åtta olika leveransdatum.. ÅTTA!  Helt sjukt.

Inget pluggande har det blivit heller, ska sätta mig en liten stund nu, men sambon kommer strax hem och då blir det filmmys :)

Söndag

Låg i sängen till halv ett idag, har sovit så dåligt de senaste nätterna, så det var kanske välbehövligt. Blev några glas på Bistron igår, så vi var inte hemma förrän efter ett heller. Skönt att få sova! Robbans Rockabilly spelade igår, det var första gången jag såg dem faktiskt, och de var riktigt bra. Men som jag sa till Robert efteråt (sångaren), de borde spelat lite mer Buddy Holly, det är bra musik det :) Vi gick runt och försökte få plats på alla barer igår (3st, haha), men det var fullt överallt, Snöfestival = mycket turister. Så vi gick tillbaka till Bistron trots att han trodde att vi skulle få stå hela kvällen, men vi tänkte så vi får lite underhållning i alla fall. Vi behövde bara gå till baren och köpa lite dricka, så fick vi ett bord, då ett bord längst fram blev ledigt. Det var alldeles vid högtalarna så det kanske var därför?!? Men med lite papper i öronen så gick det bra det också :)

Det var trevligt med en sista kväll med O. Hon flyttar ju till Stockholm imorgon, tråkigt för mig, men kul för henne. Det är ju svårt att bo här om man vill hålla på med dans, och det vore ju dumt att tappa allt det som hon fått i New York i höstas. Sedan har hon ju killen där också :) Men det har varit trevligt att ha någon här att umgås med för ett tag, eftersom alla mina kompisar är utspridda över Sverige (och världen). Kommer sakna henne! Får återgå till att umgås med sambons vänner igen, inte för att det är något fel på dem, men det är skönt att ha någon att snacka skit med ibland, och någon som faktiskt känner mig utan och innan. Men vännerna kommer ju upp ibland i alla fall, de flesta av dem :)

Ikväll blir nog en lugn kväll. Tänkte ta en långpromenad nu när sambon går till jobbet, och sedan blir det lite plugg. Har inte öppnat  böckerna på tre dagar, så det känns som att det börjar bli dags nu. Ikväll blir det film och mys i soffan. En riktig myssöndag :)


Snöfestival

Fick just veta att det tydligen är kallvattnet som försvinner först, jag som alltid trott det var tvärtom.. Jaja, då har jag lärt mig något nytt.  Vattenledningarna har troligtvis frysit i denna kyla, gammalt skithus! Jäkligt jobbigt med bara varmvatten.

Idag har jag varit ute i kylan och kikat lite på Snöfestivalen, måste ju passa på när det väl händer något när man för en gångs skull är ledig. Tittade på renracet och sen var vi och fikade. Jag ska strax iväg och titta på Big Airfinalen, ut i kylan igen. Jag hade så mycket kläder på mig idag så jag såg ut som en michelingubbe, haha. Svettades nästan :) Förutom om fötterna, spelar ingen roll hur mycket sockar jag har på mig, fötterna fryser jag alltid om. :( Sedan blir det troligtvis något glas vin om vi får plats någonstans, brukar vara en hel del folk när det är Snöfestival, jäkligt mycket turister om inte annat..

Inget kallvatten..!?!

Allvarligt talat, kan det verkligen bli så kallt att till och med kallvattnet slutar fungera? Borde det inte vara varmvattnet som lägger ner först?  I vilket fall som helst har vi bara kokhett vatten i kökskranen, och vilken jäkla hyresvärd svarar en fredagkväll, ja inte då våran i alla fall. Jag är törstig, och jag dricker ju i princip bara vatten och te, så nu blir jag arg. Har haft en skitag idag på jobbet, så detta är jag inte på humör för... Hur kan detta komma sig, förklara för mig den som vet? Ska jag måsta koka vatten och sätta in det i kylen hela helgen...?
Hoff.

Jaja, äntligen är det i alla fall helg! Nu ska vi iväg på middag och dricka lite vin och ha det trevligt!

Mmmätt

Haha, jag är fortfarande mätt från pizzan igår. De gör verkligen mastiga pizzor på Americana.

Jag klev upp en halvtimme tidigare i alla fall och joggade 20 min idag, det var faktiskt riktigt skönt :)

Nu ska jag försöka få i mig lite fukost och fara på jobbet, börjar om en halvtimme, så det blev lite stressigt.

Aaaaah, råttor

Gick precis in för att läsa lite på Aftonblaskan, och så har de någon jäkla reklam med en råtta i högst upp. Shit, fick ju nästan panik, varför en råtta, varför?!? Kan man ju inte läsa där mer heller utan att oroa sig för att det ska dyka upp en råtta i ansiktet. Inte för att det är en förlust direkt, står ju ändå bara skit där... Men fy, råttor!

Kungar och mord och slag och hej och hå

Betalat räkningar har jag gjort idag också, usch sånt där nödvändigt ont som tyvärr måste göras varje månad.
Nu ligger vi i och jäser på soffan, både sambon och jag. Träningen får vänta till på lördag, för imorgon har jag inte tid, om jag nu inte ska gå upp tidigare för att träna, men det tror jag att jag skippar faktiskt :) Jobbar hela dagen och sen blir det middag med vin och spelkväll hos några vänner på kvällen. Det blir nog trevligt.

Visst är de härliga i En annan del av Köping, superhärliga :)

Undra om jag ska orka öppna boken med alla kungar ikväll, är ju ändå bara skit på TV..? Det kryllar verkligen av kungar i Sveriges historia och alla mördar de varandra om vartannat. Egentligen tycker jag att det är ganska tråkigt med kungar, och vem kan komma ihåg vad alla hette och vem som var släkt med vem och vem som avsatte eller mördade vem.. Hoija, man blir ju snurrig! Kanske tar en tidig kväll i sängen istället

Pizza

Ligger i soffan efter att ha tryckt i mig en pizza (som jag inte skulle äta på resten av den här månaden, men månaden är ju snart slut, så det kanske inte gills?!?), och är trött efter jobbet. Tänkte träna, men det blev pizza istället :) Nu ska vi strax iväg och titta på lite bowling, kanske att jag tränar lite när jag kommer hem... eller inte! :)
Jaja, man måste få unna sig saker ibland.

Fruktansvärt kallt är det ute också, -22. Brr!

Haha

Allvarligt talat, Lyckohjulet på TV3.. Det måste nog vara bland det sämsta som någonsin gjorts på TV, (allt med Anna Anka borträknat). Kan inte låta bli att titta bara för att det är så dåligt (eller så är det för att komma bort från alla kungar för en stund..), men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Herregud!

Plugg och te i kylan

Sitter och läser om klerkernas och adelns tid, så nu vet ni :) Alltså om medeltiden om ni inte förstod. Trevligt, trevligt. Synd att det ska vara så kallt bara. Har krypit upp i fåtöljen med fleecejackan och tofflorna och min bok. Tror att jag ska göra mig en stor kanna med te också.

Det är verkligen mycket att läsa på den här kursen. Satt och diskuterade det med några klasskompisar över chatten på föreläsningen idag, det gäller att välja ut vad som är viktigt. Egentligen har vi föreläsning på hela den här boken på fredag. 400 sidors text på tre föreläsningar, så man kan ju undra hur mycket som egentligen är viktigt? Men det är ju kul, så det är ju inte så kämpigt :)

Nej, nu blir det te, popcorn och klerker och adel resten av kvällen :)

Klockan är ju bara kvart i fem upptäckte jag nyss, känns som att den är kanske åtta.. Hoppas ni får en trevlig kväll alla ni där ute!

Det blåser och viner i väggarna

Shit, nu är det verkligen någon som är arg där ute. Det bara blåser och blåser, riktig ordentlig storm. Tror det blir att stanna inne idag, så man inte blåser bort. Och dricka te, det är gott med te :)

Brr

Sitter här och fryser, med min historiebok. Tänkte gå på stan idag, men det är storm ute, så jag gav upp den idén. Var och fikade med O i alla fall, det var trevligt, som alltid :) Hade tänkt att jag skulle ta en promenad till farmor och farfar också, men som sagt, storm! Tar nog bilen istället tror jag. Sådana här dagar vill man bara stanna inne, men eftersom vi har så jäkla kallt här, så känns det inget kul det heller. När det är så här kallt, både inne och ute, har man i alla fall en bra ursäkt att överkonsumera te. Gott!

Byta lägenhet?!?

Vi har verkligen så fruktansvärt kallt i vår lägenhet, man måste sitta med tjocktröja och tofflor för att inte frysa, men fryser gör man ändå. Vi måste linda in oss i filtar! Usch, kallt! Känns som att det blåser överallt också. Det är ju ett gammalt hus, så det kan ju ha med det att göra, men så här kallt ska det väl ändå inte få vara? Vi bor ju privat så hyresvärden bryr sig inte, grannar har klagat förut, men ingen förändring. Går kanske inte att göra så mycket bättre heller eftersom huset är gammalt och antagligen otätt, men ändå, brr!

Hyreshöjning ska vi få igen också. Jag tycker om lägenheten, den är verkligen jättefin. Allt håller dock på att falla sönder här och kylan gör att vi tvekar över att bo kvar. Jag tror att vi ska försöka leta något nytt. Det enda är ju att man vill inte hamna i ett hus och behöva stå i garagekö ett år, så bilen måste stå ute hela vintern. Här har vi i alla fall motorvärmare. Hmm, tål att funderas på. Bestämmer vi oss snart kanske vi kan få en lägenhet till sommaren och då kanske vi kan få garage så vi har det största delen av vintern :) Om det nu finns några lägenheter, vilket är väldigt tveksamt. Det är ju väldigt omöjligt att få lägenhet i den här stan. Om nu något kan vara väldigt omöjligt..

Kaustiksoda, det ska visst vara grejjer det

Auch, kan man bli drogad av Kaustiksoda? Känner mig yr och illamående efter att ha hållit på med det där joxet i diskhon i alla fall. Får väl se om det blev bättre. Det kändes som att vattnet rann ner nu, men jag måste säga att jag blev lite besviken faktiskt. Trodde att det skulle fräsa och spotta, men det hände ju ingenting.. Hällde jag för lite mojs och för mycket vatten kanske? Nästan så jag måste prova igen, för att få den där effekten alla pratade om. Lite action i köket kanske :)

Annars sitter jag och försöker få ordning på allt till mitt första seminarium i morgon. Det var visst lite mer att förbereda än jag trodde. Det är inte så lätt att förstå vad jag läser heller när jag blev helt dimmig i huvudet.

Neolitiska revolutionen, ett nytt ord jag lärt mig idag, människosläktets övergång från att vara jägare och samlare till att bli jordbrukare och boskapsskötare. Så, nu har ni lärt er det också :)

Ja, usch vad trevligt vi har det

Heldag på jobbet, trevligt personal, trevliga kunder.. TREVLIGA kunder, sa jag!

Så, ja, lite mat bara så blir allting bra :)

Rosa

Satt och tänkte på en sak idag. Varför tror folk att man är blåst bara för att man gillar rosa, på vilket sätt är rosa lika med blåst? Det är som att det hänger ihop på något sätt. Jag har alltid varit en rosa tjej, ändå sedan jag var liten, och inte är jag blåst för det. Rosa har varit min färg hela livet, förutom en period under högstadiet när man skulle låtsas vara cool och gilla blå istället (nej, jag är inte cool, så jag gav upp det väldigt snabbt, en cool tönt kanske, men alltid en tönt :)) Rosa är ju en fin färg så det är väl inget konstigt med det. Och ja, om jag någon gång får en dotter så kommer hon dränkas i rosa, säkert om jag får en son också för den delen :) Det har absolut inget med feminism att göra, bara att jag gillar rosa. Haha pink power!

Rosa är ju en innefärg just nu också, vilket kanske inte passar mig så bra, eftersom att alla som känner mig vet att om något är inne, så är det ute hos mig, men jag skaffade ju en blogg, så hej och hå.

Alla som känner mig vet att jag är rosa, det blir bara konstigt om man ska låtsas något annat, och varför skulle man göra det? Det finns andra färger som är fina också, men inte lika fint som rosa :) Jag har en rosa dator, en rosa telefon och en rosa kamera. Jag har i princip alltid något rosa på mig, inte för att jag tänker på det när jag klär på mig utan bara för att jag kanske helt enkelt har så mycket rosa, så det bara blir så. Det var en kompis som kommenterade det en gång  när jag pluggade i Gävle. Man lär känna en massa nya människor som man fascinerar och fascineras av. Hon hade nog rätt, alltid är det något på mig som är rosa, har ju faktiskt till och med haft rosa hår en gång på gymnasiet :)

Man är inte en omogen liten skit bara för att man gillar rosa (man kanske är en omogen liten skit ändå, men det har inget att göra med vilken färg man gillar), rosa är en fin färg helt enkelt och den är jag, helt enkelt :)

Turister och solsken (ibland)

Visst är det fint när solen kommit fram igen. Man tänker inte på att det är mörkt förrän det blir ljust igen.

Hade några turister på jobebt idag som frågade vart de skulle åka för att se norrsken. Ja, sa jag, ni kan ju åka en bit utanför stan om ni vill, men jag tror inte ni ser några för det är mulet.. Nähää, sa de då. Jaja, får väl hoppas det dök upp något norrsken ändå. Varför tror turister alltid att de kan se norrsken när som helst, var som helst?

Hade in en ryss också som var helt övertygad om att det var -35 ute. Nej, sa jag, det är kallt, men inte så kallt, jojojojo, kallt, kallt.

Min humor :)

Hahaha, det är verkligen kul med historia. Först står det i böckerna att det var så här och så här, lite längre ner står det sedan, ja men vi kan ju egentligen inte veta att det var så här. Det är ju visserligen sant, men det är humor :)

Åsiktsfrihet, men inte skitsnack!

Åh, Historia är så roligt! Känns verkligen som att jag valt rätt ämne att fördjupa mig i :) Satt och läste i boken till halv tolv i natt bara för att det var så kul :)

Jag tänkte på det där med att snacka skit om sitt jobb över Internet, var ju någon kvinna som fåttt sparken från sitt jobb för att hon skrivit massa skit om sitt jobb på sin blogg, (eller hur det nu var, är inte så insatt) men i alla fall. Tänkte rent allmänt, vi har var väl yttrandefrihet i Sverige. Om man inte tycker om sitt jobb så måste man ju kunna säga det. Självklart måste man ju kunna stå för det sedan också, precis som med allt annat, men hur illa är det inte om man inte får ha sina åsikter. Ok, om man bara sitter på sitt arsel på ett jobb man hatar och inte gör något åt situationen då kanske man egentligen inte har rätt att gnälla heller. Jag menar, då sitter man ju där och är nöjd, annars hade man väl försökt hitta något annat. Och kom inte och säg att det inte finns något annat, har man haft ett jobb man hatat i 20 år, så borde man faktiskt ha kunnat hitta ett annat jobb på den tiden om man bara försökt. Självklart ser det inte så fint ut om man skriver massa skit om sitt jobb så att alla kan läsa, så lite modifikationer kanske, men åsikter har vi alla rätt till.

Sedan vill jag bara tillägga, att bara för att jag inte gillar mitt jobb, så betyder det inte att jag hatar det helt och hållet. Man måste få gnälla ibland, men jag är glad att ha ett jobb, för jag kan vakna varje morgon och känna att jag faktiskt har pengar. Jag har råd med alla räkningar varje månad och jag har till och med pengar över  för att unna mig sådant som jag vill göra eller ha. Det är inte alla som har det idag, tänk på det alla ni som klagar.

Wow snö!

Haha, jag blir lika förvånad varje morgon när jag kliver upp och tittar ut genom fönstret. En kort sekund hinner jag tänka, åh, har det kommit snö under natten! Innan jag inser att ja just ja, vi har ju faktiskt haft snö i typ fyra månader..? Välkommen till verkligheten, Jenny!

Och, just ja, handbollen gick skit igår igen... Men snart börjar OS, då blir det uppe nätterna och se när Sverige inte tar några medaljer. Yes, jag är positiv!

Ibland har man energi

Idag har varit en riktigt produktiv dag. Har fixat alla böcker jag behöver under kursen (tack biblioteket!), fått de jag beställt från skolan (och bläddrat lite i dem), strukit och bytt gardiner och dukar, städat, rensat, fixat CV och till och med hunnit träna lite. Nu är det soffläge och handboll på TV som gäller. Det gick ju inte så bra igår, så vi får väl hoppas det går bättre idag. Hejja Sverige!

Byta jobb?!?

Nu har jag bestämt mig för att söka nytt jobb. Även om det kommer innebära mindre lön och mer krockar med skolan, så får det bli så. Jag pallar inte längre, helt ärligt, man blir knäpp på det där stället. Jag är också så jäkla less på att jobba kvällar och helger, även om jag vet att det måste vara så för studiernas skull, men jag är less! Jag måste göra något annat innan jag blir tokig. Det som gör det så jobbigt är ju att jag faktiskt har en fast tjänst, som jag vet att jag inte kommer bli av med i första taget. Det är svårt att få en fast tjänst nu, men jag måste försöka i alla fall. Lönen är inga problem, jag lever inte så dyrt, och jag har ju sambon ;P Och varför ska man tvinga sig kvar på ett ställe som man mår dåligt av att vara på, bara för att det är en fast tjänst..?

Nej, nu ska jag sätta mig ner och fila på mitt CV och skicka in på lite lämpliga ställen. Wish me luck!

Särskrivningar

Ojojoj, jag gjorde visst en särskrivning igår.. JAG?!? Jag som skyr särskrivningar som pesten. Jaja, jag får skylla på att jag var dimmig av allergin och ALLERGIMEDICINEN, som det ju faktiskt heter på riktigt.

Är fortfarande inte mig själv, lever på tabletter och nässprey, yehoo!

Nu är det snart dags för första föreläsningen på denna kurs, spännande! Sen måste jag försöka ta mig till affären och handla lite mat, börjar bli tomt i kylskåpet, och av någon anledning lovade jag plättar idag, varför? Ja, det vet ingen.


Allergi!!

Har åkt på nån j-vla allergi igen, fick ikväll på jobbet, blev bara värre och värre. Köpte svindyr allergi medicin, men det hjälpte inte ett smack och nu känns det som att jag åkt på feber också.. Fy!! Var ju i Toulla i lördags där de har både hund och katt, men då åt jag ju medicin och märkte knappt någonting, var inte dålig igår eller tidigare idag heller, så det måste ju vara något på jobbet som utlöste det. Usch, man känner sig så ofräsch också, inte alls roligt att stå i kassan och snora. Får se om det blir bättre nu när jag är hemma igen. Måste kanske ta mig till lassa och göra nytt test, så jag får veta vad det är, det förra lyckades de ju slarva bort. Usch !!

Var en riktigt trevlig kväll i lördags och skönt att krogen har börjat stänga två. Då behöver man ju inte ha dåligt samvete för man orkar ju ändå aldrig stanna till kl 3.

Nä, nu ska jag fortsätta ligga här i soffan och snora och tycka synd om mig själv... 

Lördag

Jag har gett pengar till de drabbade på Haiti, har du?


Idag blir det några glas vin, med trevligt sällskap och kanske till och med utgång efter det. Trevligt :)
Tänkte plocka ner julgardinerna och gå på stan, men jag tog ett träningspass och njuter av att vara ledig istället.

Och just det

nu ska jag ta ett glas vin och bara njuta av helgen och att det inte finns ett enda måste :)


3, 2, 1..

och där var kursen slut!
Skönt, men samtidigt tråkigt. Kommer sakna alla i min grupp, vi hade så trevligt :)
Hoppas vi ses någon gång i framtiden.

Nu är det helg! Wehoo, jag ska njuta av att inte ha ett dugg att göra för första gången sedan i augusti. Härligt! På måndag börjar nästa kurs och då är det nya tag som gäller.


Min sambo tyckte visst inte att jag var så positiv i mitt förra inlägg, så jag hoppas det här passar herrn bättre. Hör du det, sambo?!?

Nu lite positiva Jenny

Oj kände att jag skrivit för många negativa inlägg på raken, det går ju inte för sig :)

För någon dag sedan hade vi några roliga polacker på jobbet som skulle ha vägskatt bland annat, (hatar vägskatt), men de var så söta och roliga och skrattade åt våran cashguard, som tydligen var jättekul, så jag kunde inte annat än skratta med dem :) Till och med min kollega frågade varför jag såg så glad ut. Mer sådana kunder tack!

Nu till något mindre roligt, eller roligt i och för sig.. Portfolion ska då in idag och efter att ha kikat lite på de andras så kan jag ju säga att jag inte vill lämna in min längre. De andras är så proffsiga och snygga, medan min bara är en tråkig text.. Usch, kanske måste försöka få in lite färger och grejjer i den också. Försökte igår sätta lite ramar och grejjer, men jag fattar ju inte sådant... Jaja, nu två examinerande seminarier idag och sedan är det helg och kursen är över!

Posten

Ja, vi är ju då postombud på jobbet, vilket inte är särskilt roligt (med betoning på INTE). Få är de dagar då man inte får en utskällning på grund av posten. De besvärligaste kunderna skickar vi till postcenter då vi oftast inte har befogenhet att hantera dem och nu ska de ju lägga ner alla postcenter.. Jippie säger jag då !! :( Hur mycket mer skit kommer inte vi få ta nu? Folk med ogiltig legitimation, dödsbon, företagsrek, föreningsrek osv.. Sådant som vi inte kan hantera, därför att vi inte vet, därför att vi inte fått någon utbildning. Om jag är personligt ansvarig för allt jag lämnar ut, inte fasiken lämnar man då ut någonting som man inte vet någonting om. Nej, tack, vi har nog med problem redan som det är. Jag är så jäkla leds på alla dessa sura människor som blir förbannade därför att de inte får ut sina paket på grund av postens regler, SOM VI MÅSTE FÖLJA. Ja, lägg över skiten på oss bara, det blir ju jättebra! Snart gör vi väl inget annat än hanterar post, vi kan lika gärna lägga ner allt annat och börja kalla oss för posten istället. Same shit different name.

Och varför människor, varför är det så svårt att förstå att MAN MÅSTE VISA LEGITIMATION när man ska hämta paket, PÅ DEN PERSON SOM STÅR SOM MOTTAGARE. Jäkligt enkelt!

Idioter

Vilka idioter det finns alltså. Igår när jag kom till jobbet så var det en jäkla finsk lastbilsjävel som ställt sig precis framför vårt varuintag. Han tyckte tydligen det var ett riktigt bra ställe att stå på. Idiot! Ser man en dörr så kanske man borde förstå att folk vill kunna komma in där, eller är det för mycket begärt?!? Ja, han flyttade väl på sig sådär framåt halv nio, när både mjölken och lite annat fått bäras in. Usch!

Nej, för polisen har ju ingen dörr, dit kan man bara ringa..

Hade en trevlig, lite väl förfriskad äldre herre på jobbet igår, som menade att någon varit in i hans lägenhet och stulit hans hemtelefon, när han låg och sov och undrade om jag kunde hjälpa honom. Jag försökte förklara att om någon har stulit den så bör han väl gå in till polisstationen, men då fick jag till svar, men jag har ju ingen telefon så jag kan ju inte ringa dit.. Nej, sa jag men du kan gå dit.
Han: Jag har ju numret till min telefon här kan du inte ringa och se vem som svarar?
Jag: Det var ju en hemtelefon? 
Han: Ja?

Hmm, försökte förklara att man kan ju inte ringa till en hemtelefon om den inte finns hemma eftersom numret är kopplat till ditt uttag, men jag fick ingen förståelse. Han verkade dessutom lite paranoid, så telefonen låg nog hemma någonstans, kanske skulle tagit numret och provat ringa lite senare, bara för att se om han svarade :) Han skulle i alla fall försöka hitta en telefon och ringa till polisen med, för dit ville han då inte gå!

Duh!

Haha, insåg just att vissa av böckerna vi använt i kursen ju faktiskt finns på biblioteket. Behöver ju inte använda mig av just de böcker som inte finns. Det är ju dock en särskild bok jag skulle vilja ha, men är man så korkad som jag så får man faktiskt skylla sig själv. Om man är så dum att man inte har backup på sånt man behöver och inte ser till att ha böckerna som man kan tänkas behöva, då är man faktiskt lite korkad.

One down, one to go

Hoff, hoff. Opponeringen avklarad, bara portfolion kvar då..

Vet ju inte hur jag ska lösa den med tanke på att jag måste ha källor till den andra delen som ska göras. Eftersom alla mina anteckningar med källor är borta och böckerna har blivit återlämnade till bibiloteket, så blir det lite problem. Tänkte försöka beställa boken igen, men jag kommer inte hinna få den innan fredag, så jag får hoppas på snälla lärare :/ Eller försöka ta källor från någon av mina arbeten som faktiskt finns sparade på Internet. Hoija, vilka lyxproblem man har.

Egotrippade lärare

Det är verkligen svårt att hitta böckerna till historiakursen, måste kanske köpa lite böcker den här terminen :( Att de inte finns här på biblioteket är ju inte så konstigt, men vissa verkar inte finnas alls.

En sak som jag tyckte var väldigt rolig, var att en av böckerna vi ska ha, har skrivits av den kursansvarige läraren, och hon skrev dessutom ett inlägg att boken är slut på förlaget så vill vi köpa den måste vi köpa den via skolan.. Haha, lite ego eller vad? Men det kanske är en bra bok, så jag ska hålla käft tills jag läst boken.

En vecka, bara en vecka, kämpa på!

Jag måste verkligen plugga, Jag Måste Verkligen Plugga, JAG MÅSTE VERKLIGEN PLUGGA !!

En vecka är alldeles för kort tid för att göra denna portfolio, och sen har jag ju dessutom opponeringen som ska vara klar imorgon, på morgonen dessutom. Fy sjuttsingen!

Nästa vecka börjar jag läsa historia, wee! Vad roligt! Dessutom bara ett pass i veckan som är obligatoriskt, på tisdagar dessutom, gissa om min chef kommer bli nöjd eftersom jag aldrig jobbar förmiddag på tisdagar. Sen är det bara streamade föreläsningar som jag kan se närsomhelst, dessutom var det bara en som krockade med mitt ordniarie schema på jobbet, plus tentan då, men den är ju inte förrän om tio veckor. Wohoo, säger jag nu innan kursen börjar, men det kommer nog bli tufft. Historia är tufft, är kass på årtal, så får hoppas att det inte är det viktigaste, för det är det inte i min värld. Historia är roligt!

Dumma slarver

Hoff, hur fasiken kan man vara så klantig att man tappar bort bilnyckeln..?!? Var ju inte så förvånande ändå med tanke på hur många gånger jag tappat ut den just vid bilen, glömt den i bildörren eller till och med i tändningslåset. Så att den faktiskt är helt borta är ju inte så konstigt egentligen, men jäkligt irriterande, speciellt eftersom jag tappat den någonstans på jobbet. Så efter att ha jobbat i tio timmar och letat efter bilnyckeln i säkert en timme, fick jag ta en promenad i en halvtimme hem och leta reda på extranyckeln som också varit borta (den låg i fickan i min sommarjacka..) och sen ringa efter sambons pappa så han fick komma och skjutsa tillbaka mig till jobbet så jag kunde hämta bilen. Var jag på bra humör? Öh, nej! Nu är det binda fast nyckeljäveln i handleden som gäller.

Spindlar, råttor och disktrasor

Jag drömde attt jag dog i natt. Blev biten av en giftig spindel som hette Dallas, och nej, det är inte så roligt som det låter. Det var riktigt obehagligt faktiskt, jag kände verkligen hur jag var på väg bort, och sen vaknade jag. Usch, sen kom dödsångesten fram, så inte sov jag mer den natten i alla fall. Att ha dödsångest kan vara väldigt i jobbigt i sina stunder.


Jag trodde att jag såg en råtta på parkeringen igår när jag kom från jobbet. Jag hann till och med tänka att är det en råtta så säger jag upp lägenheten imorgon, men det var ingen råtta. Finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag inte gillar råttor, eller allt som för den delen kan tänkas likna en råtta. Och disktrasor, usch! Inte för att det kan jämställas med råttor, men ändå. Disktrasor är äckliga!


Jag såg solen igår :) I och för sig var den gömd bakom bergen, men jag såg ljuset i alla fall, det var vackert :)

+ 2

What?!? +2 grader ute, i januari..?!? När hände det sist, har det någonsin hänt förut? Nu ska det ju vara sådär lagom, -15-20. Kallt och härligt. Någonting är fel med världen, det är ett som är säkert.

Det är verkligen lugnt på jobbet nu. Nog för att det är januari och folk har ont om pengar, men lite har det nog att göra med att Coop har börjat ha öppet till 22. Jag kan då inte förstå varför en matvaruaffär behöver ha öppet så länge. Nu är jag ju partisk som jobbar på en mack, men varför? Och det är ju faktiskt till och med folk där. Behöver man verkligen gå och handla så sent? Jaja, då kan ju vi börja stänga kl 20 istället då :)

Nä, upp och jobba 7-17 imorgon. Urk!

Gonatt!

Varmt och skönt

De har visst minus 30 där söderut, här har vi minus 6. Varmt och skönt! Dock var det inte så varmt och skönt när vi var på dop i Iskyrkan i onsdags, minus 28, brr! Men tack alla ni som tagit våran kyla, nu kan man ju vara ute och leka i snön igen :)

Tyvärr är ju våran lägenhet som ett kylskåp, kallare i skafferiet än i kylen tror jag. Trevligt, trevligt..

Usch

Jag har grym ångest för att gå och jobba idag. Har varit ledig en vecka för nyårsrevy och därför känns det nog ännu värre än vanligt. Men nu är vi tillbaka till vardagen igen med jobb och skola om vartannat.

Nu måste jag försöka fixa till min film, så den kommer in idag trots allt.


Borta!

Titta där, lyckades få till en bild också, fast det tog sin lilla tid innan jag förstod.. ;P
Oteknisk som sagt.

Idag har jag lyckats slarva bort alla texter jag skrivit under hela kursen jag läst det senaste halvåret, alla anteckningar, alla arbeten, allting. Inklusive det som skulle vara inne imorgon och nästa vecka. Måttligt roande. Jaja, man får ju skylla sig själv när man skriver allt på datorn och inte gör backuper på allting. Det gjorde jag alltid förut. När jag pluggade i Gävle såg jag alltid till att skicka allt jag skrivit till min mail så att det i alla fall skulle finnas någonstans, men självlart kraschade ju aldrig datorn då, därför har jag ju inte tänkt på det nu, men nu har man lärt sig sin läxa. Bara att hoppas att man blir klokare av det. Vilken tur att jag hunnit göra en provfilmning på filmen som ska in imorgon i alla fall, jag kan ju skriva av från den, men källorna måste jag gå igenom några hundra sidors text för att hitta igen.. Kul, kul! Och hur jag ska lösa nästa veckas arbete vet jag inte, eftersom det är väldigt stort och alla anteckningar är som sagt, borta! Försvunna ut i intet..

Min blogg

Fick för mig bara så där att jag skulle skapa en blogg. Tänkte vänta tills det var hopplöst ute, men det verkar inte ske, så här är den!

Jag vet att namnet är trist och tråkigt, men det jag ville ha gick inte, och sen gick det ju inte å byta när jag väl kom på ett annat. Jaja, jag heter ju faktiskt så, så det får väl duga.

Får väl se om jag lyckas lista ut hur allt fungerar här, är ju inte den mest tekniska människan i världen, men men..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0