Fina söndag

Det var en trevlig fest igår, trots att jag inte kände någon. Till och med krogen blev det, det var som ett tag sedan. Men jag och sambon gick hem redan halv två. Inte så kul när man inte känner någon. Jag tror att vi börjar bli gamla för det kändes som att alla där inne var typ 18 och ändå var det 20 årsgräns...

Jag var nyss iväg och köpte lite mat och passade då på att gå genom stan och ta lite kort från vad som är kvar efter snöfestivalen. Funderade på att ta en sväng till Järnvägsparken och fota snöskulpturerna också, men det ides jag inte. Jag var ju hungrig :)   


Stor stol, liten stol och en träskulptur med snöbollar..(?) På torget.

Skridskobana i Ferrumparken.

Grönt ljus i Ferrumparken, som visserligen funnis där hela vintern och egen bild på tronen. Den förtjänar en egen bild tycker jag :)

Nu ska jag äta lite godis och fortsätta mitt slöande i soffan. Kanske att jag faktiskt pluggar lite också, eller så inte :) Har förresten bestämt en resa till min fina i Stockholm. Eftersom sportlovet här är vecka tio och skolan i Falun planerat in det vecka nio har jag hela en och en halv vecka utan något inplanerat. Wohoo! Visserligen måste jag plugga, men det gör ju hon också. Vi lär nog ändå få lite tid över till skoj och till att prata. Prata, jag saknar att prata med mina fina!


Det finns bättre dagar och så finns det...

Igår hade jag en riktigt jäkla dålig dag. Idag har den varit bättre, men tyvärr var jag tvungen att jobba imorse (vilket då var en av anledningarna till den dåliga dagen, dock inte den enda). Är så jäkla less på människor!

Efter jobbet har jag och sambon varit och kikat lite på snöfestivalen, vilket inte var så mycket att se. All action är ju på Coop-området numera och dit ides jag då inte åka. Har varit hos svärisarna och blivit bjuden på pölsa också. Mums, så här på en lördag! :)

Nu tänker jag ligga i soffan och göra inget alls i några timmar, kanske ta ett bad och sedan iväg på examensfest där jag inte kommer känna en jäkel, men jag får ju dricka vin ;) Sambon är och leker krig. Ja, på riktigt alltså. Ett gäng karlar som har köpt vapen för flera tusen spänn som de nu alltså använder till att skjuta på varandra, låter väldigt kul, väldigt..!



Jag är kär!


Så jäkla underbar film!


Åh, jag är så glad idag

En av mina närmaste vänner ska ha barn. Jag är så glad!

Jag har fått en handledare, nu saknas det bara en till. Plus att jag har fått en person jag kan kontakta i Gällivare om det skulle skita sig. VFU-ansvarige på Högskolan Dalarna ringde mig idag, så det ordnar sig nog.

Sedan fick jag också veta att OK/Q8 har tagit ett beslut att sluta med porrtidningar, är det inte en bra dag så säg?!?

Lite olika saker att glädjas åt, men ändå. Trots att jag har jobbat hela dagen och nu slängt mig i soffan med min bok om didaktik får vi väl ändå säga att det är en bra dag. (Fast graviditeten fick jag reda på igår, och hade dessutom redan gissat mig till, men ändå).

;)

Jag hatar internet

Ja, i alla fall när det inte fungerar. Av ett två timmars seminarium hann jag vara med den första halvtimmen och den sista kvarten.. Kul kul! Men jag förstår inte hur min VFU ska gå till rent praktiskt. Jag försökte ställa en fråga men jag tror inte att läraren förstod. Hur ska jag kunna hålla i ett tema i minst fyra veckor i tre olika klasser? Jag förstår inte hur de ska kunna följa sin läroplan bara.. Det är också rätt kul. Det kommer ju en ny läroplan till hösten, men eftersom den gamla fortfarande gäller ska vi följa den i våran undervisning, så vi kommer inte få lära oss den nya för det finns det inte tid till. Det känns ju.. bra?!?

Jag vann förresten 80 spänn på Joker och 25:- på en triss. Se där, en början till miljonen ;)

Hmm, haha. Jag har inte fått några påminnelsesms från biblioteket på jättelänge om mina böcker och nu fick jag helt plötsligt alla på en gång. Från början på december fram till nu. Haha. Jäklar vad det plingade till.


Dagen idag

Idag har varit en väldigt intressant dag. Jag har reflekterat över vad jag lärt mig under mina tre terminer som lärarstudent samt över vad jag egentligen fått ut av min VFU. Väldigt intressanta texter fick jag ihop om jag får säga det själv. Jag har också läst lite om vad mina klasskamrater fått ut av sina studier och konstaterat att inte alla har fått lära sig att skriva ordentligt. Det var också intressant. Eller varför skriva en sammanhängande text när man kan skriva den i punktform, men utan punkter? En liten, liten tanke bara, men väldigt jobbigt att läsa.

Jag har också varit och fikat med en människa jag aldrig träffat förut. En vän till en vän, som är hyfsat nyinflyttad i stan. Vi har försökt få ihop en fika länge, men ingen av oss har riktigt haft tid. Det var väldigt trevligt, det blir nog fler sådana fikor eller annat roligt. Vi hade mycket att prata om. Jag lärde mig att Safari visst stänger klockan 18, men stannar man kvar till kvart i sju är det ingen som säger något. Vi förstod att det var dags att gå när en i personalen kom och hämtade våra brickor, fram till dess trodde vi verkligen att de stängde klockan 19. Men så kan det gå.

Nu ska jag fortsätta svära över handbollen och jag ber om ursäkt för de väldigt obefintliga bilderna för tillfället. Det kommer, det kommer.


Pedagogik II

Och så var det dags för Pedagogik II, det är nu jag ska lära mig om didaktik. Ja, alltså läran om lärandet.. Eller något sådant. Två inlämningsuppgifter till imorgon, så om jag trodde att denna termin skulle bli lite lugn så misstog jag mig grovt. Nu har jag också fått veta vad sportlov och påsklov egentligen skulle ägnas åt, och nej, det är inte åt att det lugnt och slappa. Haha. Nu var du dum Jenny, som trodde något sådant. Nej, nej, nej. Vi har både en fördjupningsuppgift och en portfolio som ska in i juni och när ska man skriva på dem om inte under loven. Självklart!

Jag har dock fortfarande inte fått någon VFU-plats så risken finns att det blir en väldigt lugn termin, då jag har varken jobb eller skola. Men vi får väl se. Jag väntar på svar senast imorgon om Hjampis, förhoppningsvis ska jag kanska tillägga, annars ska jag vända mig till Rymdgymnasiet och Gällivare imorgon.

Jag är i alla fall inte ensam, det fanns fler utan VFU-plats, vi får väl krama varandra.

Jag undrar förresten vad som har hänt med alla som började historielärarprogrammet samtidigt som jag? Vi var i alla fall tio stycken. Nu verkar jag vara ensam kvar... Märkligt. Vi är sju stycken som ska läsa pedagogiken, vilket innebär att det måste ha försvunnit ganska många fler på vägen, då vi är fyra ämnen som läser ihop och samtliga hade tio från början. Två stycken kommer också från andra skolor. Så av 40 stycken är vi alltså fem kvar?!? Jag undrar vad det beror på?

En från min grupp från Pedagogik I är förresten med, vad roligt att se ett känt ansikte :)

Humor

Hahaha

Det är roligt att titta på skidor och skidskytte ibland.
Kommentatorn: Så där ser ett frågetecken ut (och en bild på Tobias Angerer (en tysk skidåkare alltså) )

Kommentatorn: Det är ju en era bak till Tyskland (i skidskytte, en era är det alltså dryga två minuter)

Ok, det kanske var roligare när jag såg det på teve. Men huvudsaken var ju att jag skrattade i alla fall. :) Kan behövas, nu ska jag åka och jobba.

Resa, nu!

Jag drömde mig bort på jobbet igår

Jag är sugen på att åka ut och resa. Helst redan igår.

Självklart jobbade jag på jobbet, måste jag bara tillägga ifall någon nu undrar. ;)

Åh OC

Första säsongen av OC har börjat gå femman igen.


Wunderful!

Synd att jag missat de två första avsnitten bara.


Den fattigaste helgen på året

Ja, det står så i tidningen, då lär det ju vara tomt på jobbet i helg. Hoff, stängning hela helgen. Jag har ingen bra dag. Grymt ont i huvudet!

Jag hade behövt sätta mig och läsa boken till nästa kurs, men jag är så jäkla opepp när jag inte ens vet om jag kan gå kursen än. Funderar faktiskt på att ringa till gymnasiet i Gällivare också, pendla 12 mil... Ja, det är ju inte omöjligt.

Sverige vann handbollen igår i alla fall, underbart!




Godkänt!

Sådärja. Historia II avklarad. Uppsatsen är godkänd utan kompletteringar, men med lite småfix kanske jag kan hoppas på VG :) Känns så skönt, som jag har kämpat med den!

Nu kan vi se framemot en lugnare vårtermin, tjänstledig från jobbet om ganska exakt en månad och tre månader framåt. Sportlov och påsklov, låter inte det som en dröm? :) Om jag nu får någon praktik vill säga, annars vet jag inte vad jag gör. Känns lite panik just nu, men nästa vecka tar jag saken i egna händer och knallar in på Hjampis och pratar med dem själv, det verkar vara enda sättet att få något gjort.

Håll tummarna för mig!


Äntligen har den kommit


Min kalender, wohoo!

Visserligen bara en och en halv vecka sedan jag beställde den, men ändå, som jag har längtat!

Det är något speciellt med en ny kalender. Det inger förhoppningar, en ny början. Spännande. Nu ska jag börja skriva i den också :)

Jag har förresten tränat pilates idag för första gången på evigheter. Jag trodde jag skulle dö efter halva passet, sjukt jobbigt! Och ja, jag tränar hemma framför teven. Trodde någon något annat eller? Haha!


Det spökar

Ok jag skojar inte, det spökar verkligen i den här lägenheten. När jag stod och diskade alldeles nyss kom det först en massa ljud från hallen som att det var någon där och sedan började det banka i köksskåpen, precis som att någon stod och slog på dem. Från hallen har det kommit ljud förut och sambon har hört bankanden från köket.. Ok, vi bor i en lägenhet och det är hyfsat lyhört men ändå..

Jag satte musik på högsta volym så jag inte skulle höra något.

Varför finns förresten inte Pink på Spotify?

Dessa särskrivningar

Åh, jag hatar särskrivningar! Sitter och läser arbetet jag ska opponera på, en B-uppsats i historia alltså. Tre särskrivningar enbart på första sidan, och då var det inte ens en hel sida. Hur svårt kan det vara, om två ord läses ihop, så är det ett ord!

Jag hatar särskrivningar !!


Malta

Jag sitter och tittar på resor till Malta. Jag och sambon funderar på att åka dit till sommaren.


Det verkar ju helt underbart för mig som älskar historia och gamla byggnader (bild från http://www.travelpix.nu/Malta/bild.php?bild=12&sf= )

Någon som har varit där som har något att säga? Bra, dåligt?


Polarnatt

Polarnatten över sedan igår och solen kan äntligen ses i Kiruna igen.

Vart då någonstans undrar jag? Jag har då inte sett någon sol! Igår var det storm och idag är det mulet. Ingen sol någonstans. Men solen kan ses i praktiken, det är bara det att vi inte har någon sol. Jahaja, logiskt?!?


Välkommen du härliga, lediga lördag!

Underbart!

Idag ska jag göra absolut ingenting.

Eller jo, jag ska försöka få med mig sambon på promenad till hans föräldrar när han kommer hem från jobbet, vi ska äta palt :)

Och ikväll blir det spelkväll hos Daniel och Johanna. Trevligt!

Jag ska absolut inte plugga!

Trevlig lördag!


Den finaste platsen på jorden



Lillsund. Min barndoms finaste. Underbara, vackra, vita, vinterland.

Barndomens somrar, barndomens vintrar.

Lillsund, du vackra plats!

Begravningen var vacker.




Inskickat !!

Äntligen!

Jag återkommer. Nu drar jag till Överkalix på begravning.

Nu är glada julen slut slut slut


Julegranen dansas ut, ut, ut.

Ja, jag vet att vi är sega, men tjugondag knut är väl inte förrän imorgon? Då har vi ju gott om tid på oss :)

Allt är förresten borta nu, förutom julgranen då, men det är bara ljusen kvar. Sambon har slängt det som man stoppar ljusen i och slänger jag bara in dem i kartongen kommer jag vara skitsur när jag ska packa upp dem i december igen, för då kommer allt vara ihopkrånglat..! Och ja, julgardinerna är också uppe fortfarande... Men på lördag täntke jag köra storstädning, kanske, eller något.. ;)




Tankar och funderingar

Om det står att det inte är tillåtet att boka fler än två tvätturer i följd, så borde det väl betyda att man (jag) får boka två tvätturer i följd?!?


Punkt 2. Det står ju så klart och tydligt.

Måste bara visa en bild till.

Den läskiga korridoren till tvättstugan, som gjord för en skräckfilm. Jag kan se framför mig hur lamporna släcks en efter en på väg mot en.. Fattar ni? Väldigt läskigt!


Skriva uppsats

Jag tror att det skulle gå mycket bättre att skriva uppsats om jag faktiskt skrev på min uppsats, istället för att pyssla med så mycket annat, då skulle jag kanske till och med hinna klart till på fredag. Så det tror jag att jag ska göra nu, alltså skriva på min uppsats.

Bara så att alla vet.

Idag är det söndag

Men titta, ni hittar in hit i alla fall några stycken :)

Jädrans! Jag har glömt att köpa en almacka för 2011. Här i stan finns det ju inga att få tag på och det verkar visst väldigt svårt på internet också, så nu har jag tillverkat min egen på personligalmanacka.se (eller vad tusan sidan nu hette), får väl hoppas att den kommer smärtfritt hem inom två veckor. Jag är beroende av min almanacka, annars har jag ingen koll på någonting. Fin blev den i alla fall.

:)


Nu är det över

Åh, nu är det med stort vemod och en gnutta separationsångest vi säger adjö till revyn för den här gången. Det har varit underbart, roligt, fantastiskt, precis som alla andra år. Jag kommer sakna alla underbara människor enormt, men förhoppningsvis ses vi alla nästa år igen.


Bilden är från ett rep och snott av Micke, från revyns facebookssida.

Vi fick ett alldeles fantastiskt avslut på revyn i år också. Daniel kom ut på scen under avslutningen och friade till Johanna, så otroligt vackert. Vi stod alla i chock på scenen och grät. När Sebbe avbröt allting trodde vi att han hade blivit knäpp, men sedan såg vi Daniel komma ut ur kulissen med blommor. Ååååh, vad fint det var! Det finns nog inget som kan överträffa det kommande år tror jag. En helt perfekt avslutning på en underbar tid. Så ska äkta kärlek vara!

Nu ska vi alla med vemod fortsätta med våra vanliga liv, som fått stå i skymundan ett tag. Det känns tomt och sorgset, speciellt eftersom jag vet att vissa inte kommer vara med nästa år, påstår de i alla fall, men man vet ju aldrig ;)

Nu ska jag ägna nästa vecka helt och hållet åt min uppsats, kanske kan skingra vemodet lite. Det är alltid lika sorgset varje år, men så är det. Det skulle kanske inte vara så speciellt heller om vi umgicks med varandra hela tiden, året runt.

Så tack alla ni underbara människor för denna tid!




Snart så

Har ni tappat sugen eller?, Vavavava? Förstår er, här är det inte så kul. Att få sova några dygn, vore inte helt fel.

Men imorgon är sista föreställningen, då blir det revybus. Vi har ett jättebra på g, men får väl se hur det blir. Ikväll ska vi showa lite på Statoil. Hehe.

Oj,oj, vad roligt det här var. Haha.

Är Jenny trött, svar ja. Totalt borta i huvudet. ;)


Premiär!

Åh, vi hade premiär igår, så underbart härligt, roligt, fantastiskt! Underbar publik, inte alls som en premiärpublik, men väl som en lördagspublik. Så kul! Nu är det bara resten kvar :-) Gick en sväng på den obligatoriska krogkvällen också. Långbord på Bistron. Men stannade nog lite för länge, för jag har inte kommit igång med pluggandet än, men nu så. Nu kör vi!


RSS 2.0