Det är sista april idag och gissa vad..

Det snöar!

Eller ja kanske inte just nu, men när jag gick till biblioteket och när jag gick därifrån fyra timmar senare. Ingen snö som fastnar, men ändå.. I och för sig har det snöat både skolavslutningar och midsommar så det är väl ingenting.

Jag tycker synd om alla de som tänkt grilla idag. Eller vänta, nej det gör jag inte! Ni ska inte tro att ni ska grilla när jag står på jobbet. Inte det inte, höhö :)

Sambon och hans kompisar försöker få med mig på fest efter jobbet idag. Jag känner mig jäkligt tveksam. Sovit kasst i natt, drömt helt sjuka drömmar (bland annat att vi var ett gäng som var fast i en gympasal och helt plötsligt fick vi veta att vi hade en smittsam sjukdom och alla skulle dö, men vi var tvungna att stanna i gympasalen. Jag blev sur och smet, de hade inga vakter. Sen hamnade jag på krogen med två tjejer och fick en rosa drink. Haha), sedan har jag pluggat hela dan och ska jobba till elva ikväll. Så nej, jag är inte sugen. Får väl se om jag orkar bege mig efter jag kommit hem, eller om jag somnar på soffan.

Nu jobbet

Hemmakväll med böckerna

Jag tänkte ju att jag skulle gå till improvisationsgruppen idag, men jag var och tränade med mamma och pappa och sen blev jag trött och egentligen tycker jag ju inte om att improvisera. Men det är roligt att titta på, man får sig alltid ett gott skratt med alla härliga teatermänniskor, och det skulle jag behöva just nu. Men det är ju taskigt att bara gå dit och titta och sen måste jag verkligen plugga.



Just det, plugga var det ja. Jag har pluggat hela dagen så en liten paus måste man ju få ta. :) Tror jag ska göra mig en skål popcorn också, jag har ju faktiskt tränat idag :)


Hmm

Jag funderar på om jag ska gå på biblioteket idag och söka lite genusfrågor och hoppas att det står i de böcker jag har om Afrika, eller om jag ska skriva klart om Afrika och hoppas hinna gå på biblioteket imorgon.. Svår fråga...


Såhär ser det ut utanför min balkong idag. Jaja, snön är ju på väg bort i alla fall..

Jag funderar på att gå på improvisationsgruppen idag. Egentligen gillar jag verkligen inte improvisationer, men det känns som jag behöver träffa lite folk och tänka på något annat en stund. Jag har sagt nästan varje vecka jag varit ledig att jag ska komma, men ännu har jag inte tagit mig dit. Kanske är det för mitt icke gillande av improvisationsövningar som jag drar mig för det, men jag saknar teatern! Ska fundera en liten stund till.

Nu ska jag ta tag i Afrika från perioden 1000-1500-talen.

Mmm..

rostbiff och potatissallad, mums! Vi lyxade till det lite idag. Fick riktig sommarsmak i munnen :)

Sambon har bokat teven ikväll så jag måste åka till mor och far och titta på Grey's, taskigt! Det är ett program, på en timme i veckan, som jag absolut inte vill missa, och så måste han boka in TV-spel just då. Nu är det jag som tar hit min tjocktv! ;)

Svärfar bytte mina däck idag, så nu är det bara att hålla tummarna att det inte kommer snö..

Hum-diddi-hum-diddi

Vad? Nej, jag vet inte.

Fick två utskällningar igår på jobbet varav en på telefon. Spännande? Eller inte.. Vissa människor kanske borde stanna hemma ibland, och inte alls prata med folk.


Outfitbild. Höhö. Tänk att jag för inte alltför länge sedan tyckte att tights (och leggings) var bland det fulaste man kunde sätta på sig. Det är ju så jäkla skönt! Men jag var likadan med det här med byxbenen innanför skorna också. Tills jag en dag köpte ett par skor, som jag insåg var snyggare att ha utanför byxorna. Så jag försökte mig på det och gick glad i hågen till skolan. Sedan frågade jag min kompis, kan man se ut såhär? Hon tittade på mig som att jag var dum i huvdet (ungefär), var har du varit de senaste två åren?!? Typ. Så, nej, jag fattar inte mode, men efter några år fastnar det hos mig också. Men bara sådant som är snyggt förstås :)

Nu ska jag skriva om Japan runt 1500-talet.

Vilken taskmört!

Jag sitter och tittar på Ringaling och jag vet precis vilka vägmärken som är fel, det är bara det att programledaren vägrar erkänna det.

Ännu en galen bild på mig ;)

Jag var jätteduktig igår, pluggade i sex timmar :) Sedan insåg jag att jag skrivit alldeles för mycket om Indien, så jag måste ta bort en jäkla massa. Hojja! Idag tänkte jag ta tag i Islams uppomst och Abbasidkalifatet, så Indien får ursäkta, men det får vänta.

Vi kan i alla fall konstatera..

att jag är sämst på att bowla. Håhåjaja, man kan ju inte vara bäst på allt :)

Ingen uppdatering igår, jag vet! Försökte fokusera på pluggandet, men det gick inte alls. Sedan stängde jag av datorn och gick och gymmade med mor och far (härligt, länge sedan), försökte ta en jogging dit, men mitt knä vill inte riktigt vara med för tillfället, eller ja skruvarna i alla fall. Det känns som att de håller på att möblera om i knät ibland.

På kvällen blev det film med två kompisar. Paranormal Activity, jäklar vad läskig den var. Riktigt obehaglig!

Vi hamnade ute på krogen i lördags. Efter 60-årsfesten (där jag var sämst på bowling, alla kategorier) gick vi hem till oss och spelade Wiibowling ( där jag råkade slänga kontrollen i teven, det var faktiskt inte meningen, sambons hand var i vägen). Sedan spelade vi TP, jag och sambon vann. Yeey! (Ok, P fuskade och gav oss ledtrådar hela tiden, men vi hade vunnit ändå :) )

Sedan hamnade vi på krogen med P och N, det var gratis, på båda ställena.. :O. Inte ens garderoben kostade...

Vi var typ en timme, sedan gick vi hem. Haha, så kul var det.

Nu Måste Jag Plugga

Så fort det blir lite varmare så börjar det att blåsa

Hoija, alltid samma sak! Vilket blåshål vi bor i. Men solen skiner och himlen är blå, kan det bli bättre. Jag fick ju ändå VG på Nordens historia :)

Varit på stan en sväng med sambon och träffade min gamla spanskalärare från när jag gick i åttan och nian. Hehe, det var lite roligt. Har jag verkligen förändrats så lite sen dess? Jag vet inte om det är positivt eller negativt...

Nu blir det plugg, plugg, plugg. Men jag hade gärna varit utomhus, i alla fall någonstan där det är lä. Invigde vårjackan för i år, med en lite tjockare tröja under, så går det alldeles utmärkt :)

Ikväll ska vi på 60-årsfest på bowlinghallen, det blir säkert trevligt, länge sedan jag bowlade. Får hoppas att lederna håller bara. Har fortfarande värk sedan igår, när man skrev fiskekort till förbannelse.

Nu måste jag skriva, arbetet ska ju in om en vecka.. :O

YES!



Ser ni, ser ni?!? VG och Grattis till ett utomordentligt bra resultat!!! :D


Min present har äntligen kommit. Fin box :)

En underbar dag helt enkelt. Slitit som tusan på jobbet, nio dagar avklarade, nu två dagar ledigt. Och så kommer man hem till detta. :)

Nu ska jag äta lax med bakad potatis och sedan lägga mig i soffan och titta på en film och inte tänka alls. Härlig fredag!

Hubert :´(

Nyss hemkommen från middag med föräldrarna, de bjöd ut oss på mat istället för att köpa presenter och det är ju trevligt. :)

Herrejäklar vad det skriks här hemma nu, hockey på TV..

Det har varit en riktigt jobbig dag idag. Kaos på jobbet, sjukt mycket folk, kassor som strular, posten glömmer paketen, vattnet lägger av.. Och fiskekort, alltid dessa jäkla fiskekort.

Underbara Huberts begravning var idag också, men tyvärr kunde jag inte gå så tidigt från jobbet att jag hann vara med på den, hann till minnestunden på teatern dock Det var en trevlig stund med både skratt och gråt. De som var på begravningen sa att den var underbart vacker. Med Huberts paradnummer som sista akt. Oh, when the saints go marching in. Hehe, så Hubert! :)

Jag tror att jag börjat förstå att han är borta nu. Att han inte kommer sitta där bakom scenen med sin kluriga min. Att han inte längre kommer med sina skämt, som man inte vet om man ska ta på allvar eller inte. Han var en så otroligt fin människa på alla sätt och vis. Så otroligt härlig och underbar, en riktig krutgubbe. Herregud, om man börjar med teater när man är 78 år, då kan man inte vara annat :) Jag känner tacksamhet att han fick leva så länge som han gjorde, att han fick vara klar in i det sista. Och jag känner en otrolig tacksamhet för alla minnen han gett mig, alla glädjestunder, och för att jag fick lära känna honom. Jag tar med mig alla minnen, och hoppas att det finns en plats nära honom i himlen när jag kommer dit.

Jahapp..


Då snöar det igen då.

Jag hinner inte mer än tänka att jag ska byta till sommardäck så börjar det att snöa. Kanske ska köra med vinterdäck hela sommaren, så kanske vi får sommar.. :/

Onsdag

Men fy, vi skulle få tentaresultaten i början på den här veckan. Nu är det redan onsdag och nu skriver läraren på forumet att tentorna skickas med posten idag, vilket innebär att vi inte får något resultat förrän tidigast på fredag. Och med tanke på allt strul det är nu med all aska i luften så får vi det kanske nästa vecka. Riktigt dåligt tycker jag, de kan vi väl i alla fall maila resultatet?


Nu sitter jag och försöker kämpa med den sida som ska in idag, med en kortfattad beskrvning om ett av länderna jag ska skriva om, men jag tror inte att det är så noga. Det är nog mest bara för att vi ska kunna få hjälp under arbetets gång, som de vill se hur vi skriver.

Jag och mamma ska gå och titta på en lägenhet idag. En trea på 112kvm tror jag det var, för 8300 i månaden. Haha. Jag tror inte att vi ska tacka ja till den, men jag vill se hur den ser ut. Sambon kunde inte följa, så jag drar med mig mamma, får väl ta kort åt sambon så han får se. :)

Eclipse

Åh, jag kan bara inte lämna ifrån mig boken. Jag borde pluggat en himla massa idag, men jag har bara läst och läst. Låg och läste till mitt i natten igår också, trots att jag borde gått upp tidigt och pluggat. Inte bra det här, jag har en deadline imorgon. Måste skriva ihop en A4-sida om ett av mina länder jag tänkt skriva om. Och varför jag valt det jag valt. Jag har knappt börjat på det ens. Verkligen inte bra. Och nu är det dags att fara iväg på jobbet snart också. Har mördarskiftet, 14-30-23.15, hatar det! Inte mitt skift egentligen dock, men har man ingen extrapersonal så får man offra sig...

Hoff, nu fixa matback till jobbet och hoppas på bättre inspiration imorgon.

Popcornmys med mig själv, Bella och Edward


Fick fina blommor av svärföräldrarna idag.


Jag bytte kläder efter förra inlägget, kände för något lite lösare :)

Nu sitter jag och är nervös under Djurgårdsmatchen, usch, mina nerver klarar inte sån spänning...

Just, ja lånade Eclipse på biblioteket idag, så nu har jag å läsa igen :D

Happy birthday to me! Men jag blir aldrig äldre än 25 så ni kan sluta räkna nu

Djävulusiskt vilka dryga människor det sitter på kåren i Falun, eller ja, i alla fall en. "Vi kan inte göra så mycket annat än skicka det åt dig" Nej, det fattar väl jag också, men jag har fortfarande inte fått något jäkla studentkort. Nej, ok så sa jag inte, men jag hade lust. Jaja, han skulle i alla fall skicka mitt studentkort en gång till, så får vi se om jag får något den här gången.

Just nu sitter jag och väntar på att mitt tentaresultat ska komma ut, har väntat nog länge nu tycker jag.


Nej, jag är inte proffs på att ta bilder, men det har jag aldrig påstått heller. Ja, jag tycker om den här tröjan.

Ska plugga lite nu i väntan på att sambon är redo, sen ska vi fara iväg till farfar som fyller 80 år idag. Grattis farfar!

Oh yeah

Eclipse (alltså tredje boken i Twilight-serien), finns nu inne på biblioteket. Så om jag skyndar mig dit imorgon hinner jag kanske få tag på den först. Om nu inte mot all förmodan min födelsedagspresent skulle hinna komma till imorgon, men jag har inga stora förhoppningar på det. Födelsedagen är räddad!

Söndagspromenad

Just kommit hem från att ha varit och rastat stavarna. Riktigt härlig promenad. Lite kyligt i luften, men solen värmer. Nu ska jag sätta mig med böckerna en stund och sedan fixa lite mat och fara på jobbet.



Vilken mörk bild det blev. Men detta är i alla fall mina stavar, nyss hemkommna från en promenad.

Jag gick runt på flera mataffärer (tre, varav en var stängd) och letade quornnugggets, men det verkar inte finnas, det enda jag hittade var sesamnuggets. Ingen aning om det är gott, men jag blev sugen på nuggets så jag får väl testa. Har de slutat tillverka quornnuggets, eller har vi bara dåliga affärer kring centrum?

(det blev förresten en påse micorpopcorn till innan sängen :) )

Lördag

När jag skulle gå på lunch idag blev det strömavbrott och allt på jobbet la av. Vad säger man då? Mohahaha, nu går jag på lunch, ha det så roligt! ;) Och sen sitter man där uppe och skrattar för att man slipper vara där. Jepp, så gör man :) Vi verkar dock ha klarat oss bäst, eftersom kunder sa att pumparna på de andra mackarna i stan stod still, flera timmar efter att strömmen försvann. Och strömmen var dessutom bara borta en halv sekund, men allting måste ju startas om igen.


Nu har jag försökt att ta en bild på mig själv, men det blev bara skit av alltihop och nu dog dessutom batteriet, så ni slipper se mig idag.

Hmm, jag åt just en påse micropopcorn (micropocorn!?! Ja, jag vet, men det var slut hemma och på jobbet har vi bara micro..), och nu funderar jag på om jag ska göra en till eller om jag ska gå och lägga mig? Svårt val..


Fy vad jag hatar clowner!!

Jag kom hem från jobbet igår kväll, slog på teven som jag alltid gör, och vad ser jag, EN CLOWN! Åh, fy! Sambon var på fest, så inte tusan kunde jag gå och lägga mig då, trots att jag var dimmig redan hela kvällen på jobbet. Nej, det var bara att slå igång en film och hoppas på att glömma den hemska synen. Uuuh!

Självklart var jag ju tvungen att välja den längsta filmen också, hehe. Jag valde mellan Den lilla sjöjungfrun och Stardust, det blev den sistnämnda. :) Jäklar vad det sprängdes i gruvan i natt, jag trodde jag skulle ramla ur soffan, hela huset skakade..

Och sen måste jag bara påpeka att jag hade fel, det var inte posten som inte kom igår, det var ännu värre, vi fick ingen maggots!! En hel helg utan maggots under helsäsong, ajajaj!

Ja, just ja, Estetfesten, sambon hade visst skvallrat att jag var grinig att jag inte fått någon inbjudan, så han fick ett sms imorse, ni står på listan nu, så det är bara att komma. Haha! Men jag tror vi skippar det faktiskt ;)

Fredag

Åtta dagar kvar att jobba av nio. Inte van att jobba så många dagar på raken, men som tur är det några korta skift, även om de flesta är på heltid. Nu får hon ta och anställa någon så inte vi andra behöver slita ut oss. Jag hade aldrig pallat gå på heltid, med deras jobba tio dagar, ledig fyra. Gick så en sommar och fy f-n säger jag bara. Man är inte människa!



Födelsedagspresenter till mig från sambons släkt. (Jag tror de vet att jag gillar rosa) :)

Eftersom min farfar fyller åttio på samma dag som jag, så tycker jag det är viktigare att fira honom i stället. Därför fick de fira mig och sambon samtidigt, vi fyller ju ändå år så tätt.

Vulkanutbrott på Island ger flygstopp i hela Sverige

Hmm, jag kan inte låta bli att tycka att det är lite häftigt. En massa aska som flyger omkring i luften. Men jädrans om min födelsedagspresent inte är framme på måndag. Då jäklar!

Jag vet inte, det är ju säkert inte bra för miljön, och det är garanterat inte roligt för alla de som är drabbade. Och sen ligger ju inte Island så långt borta heller, men jag tycker ändå att det låter lite roligt :)

Det kommer dock bli jobbigt på jobbet, när posten är försenad = många arga kunder.

Får hoppas att vulkanen lugnar ner sig snart.

Då kör vi!



Nu måste jag bestämma vilka länder jag ska skriva om. Kl ett har vi seminarium och då ska det vara klart. Ja, inte arbetet alltså, men vad jag ska skriva om, men det förstod ni väl? :)

Det var inte så jäkla lätt. Jag visste vilka länder jag ville ha efter att ha tittat i ena boken, men när jag tittade i den andra, stod det inte så mycket om vissa länder, så då måste jag välja något annat :( Men det finns ju många länder som intressanta, så det gör ju kanske inte så mycket att man inte kan ta sina första val.


Så här mycket kakor finns det kvar sen kalaset igår. Fasiken vad härligt, då slipper jag äta upp allt.

Ok, sedan finns det ju säkert fem påsar bullar + ganska mycket mer i frysen, men de räknas inte, ok?!?

Esteternas 10-årsjubileumsshow

Åh, varit och tittat på Estetshowen, det är verkligen kvalitetsskillnad från när jag gick måste jag säga. Vi var ju första årskursen som gick det "riktiga" estetprogrammet eller vad man nu ska kalla det för. Innan dess var det ju bara en inriktning på samhällsprogrammet. Herregud, eftersom det är tioårsjubileum nu, så måste det ju betyda att jag är typ, skitgammal! :O

Bra var det i alla fall, men jag blir alltid så jäkla irriterad när folk börjar klä på sig och gå ut innan det är klart. De hann ju inte ens sjunga klart för tusan! Bara för att de på scenen går ut så betyder det inte att det är slut, lär er lite folkvett!

En kille där, som jag tänkte på redan under Michael Jackson-hyllningen, han har sån utstrålning, nästan lite småkär i honom. Haha. Vaddå, han är ju typ bara åtta år yngre. Haha.

Nej, men allvarligt. Han lyser upp hela scenen. Riktigt bra!



Här tänkte jag sätta en bild på tårtan jag gjorde idag, men den är slut, så ni får klara er utan. :)

Grattis min älskling på födelsedagen!

Nu blir du en gammal skrutt! Bara tre år kvar till 30! ;)

Nu ska jag iväg å köpa kaffe, för det glömde vi igår, ingen av oss dricker ju kaffe. Sedan ska jag städa lite och göra tårta. Jag vet inte när hans släkt kommer eller hur många de blir, jag hoppas bara att det räcker med en tårta..

Ikväll ska jag gå och titta på musikesteternas tioårsjubileumsshow, om ni minns den där festen som jag inte är bjuden till.. Buhu :( Kanske går och kraschar den på lördag efter jobbet i alla fall. Höhö!


Religion? Svenska? Religion? Svenska? Eller kanske, företagsekonomi?


Me and the computer in the sofa

Just nu sitter jag och läser om Indiens historia och känner religion, jag vill läsa religion. Hoff, jag hade ju bestämt mig för svenska, även om det är religion jag är mest intresserad av. Jag kan ju faktiskt läsa religion också.. Anledningen till att jag bestämt mig för svenska är för att det är lättare att få jobb inom det, men man kanske inte ska tänka så, man kanske ska välja det man helst vill? Men jag tycker även svenska är ett intressant ämne, och egentligen vill jag nog läsa det också, men kanske inte lika mycket som jag vill läsa religion. Sen har jag ju mina handledare på svenskan, det är ju mest där jag varit på praktik. Det skulle ju säkert gå att ändra och få någon inom religion istället, men jag vet inte. Nog kan man väl ha tre ämnen? Jag menar, det kan ju knappast skada, frågan är ju bara om man orkar läsa tre terminer till när man redan läst tio... fast i och för sig, har man läst tio terminer så är väl tre till inte så mycket.. Höhö

Sedan är det ju det här med företagsekonomi också. Jag har ju läst det i tre år och har en examen inom det, och hur tråkigt jag än tycker att det är, så känns det ju dumt att slösa bort de kunskaperna. Jag hade ju tänkt att jag skulle läsa till lite för att kunna arbeta som lärare även inom det. Fyra ämnen? Hoff, jag kommer ju plugga till min pension!

Jaja, jag har ju tre terminer kvar med historia, så jag hinner fundera ett tag till.
Nu är det Desperate!


Pluggdag

Idag ser vi fram emot en hel dag av plugg, jippie! Hehe, nej det ska faktiskt bli skönt. Jag tycker om min bok, nästan så jag skulle kunna ha den som kvällslektyr, om det inte vore för Edward och Bella :) Den beskriver hela historien från typ 7000f.Kr till nutid, i korta drag. Vill man fördjupa sig får man titta in en annan bok, men man får med allt kortfattat i den här. Sjukt intressant :)

Jag ska väl försöka ge mig iväg på affären och handla inför sambons födelsedag imorgon och kanske hinna med en promenad också. Man hinner mycket när sambon inte är hemma. Det är lite skönare att plugga då :)


Som sagt, jag gillar sneda bilder :)

Nej, jag kanske borde komma igång, har redan slösat bort nästan två timmar på att surfa runt :)

Legitimation för lärare?!?

Jag läste idag att regeringen vill införa en lärarlegitimation för att kvalitetssäkra läraryrket. Det kom egentligen inte som en nyhet då vi diskuterat detta under utbildningen redan, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag tycker det är bra att man ska kunna bli av med sin legitimation och även kunna varnas. Och visst skulle det vara bra i praktiken om alla lärare var behöriga, men det är inte alltid det är möjligt och det är inte heller alltid den behöriga läraren som är den bästa läraren. Det känns som att det kanske finns viktigare saker att lägga pengar på än att införa en legitimation. Även om det kanske skulle kunna höja lärares status, och därmed höja lönerna, men jag har svårt att se att det kommer fungera i praktiken.

Det finns många obehöriga lärare som är otroligt duktiga, och i vissa fall även bättre än de behöriga. Bara för att man är behörig lärare, betyder det inte att man är en bra lärare. Det är svårt det där med obehöriga lärare, självklart ska man inte kunna ta ett jobb från någon som har gått 4-5års utbildning, men det finns också många obehöriga som arbetat under flera år som lärare, och de kanske verkligen är jätteduktiga och omtyckta, ska de då förlora sitt jobb till någon som aldrig arbetat som lärare, men läst till det under flera år? Jag vet inte, det är en svår fråga. Visst, vill man jobba som lärare och också har ett jobb som det, kanske man också borde läsa till det på sidan om, om det verkligen är det man vill göra.

Att det behövs en förändring är helt sant men jag tror att det är viktigare att satsa på en bättre utbildning för lärare, och också att faktiskt ge lärare en högre lön, i samband med högre status, för det skulle kanske locka fler som faktiskt vill bli lärare att just bli det. Men det kräver också högre antagning till lärarutbildningen, så att vem som helst inte kan bli lärare. Många som söker sig till lärarutbildningen idag, har oftast väldigt låga betyg och söker dit när de inte kommer in någon annastans. Det märker jag själv på den utbildning jag går, hur ska man kunna begära att eleverna kan stava när inte ens de blivande lärarna kan det? Lärare borde också få mer credit för det arbete de faktiskt gör. Hur många lärare arbetar deltid? Många arbetar betydligt mer än vad de får betalt för. Tänk allt arbete med rättning av prov och planering av lektioner, föräldrasamtal och liknande, som lärarna faktiskt gör hemma på sin fritid. Det är ju inte så konstigt att läraryrket inte är särksilt populärt, även med tanke på all skit som lärare får ta nuförtiden. Så egentligen är införandet av 40-timmarsvecka, som också är på tapeten, ett hån mot lärarna, då det inte är särskilt många som arbetar 40-timmarsveckor idag, de arbetar betydligt mer, det är bara det att de inte får betalt för det. Så vad ska de göra, strunta i att rätta prov, skita i att planera lektionerna och ta det som det kommer istället? Ja, det blir säkert jättebra.

Tanken med att även införa ett års introduktion med mentor låter ju också jättebra. Många klarar inte att ställa sig som en färdig lärare inför en egen klass efter sin utbildning. Man har helt enkelt inte fått tillräckligt mycket praktisk erfarenhet. Men hur ska det fungera egentligen? Vilken lärare har tid att ställa upp som mentor under ett år och vem ska betala det? Ska man behöva ta studielån för ett år till, är inte lärarutbildningen tillräckligt lång redan? Sex års studietid för att bli gymnasielärare? Ja, kom gärna med vettiga förslag på hur det ska lösas så lovar jag att ge det en chans.




Jag lyssnar på föreläsning, som den bra lärare jag ska bli :)

Party

En trevlig kväll blev det. Såg några av mina elever ute, alltid lika chockartat, är jag verkligen så gammal?!? När vi skulle in på krogen kom det några norrmän som ville ha pegarna tillbaka för att det var ett ungdomsdiskotek, någon hade ju tagit deras bord när de gick och handlade i baren. Bara norrmän alltså, bara norrmän. Killen i kassan försökte förklara att man inte kunde boka bord och att det faktiskt fanns folk i alla åldrar där inne, men de verkade  inte lyssna. Ungdomsdiskotek, ungdomsdiskotek. Om de fick pengarna tillbaka har jag ingen aning om, men jag hoppas inte det. Höhö


Jag, närmast popcornskålen, som alltid :)


Bra bild, yes


Cluedo


TP, gissa vilken färg som var mitt lag :)


Några drack öl


Andra spelade fotboll (boooring)



Sedan gick vi ut. Men jag fick inte leka paparazzi på krogen, sambon tyckte inte det var någon bra idé :) Och nej, jag är inte ego och bara tar bilder på mig själv. Jag vill bara inte lägga ut bilder på någon annan. Vi hade en diskussion igår om facebook och bilder bland annat. Jag lägger aldrig ut bilder på någon annan på Internet, men jag bryr mig inte om folk lägger ut bilder på mig.  Visst skulle jag kunna lägga ut bilder, men aldrig utan att fråga först. En liten bisak, men ändå. Jag bryr mig inte om hur andra gör, men så gör jag.

Just nu sitter jag och tittar de föreläsningar jag skjutit upp hela veckan. Imorgon kommer nya föreläsningar och jag vill inte bli efter. Då får man titta på söndagar, när man inte gjort det tidigare. Antikens Grekland och Romarriket står på schemat idag :) Tror att jag ska ta en paus nu och gå iväg på en liten promenad, har knappt rört mig på hela veckan när jag varit så dålig. Jag vågar inte riktigt träna än, men en promenad ska man väl orka med.


Partey

Oh my, blev en krogkväll idag. Var riktigt sugen på att gå ut å dansa :)

Men nu är jag så trött, så trött, så jag tror att sängen lockar en hel del.

Såå skönt att krogen stänger redan två numera. När man är så gammal och grå som jag och sambon. Haha :)

Fame!

I'm gonna live forever, I'm gonna learn how to fly!

Åh, jag vill upp på en scen. Jag vill spela teater, jag vill leva ut lite. Jag saknar scenen!

Hoff, jag ska inte titta på musikaler och sånt, jag vill bara vara med själv. Tyvärr blir det bara teater en gång per år för mig, med nyårsrevyn, det tar för mycket tid. Men det är så jäkla kul när man väl står där. Sitter man och tittar på vill man bara gråta, för att man själv vill upp dit. Åh, det är så himla kul!

Vadan detta nu då undrar ni? Jo, jag tittade på nyinspelningen av Fame nyss. Åh, underbart! Ok, filmen kanske inte har så mycket handling, men de får stå på scen och göra det de älskar mest. Åh, vad härligt! Tänk om man vore en talang på det, så man kunde stå på en stor musikalscen eller något. Åh, det var min dröm när jag var liten. Jag vill inte spela in film eller så, men stå på en teaterscen. Underbart!

Haha, jag måste nog dra ihop en grupp och göra något på en scen snart tror jag. Nästan så man längtar tillbaka till gymnasiet då man fck spela teater flera gånger i veckan. Och våran grupp vi hade på Amatörteatern, åh, vad roligt!

Nu ska jag gå och dansa och sjunga lite för mig själv. Hoppas ni har en trevlig fredag!

I pimp'd my ride


I've pimp'd my ride, oh yeah, oh yeah!

Min present jag fick av vän A i tisdags. Fin va :)

Haha, jag gillar den! :)

Och en fråga bara, varför får man bara gånger tio på trisslotterna när man ändå inte vunnit något? (och varför bry sig om att skrapa gångerrutan när man ändå inte vunnit, men det är en annan fråga)

Vila i frid Hubbe

Fick veta en fruktansvärt tråkig sak igår. Allas vår älskade teatervän Hubert har gått ur tiden. Underbara, härliga, luriga Hubert. En riktig legend. Vi kommer alltid minnas dig med glädje som den glädjespridare du var. Precis som Sebastian skriver, vad mycket roligare det måste ha blivit uppe i himlen, medan vi här på jorden får det tråkigare. Och ja, så är det. Änglarna får det underbart med dig där uppe.

Jag läser allt fint som folk har skrivit om dig och tänker på alla de roliga minnen du gett mig. Du var verkligen speciell, en underbar person, som kommer lämna ett tomrum. Vi kommer alltid minnas och sakna dig. Tack för att jag fick lära känna dig!

Vila i frid Hubert! 1922-2010

Edward och Bella


Jag ligger i sängen med Edward och Bella, det är trevligt :) Jag har faktiskt med mig den andra boken också, den med bilderna ni vet, jag har bara inte öppnat den än. Men jag ska snart..

Måste faktiskt bestämma vilka länder och vad jag vill inrikta mig på för en sida ska lämnas in snart. Och då är det bra om man har läst det man ska ha läst, annars blir det svårt.

Men just nu är Edward och Bella mycket trevligare! :)

Mycket piggare idag (eller ja, jag har ju inte sovit många timmar och jobbat hela dagen, så pigg är väl kanske fel ord), så nu är jag på väg tillbaka igen.

Det är hockey idag, så sambon sitter och svär framför teven, därför jag ligger här, så det blir inge Grey´s för mig. Buhu! Får väl se reprisen på söndag, för jag orkar inte åka och tigga in mig på någons TV.

By the way, jag fick en fiiin present igår, visar den sen :)

Mosad

Hoff, är fortfarande inte riktigt människa, så jag sjukanmälde mig idag. Skulle bara jobbat 4 timmar, men eftersom jag ska orka jobba åtta timmar förmiddag imorgon, så kände jag att det var lika. Om jag nu orkar jobba imorgon vill säga, känner mig hyfsat mosad idag också. När jag sjukanmälde mig fick jag ett extraskift på fredag också, hmm.. Jaja.


Äntligen har min bok kommit, så nu ska här läsas. Bara 1100 trevliga sidor. Med det var mycket bilder och det är ju trevligt :)

Nu sitter jag och väntar på att min vän ska komma förbi en sväng. Hon har varit i stan över påsk och stannar några dagar till, trevligt! Och sen har gulliga hon tagit med New Moon åt mig, det gillas skarpt :)

Egentligen borde jag kollat två föreläsningar idag, men jag har faktiskt inte orkat. Vila, känns bra just nu.

Fy f-n!

Ouch! Fy, ligger på soffan och orkar inte ta tag i någonting. Har knappt sovit alls i natt och mina ögon gör så ont så jag orkar knappt hålla dem öppna. Har legat på soffan sen jag gick upp med datorn i knät och inte gjort något vettigt alls. Persiennerna är fördragna för jag vill inte se vad som händer ute. Hoff.

Om man bara kunde sova lite, så kanske det blir lite bättre sen.



De säger att det varit underbart väder ute idag..

men jag vill bara säga håll käften, jag vill inte veta! Lalala, jag står i min egen värld inne på jobbet och försöker andas genom blomdoften som kväver mig.

Värsta allerginjagkaninteandasdetärdimmigt-chocken!

Åh, herrejäklar! Nu kommer jag vara utslagen i en vecka minst. Måste ta mig till apoteket på tisdag och hitta något som ger mig luft. Det som finns att köpa på "mackenapoteket" är ju ett skämt. Om jag mår så här efter att ha tagit medicinen (ja, jag tog mer än en, men va f-n, jag skulle ju klara mig på jobbet i tio timmar), så vill jag inte veta hur jag hade mått utan den.

Uff, funderar på att slå igång Voddler och kika om det finns något att se, men jag tror att jag ska försöka masa mig till sängen, om jag orkar resa mig härifrån.

Jag känner mig som manglad av en, ja MANGEL, värsta sorten!

Godmorgon Påskdagen

Det blir lite dåligt med uppdateringar på såna här jobbhelger, känns som man är på jobbet för jämnan. Men det får ni stå ut med, ni är ju ändå inte så många som läser. Haha.


Så här pigg och glad kan man vara en söndagmorgon kl sex. Titta, jag tittar inte upp ovanför glasögonen, men jag ser galen ut ändå. Haha


Jag och sambon såg filmen Bröllopsfotografen igår, men jag vet inte riktigt vad jag tyckte. Den var ju liksom helt ok, men jag tyckte slutet kom lite plöstligt. Det var så mycket om ingenting viktigt och sen fick man inga förklaringar på någonting, de bara kramades och så var allt bra igen. Nej, jag vill ha förklaringar i filmer, ibland i alla fall :)

Påskafton

Haha, vilket kul inlägg jag skrev igår, eller inte.. Ett typiskt jagmåsteskrivaibloggenmenjagharverkligenintetid-inlägg. Usch så trist!


Frukost! Oh, yeah, snygg bild. Ni behöver inte se mig i jobbkläder, sliten och eländig. Hehe

Uff, ena cash-guarden på jobbet har lagt av. Jobbigt, nu måste vi ju hålla på och räkna pengar. Det är jobbigt!

Rikigt vårväder är det ute nu, minus solen :( Slaskigt och blött, inte en dag för gymapdojjer, vilket man ju självklart tar på sig ändå. Jag äger inga stövlar, har faktiskt tänkt köpa det i flera år, men kräsen som man är hitta rman ju inga som duger. Men det ska införskaffas :)

Nej nu, off to work! Lär vara dött, ingen i stan ändå. Konstigt nog hade vi faktiskt folk på jobbet igår kväll, inte mycket men det fanns några vilsna själar.

Långfredag

Ska inte det vara en sån där lång dag? Jag tyckte det kändes som nyss jag steg upp och nu är det ju nästan kväll. Jaja, blir kul på jobbet om inte annat.

Usch vilket tråkigt väder det är idag, riktigt tråkigt.

Äntligen har jag fått de sista kläderna från HM. Haha, när beställde jag det, typ i början av april. Det tog ju sin lilla tid. Kom knappt ens ihåg vad jag beställt. Men men.

Nu är det påskmiddag hos svärföräldrarna och sen gäller jobbet hela påskhelgen. Jippie! Om man ändå skulle märka skillnad i lönen sen, men det är marginellt måste jag säga.

Men vad är väl en påsk egentligen. En helg som vilken som helst. Nu stressar sambon, så måste gå.

Glad Påsk

Off we go! (Ännu en bild där jag ser helt galen ut och kikar upp över glasögonen)


Hoff, vilken jäkla dag det har varit idag. Äntligen kom jag iväg på den promenad jag tänkt ta hela dagen. Skönt, men det fick bli en kortare promenad för jag var så jäkla less. Har försökt skicka in min Mikrouppsats till läraren hela dagen, för hon ville att jag skulle göra lite ändringar och jag ville vänta till efter tentan för att få full fokus på den. Men inte tusan gick det. Jag har så många bilder så filen var för stor för att skicka över mailen, jag delade upp den i fyra olika delar med bilagorna i tre olika, men det gick inte heller. Hoff. Jag höll på i flera timmar, till slut gav jag upp och skickade bara in arbetet. Hon får väl höra av sig om hon absolut måste ha bilagorna också. Hon har ju redan alla bilder, så jag förstår inte varför hon skulle behöva dem igen. Men hon är visst tjänstledig nu så får väl se om hon svarar efter påsk.

Sedan har jag suttit och väntat på en jäkla föreläsning också, men den kom inte ut förrän efter fyra och jag läser faktiskt ingen kvällskurs så då har jag inte tid att se föreläsning. Hoff, om man säger att den ska komma ut på torsdag så kan man väl tycka att den borde komma ut under dagen och inte när man oftast har pluggat klart för dagen?!? Det var samma i måndags, den föreläsningen kom inte ut förrän efter fem. Hoff!

Och förresten det är inte bra att ha godis hemma, eftersom jag varit så sur så har jag gått och ätit godis istället, det är ju inge bra.

Nej, nu blir det TV, innan jag måste hämta sambon från kompisen. De for dit och kollade hockey istället, vilket inte gör mig något iofs, jag kan ju följa den via Leifby istället :)

Nu skiter jag i det här och hoppar på kvasten, hoppas ni får en trevlig kväll alla ni där ute!

April april!

1:a april idag, bäst att se upp. Jag tror inte att jag ska läsa några tidningar idag, brukar alltid gå på vad som står. Haha, jag kommer ihåg när jag gick i typ sjuan eller åttan och jag och en klasskompis skulle åka till hennes mormor i Gällivare, det var första april, men det tänkte ju inte vi på, så vi sa till alla vi mötte att tågen skulle bygga om och installera en bassängvagn så man kunde bada på tågen. Alla tyckte vi var dumma i huvudet. Sen sa hennes mormor, men ni vet väl om att det är 1:a april idag. Haha, sa vi då.


Titta, nu är det påsk. I alla fall i vårat kök. Ja, jag vet att duken är sjukt skrynklig, jag ska stryka den.
Som ni ser åkte jag och köpte godis igår i alla fall, men jag vet fortfarande inte varför. Jag mådde bara illa när jag såg allt godis och var inte ett dugg sugen. Men gissa hur mycket jag köpte, 1.1kg. Haha, jag är ju sjuk på något sätt. Åt kanske en fem-sex stycken igår, så nu vet jag inte vem som ska äta resten. Men som tur är ska sambon ha besök av kompisar idag och imorgon, så de får väl äta resten. Annars fyller ju sambon år om två veckor, vi får väl spara det tills dess. Men nu ser det lite påskigt ut i alla fall och det är ju huvudsaken :)

Wii, min kompis som kommer från Umeå idag skulle ta med New Moon åt mig :)

RSS 2.0