Portföljarbete

Jag sitter här och försöker få någon form av ordning på min portfölj. Portföljen ska då bestå av 15-20 sidors text på mina lärdomar under den här terminen, knutet till litteratur vi använt oss av.

Jag står helt still! Ingen motivation alls. Jag jobbade två eftermiddagsskift förra veckan, det var allt. Alltså har jag haft i princip en hel vecka på mig och jag har inte kommit någonstans. Känns bra, känns grymt bra. Jag vet att om jag bara kommer igång och skriver så går det fort, men jag kan inte motivera mig! Dessutom jobbar jag alla dagar utom fredag den här veckan, och fredag ska den in... Hojja!

Måste, måste, måste skriva nu!


Portfölj, inte den jag skriver dock.

Dagsutflykt

Har varit på en heldagsutflykt till Ikea i Haparanda med mor och svärmor och lite tanter (och gubbar) i en buss. Som vanligt shoppar jag alldeles för mycket. Nu sitter jag på bussen hem och proppar i mig chips och godis, så blir det när jag inte får middag och bussresan tar nästan fem timmar, gött!

Aprilväder!?

Nej, här har vi majväder! Helt sjukt väder alltså, ja inte idag kanske, idag är det ganska fint, men igår till exempel. Ena studen solsken och i nästa hagel och åska, för att återgå till solsken igen och regn och sol och.. ja, ni fattar. Jag trodde för övrigt att det måste vara varmt i luften för åska, men ack så fel jag hade. *Brr*. Inte för att det är så konstigt med snö och sådant i maj, men vädret är verkligen skumt.



Pension

1 april 2049 går jag i pension. Det känns lite.. läskigt! Det är ju snart. Hjälp, är jag så gammal?!? Nu fick jag grym åldersångest.

Hade förresten en väldigt rolig (!) dag igår på jobbet. Första kunden för dagen, jag tror helt ärligt att han var hög, han betedde sig i alla fall väldigt skumt och innan han gick sa han: "Och så sköter du dig i sommar, annars kommer jag och smiskar dig på rumpan!"... Detta gestaltade han också genom att visa med armarna hur han smiskade mig.. Ja, jag vet inte jag...




Regn, regn, regn

Ja och tio plusgrader. Fyra veckor till semestern!

Dålig början

Fruktansvärt dålig början på den här dagen. Någon ringde på sambons mobil vid halvtretiden inatt (halv fyra?), två gånger (!). Sambon var på svensexa igår, så jag har mina aningar om vem det var, men den personen ska i alla fall plågas. Jag la mig hyfsat tidigt igår så jag inte skulle vara så trött idag, ska iväg och jobba tio timmar. Men jo tjena, det gick ju bra, godmorgon!

Opponering

Just nu sitter jag och väntar på att min fördjupningsuppgift ska opponeras, vilket bör ske om ungefär fem minuter. Nervöst? Ja! Framförallt för att den ju är ungefär 15 sidor för lång...

Tjänstledigheten slut

Dags att börja jobba igen. Och snöregnar gör det ute.. Det kommer bli en lång dag.

Snö!

Vaknade upp till denna bild på balkongen imorse (bortse från sopsäckarna snälla).
Snö! 18:e maj, trevligt trevligt.

Nu är min fördjupningsuppgift inskickad och det är så skönt och jag är faktiskt hyfsat nöjd med den konstigt nog..
Tyvärr blev den alldeles för lång (som vanligt), jag förstår inte varför det ska vara så svårt att begränsa sig...

Sammanlagt är hela arbetet på 31 sidor (!). Men då får man räkna med att jag har bilaga och inledning och syfte och tidgare forskning och sådant också. Den längsta som skickat in hittills förutom min är på 22 sidor (!). Själva arbetet skulle vara på 6-10 sidor och mitt resultat och diskussion är på 13 sidor, så det är ju inte så mycket för långt, eller hur? (snälla, säg att det inte är för långt). Det verkar i alla fall som att jag återigen skriver alldeles för mycket, ett stort problem jag har.

Nu ska jag njuta av att göra ingenting alls en stund, eller i alla fall tills opponeringsordningen kommer ut, vilket borde bli kring halv två två.

Jag vill inte!

Åh, jag vill inte, vill inte. Snart skiter jag i den här uppgiften, det går inte alls som jag vill, och in ska den imorgon.

Snöar ute gör det också... Regn kan jag ta, det gillar jag, speciellt när jag ändå måste sitta hela dagen, det är mysigt, men snö?!? Nu vill jag inte ha snö!




Åh, kära fördjupningsuppgift

Just nu hatar jag dig! (Inget illa menat dock, jag tycker nog bättre om dig på onsdag) (kanske) (eller inte alls)




Och Sverige är tillbaka i eurovision

Men allvarligt talat, Azerbadjan?!? Ukraina var bäst, sen Estland, och de kom näst sist?!? Godnatt!

De blev fina


Musse!

Och goda, men de smakade inte som våfflor. Mer som typ tjocka plättar, fast våfflor...

Ikväll måste vi ju hålla tummarna för Erik Saade, skitlåt, men det svänger ju! Och killen (pojken) är ju söt. Med tanke på vilket skit det var i första semifinalen så borde han ju gå vidare, men man vet aldrig. Tummar och tår håller vi i alla fall!




Jag försöker göra våfflor i en smörgåsgrill

Musse Pigg till och med, det går sådär

Det är så roligt..

.. att min blogg är så högprioriterad just nu. Trevligt att det i alla finns någon kvar som kikar in här varje dag, det tackar jag för (trots den tråkigaste bloggen någonsin). Men nu är jag tillbaka! (kanske) Nu är det jag och datorn hela veckan (fördjupningsuppgift, hej på dig!). Ska in en sväng på skolan idag och lämna in mina timmar jag vickat för Nina och lämna lite papper och lite prov, men sedan är praktiken över för denna gång (ja, jag har ett prov kvar att rätta också) (eller 25 beroende på hur man ser på det). Det känns lite tomt, men samtidigt så jäkla skönt eftersom det är så mycket kvar att göra på den här terminen och typ fyra veckor kvar att göra dem på. Det har dock varit otroligt roligt att "jobba" som lärare i hela tio veckor, fullt upp, men roligt!


Alltså jag blir förbannad

En ammande kvinna har tydligen blivit nekad alkohol för att hon nyss hade suttit och ammat och detta har det nu blivit väldigt upprörda diskussioner om. Huruvida det skulle vara farligt för barnet eller inte, vem bryr sig?!? Det kanske inte är farligt för barnet, det kanske är farligt, spelar det någon roll? Helt ärligt, om man har som argument att man måste ju få ta ett litet glas man har ju ändå varit utan i nio månader, så kanske man inte ska skaffa barn alls. Måste man verkligen dricka alkohol, är det så jäkla viktigt? Vi har alla olika åsikter huruvida det skulle vara farligt eller inte och det finns nog ingen som kan veta helt säkert vad som gäller. Vi måste alla få göra som vi vill och man måste lita på att en mamma vet vad som är bäst för ens barn. Men är det verkligen så jäkla svårt att hålla sig borta från alkohol? Det är det den här diskussionen borde handla om. Varför vill man ens dricka alkohol när man har ett litet barn med sig? Jag har varit tvungen att vara utan alkohol i nio månader, nu tycker jag att jag har rätt att ta mig ett glas! Låter inte det lite sjukt? Är det en uppoffring att vara utan alkohol? Jag bara undrar..

Sedan kan man ju också ställa sig frågan, blir man påverkad av två glas vin? Ja, jag blir det. Jag vet inte med er, men jag skulle inte sätta mig att köra bil efter två eller ens ett glas vin. Jag blir lullig. Varför vill man då gå omkring med sitt barn i famnen?

Nej!

Det här med bloggandet går inte alls bra för tillfället, men på måndag är praktiken över och allt återgår till det normala igen. Ja, det är tråkigt att praktiken är över, men samtidigt skönt, jag skulle nog inte orka så mycket mer. Från och med måndag blir det full fokus på fördjupningsuppgiften hela veckan och sedan börjar jag jobba veckan därpå, men vet ni vad, jag säger nog upp mig snart... Ikväll har det hur som helst varit en trevlig kväll med tjejerna medan killarna spelade poker. Och nu kan jag inte längre hålla ögonen öppna, gonatt!

Jag börjar se ljuset

Jag tycker det är jättekul att rätta prov, jag vet inte varför, men det är roligt. Dock blir jag jäkligt irriterad på de elever som bara skriver en massa svammel. Varför ska jag lägga tid på att läsa igenom och rätta deras prov om de bara tar det som ett skämt och skriver skitgrejjer?!?

Imorgon har jag hur som helst min sista lektion, förutom provet på måndag. Det är lite blandade känslor. Det känns väldigt tråkigt eftersom jag tycker det är så himla roligt att vara lärare, men samtidigt är det väldigt skönt att bara behöva fokusera på skolarbetet, för jag har helt ärligt haft alldeles för mycket att göra. Nästa vecka blir det full fokus på fördjupningsuppgiften, som ska vara klar onsdag veckan därpå. Sedan har jag portfölj och lite arbeten som jag ligger efter med och måste fixa till.

Det känns inte alls bra det här, det känns som att jag ligger efter med allting, Jag förstår inte hur alla andra har hunnit med allt, eller har de inte det? Eller är det bara jag som har för höga krav på mig själv?


Buhu

Bara för att jag har bytt till sommardäck i helg så vaknar jag upp till en vit morgon. Och sedan har mina smurfar valt att sova under natten så hela spelet har gått på paus och de grödor jag satte på nio timmar över natten är fortfarande på åtta timmar så jag kan inte spela på hela dagen..


Tågluff

Jag har suttit och planerat tågluff i sommar med J och E, men jag vet inte. Jag börjar känna mig tveksam. Jag vill jättegärna åka, men kommer inte hinna vara med på hela resan eftersom jag börjar jobba och då hinner jag inte följa med till de ställen jag helst vill åka till. Så jag vet inte, ska jag åka ändå? Jag får ju se lite i alla fall...

Jag har velat tågluffa sedan jag gick i gymnasiet, men det har aldrig blivit av och nu vet jag att det verkligen blir av, men jag missar de ställen jag helst vill till... Ja, hoff. Jag måste fundera.

RSS 2.0