Hojja!

Jag släppte iväg mina elever en halvtimme tidigare igår, på en entimmes lektion. Det jag hade planerat gick alldeles för fort, och sedan orkade jag bara inte. Klockan var halv tre och de skulle aldrig orkat lyssna på någon genomgång. Sedan hade jag ångest resten av kvällen, jag till och med vaknade inatt och mådde jättedåligt. Jag är konstig jag vet. Men jag började tänka att nu kommer vi aldrig hinna med det vi ska hinna med och så låg jag och tänkte på det inatt och så var det jättejobbigt.

Snacka om att överanalysera.

Jag blir faktiskt upprörd

Apropå det här med att livet av sig. Den universitetslektor eller vad han nu var, som var anklagad för att ha styckmördat sin kollega och älskarinna, han har tagit livet sig. Nu må jag låta okänslig, men jag blir faktiskt förbannad. Är inte det jäkligt själviskt om något?!? Har man mördat någon så ska man väl förfan stå för det, inte ta livet av sig för att det blir lite svårt. Om han nu var den skyldige så kommer ju hennes familj och vänner aldrig någonsin få veta varför. Och skulle han nu ha varit oskyldig och tagit livet av sig av den anledningen, så är det ju jäkligt korkat, då kan han ju aldrig bli frikänd heller, för de lär ju inte fortsätta leta efter någon annan mördare; mer bevis än vad de har lär de knappast hitta nu.

Och jäkligt förbannad blir jag också över att det överhuvudtaget går att ta livet av sig i häktet. Han gjorde det dessutom på gymmet.

Nej, jag blir förbannad!

Jeans!

Wohoo, jag tog bort mina stygn igår, så idag har jag kunnat använda jeans för första gången på två veckor. Jag har i princip bott i leggings sedan min operation, eftersom det är det enda jag kunnat ha på mig, eller ja mina mysbyxor i storlek XXL, men de är kanske inte så kul att gå med i skolan varje dag. Men idag har jag använt jeans!


Titta, en bild på mig. Det var ju ett tag sedan.. Men jeans har jag på mig! (Dagens I-landsproblem någon..) (ja, jag har dubbla koftor, det är kallt).

Det var förresten trevligt på sjukhuset igår. Jag ringde distriktssköterskan förra veckan eftersom jag skulle boka tid för att ta bort stygnen, men hon menade att jag inte behöver boka någon tid, det är bara att komma in mellan 8-9 på morgonen så fixar hon det. Och det gjorde jag, men det skulle jag inte ha gjort. Nej då, jag skulle anmäla mig i receptionen men där fick jag höra att jag inte bokat någon tid, nej jag vet sa jag, jag har ju pratat med distriktssköterskan och hon sa att det inte behövdes. Vilken diskussion det blev. Tjejen i receptionen sprang iväg och pratade med flera andra som också sa att jag msåte boka tid. Jag sa att jag tänker inte boka någon tid eftersom hon har sagt att det inte behövs. Nåja, tillslut gick de med på det i alla fall. Men då kom vi ju till betalningen. 100 kr skulle hon ha, men jag hade ju remiss så jag skulle inte betala sa jag. Ja då sprang hon iväg igen och visade upp min remiss, men den är ju från Gällivare var det någon som sa (ja vem skulle ha opererat mig i Kiruna då? Och ska jag på fullt allvar åka 24 mil tur och retur för att plocka bort fyra stygn?), hur som helst så betalt skulle de ha. Vid det här laget var jag så jäkla less, så jag gav henne de där jäkla pengarna, jag orkade inte ta någon diskussion om det också. Herregud!

Jaja, sköterskan var trevlig i alla fall (och det var inte distriktsköterskan för hon har ju telefontid 8-9..) och stygnen fick hon bort.

Kiruna sjukhus säger jag bara...

Sverige redo att skicka 8 Gripenplan till Libyen

Ja, vad säger man. Det är väl ganska uppenbart att Sverige "inte längre" är neutralt. Har Sverige någonsin varit neutralt? Ja, ni såg väl mina citattecken, så kanske ni förstår min åsikt om den saken.


Libyens gamla flagga, den som oppostitionen använder.
Den officiella flaggan är helgrön, men sägs vara förknippad med Khaddafi (Ghaddafi?!), och därför vill man inte använda den.



Jahaja

Inlett två nya teman idag, med en ny klass (som jag visserligen suttit med i men inte undervisat) och en som jag redan haft i fem veckor. Upptäcksresor och enväldestid (renässans och reformation) i Historia och Arbete och näringsliv i Samhällskunskap. Det blir nog bra det här.

Jag gjorde utvärdering med mina elever idag på det som varit och någon skrev att jag verkat oengagerad och ointresserad, ja kanske ett tecken på att jag har alldeles för mycket att göra. Jag måste försöka engagera mer nu då med andra ord. Det kändes ju inte så kul att höra, men jag kan ändå förstå den som skrev det. Inte för att jag är ointresserad, jag älskar ju verkligen historia, men jag har kanske varit lite för stressad och lagt lite för lite tid på lektionerna. Skärpning!



Fy fan vad hemskt!

Alltså allvarligt, jag läste just på Aftonbladet om en man som har legat död i tre år och ingen visste någonting. Så fruktansvärt tragiskt! Han hade anhöriga, men blev hittad av en bredbandsleverantör. Det fanns mat från början av 2008 och oöppnad post från slutet av 2007. Usch, tänk om man blir så ensam när man är gammal.. Tänk om ingen skulle märka när man dog..

Upptäckarnas tid

Jag sitter och tittar på en film om upptäckarna. Jag måste ju se om det är något för eleverna att titta på. Intressant faktiskt.



Ibland lär man sig nya saker

Här har jag gått hela livet och trott att Columbus alltid trodde att han hittat Indien, och nu får jag reda på att så var det inte alls. I själva verket trodde Columbus att han hade hittat en ny sjöväg till Indien och hamnat på öarna utanför Japan när han egenligen var kring Bahamas, och när han sedan seglade vidare trodde han att han hamnat i Kina när han egentligen var i Amerika. Där ser man!

Jag tycker faktiskt det är ganska hemskt att våra läroböcker innehåller så pass stora faktafel. Jag menar tänk om det helt plötsligt kommer fram att jorden är platt och så har vi hela tiden gått runt och trott att jorden är rund...

Nej, men allvarligt. Det finns nog inte en enda historielärobok som inte innehåller detta fel och det är faktiskt ett ganska stort faktafel dessutom.

Jag ser framemot intressanta diskussioner med mina elever när vi ska börja gå igenom det här nästa vecka.


Columbus, som visserligen dog fattig och olycklig men aldrig trodde att han varit i Indien.

Pappersflygplan

Allvarligt talat, kastar man verkligen pappersflygplan när man går i tvåan på gymnasiet? Ja tydligen så gör man väl det. Det slutade i alla fall med att min handledare fick tre flygplan i huvudet, vilket visserligen var ganska kul då han som kastade är en vanligtvis väldigt tyst och försiktig elev som inte märks så mycket. Jag tror han tyckte det var mycket jobbigare än vad min handledare tyckte.

Men ändå, tvåan på gymnasiet och flera elever sitter och kastar pappersflygplan...


Varför, varför, varför?

Om man vill ta livet av sig, varför gör man det genom att hoppa framför ett tåg? Förlåt men, jag förstår att man inte tänker så när man är så fruktansvärt deprimerad, men tänk på lokföraren som kör på dig, tänk på de människor på tåget som kanske ser, tänk på Banverkets personal som måste skrapa bort dig från spåret sen. Visst, det är kanske en säker död, men det finns bättre sätt.

Anledningen till att jag skriver detta nu beror på att en bekant till mig som bor i Skåne (där det för övrigt hoppar folk framför tågen ganska ofta enligt källa), satt längst fram på ett tåg där de körde på en människa. Nu vet inte jag om denna människa tog livet av sig, men troligen var det väl så, tyvärr. Lokföraren hade bara sagt att det skett en påkörning, men eftersom hon satt längst fram såg hon polis och ambulanspersonal och hörde också allt de pratade om. Jag tycker självklart att man har rätt att bestämma över sitt eget liv, och jag tänker inte börja någon diskussion huruvida jag tycker det är själviskt eller inte, men jag tycker inte man ska blanda in andra människor om man inte vill leva längre. En annan bekant till mig har en pappa som jobbat som lokförare, han körde på en människa som tog livet av sig och har knappt vågat sätta sig på ett tåg sen dess.

Jag vill bara säga det.

För övrigt tycker jag det är fruktansvärt att någon ska behöva må så dåligt att de inte ser någon annan utväg än att ta livet av sig.

Man får göra intressanta saker som lärare

Idag har jag t.ex sett på en film om en bajsplockerska i Indien. Det var, hmm, intressant?!? Uuuh, man riktigt kände bajslukten. Usch! Tänk att 1.3 miljoner människor i Indien arbetar med att rensa latriner, eftersom nästan ingen har vanliga toaletter. Och självklart enbart de kastlösa som inte kan få något annat jobb. Det är helt sjukt!

Darth Vader

Usch, jag drömde i natt att en armé med en massa svarta Darth Vader-figurer invaderade skolan och dödade alla. Alla på skolan trodde att det var brandlarmet som gick och vandrade därför ner till rasthallen, men det var det inte märkte vi rätt snabbt. Usch, det var jätteobehagligt. Jag blev skjuten flera gånger (ja, jag vet att Darth Vader har svärd, men det var inte Darth Vader, det bara såg ut så), men jag dog inte. Det var som att jag bara la mig ner därför att jag såg att han sköt på mig och så tänkte jag att, jaha jag kanske ska vara död nu.

Hur som helst så var det jag och några till som överlevde och sedan försökte ta oss ut utan att Darth Vadersana (Vadersana?!?) skulle se oss.

Huvva, jag vaknade med en riktig obehagkänsla i magen. Tänk om det är ett tecken att jag borde stanna hemma i dag? Tänk om det kommer någon och börjar skjuta på alla?  Undrar vad min handledare skulle tänka om jag stannade hemma för att jag drömde att jag blev skjuten av Darth Vader..?

Nej, det var faktiskt obehagligt när jag vaknade.


Darth Vader, inte den i min dröm dock.

Jag är så trött!

Jag insåg idag (eller idag och idag), att den kurs jag läser nu är väldigt dåligt planerad (eller så tror de att vi är några slags övermänniskor med fler timmar på dygnet än 24). Den här veckan har jag eller har haft: ett prov att rätta (12 elever), ett prov att tillverka, ett muntligt prov att göra till en elev med läs- och skrivsvårigheter, två kompletteringsuppgifter till två elever som inte riktigt nådde upp till godkänt, 25 prov att rätta för de som gör prov på torsdag (plus två som inte gjorde provet förra veckan), 8 elevarbeten att rätta och betygssätta plus att jag måste börja planera för ett nytt tema i historia till nästa vecka. Sedan får vi ju inte heller glömma att jag har en imläningsuppgift till min egen skola att göra varje vecka. Ja sedan har jag ju lektioner också varje dag 9-15, typ. Känns bra, känns bra.

Jag förstår inte riktigt hur de tänker. Jag är verkligen inte mig själv på seminarierna, för jag orkar helt enkelt inte engagera mig och jag har inte tid att läsa in mig på allt vi ska läsa. Det känns ju inte så grymt kul om vi ska betygssättas även på vad vi åstadkommer just nu. Eleverna måste gå före, så enkelt är det. Jag kan ju inte bara skita i dem, bara för att jag har min egen skola att fokusera på.



Sova, vill jag göra just nu.

Hoff vad jag blir less!

Nu har helt plötsligt mina lärare kommit och sagt att jag måste undervisa under alla mina tio veckor och inte bara de fem jag planerat för. HOFF! Jag blir så jäkla irriterad. Det är tydligen inget tvång att vi ska undervisa tio veckor, men eftersom jag redan är klar med min undervisning och det är fem veckor kvar  måste jag ha mer eftersom det är så pass lång tid kvar. Vissa i min klass har börjat med sin undervisning den här veckan, och då kommer de inte hinna med mer, och behöver därför inte heller ha mer. Hoff!

Det är ju inget fel med det egentligen, det är ju roligt att undervisa, problemet är bara att jag och min handledare inte har planerat för mer. Hon har börjat med ett nytt tema in en av mina klasser idag och de andra klasserna är mitt i ett tema. Det återstår som bara den klass jag har i historia. De har prov på torsdag och ska börja med nytt tema på måndag. Det fungerar ju, men det är fortfarande bara tre lektioner i veckan. Det hade ju som varit lite enklare om de kommit med den informationen på en gång och inte nu. Min handledare blev jättestressad och jag är mest jäkligt irriterad.

Pratade dock med en annan lärare idag som satt och lyssnade på våran diskussion och troligtvis kan jag vara med och handleda på hans lektioner i lokalhistoria. Det blir ju ingen egen undervisning då de ska börja med egna arbeten på måndag, men de behöver en hel del handledning, så vi får hjälpas åt med det och betygsssättning sedan. Det är ju bättre än inget i alla fall. Jag väntar på besked från min lärare så får vi väl se vad det blir.


Ungefär såhär känner jag mig just nu.

Hur många lingon finns det i världen

Alldeles just hemkommen från bio. Helt underbar film, jag både skrattade och grät om vartannat. Blir helt enormt glad, men samtidigt så jäkla förbannad. Utvecklingsstörda är också människor. Helt underbara människor, antagligen bättre än både du och jag.

Jag vet att det går mycket diskussioner just nu om att de blir utnyttjade, men jag tycker vi lägger ner den diskussionen. Det finns alltid folk som ska tjäna pengar på andra, men glada hudikgänget verkar vara helt underbara och tycka det är jättekul att få hålla på med det de gör. Jag tror faktiskt inte att de känner sig utnyttjade.

Så helt enkelt.

Bra film, se den!


Härliga lediga lördag!

Underbart väder ute. Själv sitter jag inne med kryckorna, ingen idé att försöka ta sig någonstans. Synd att jag inte fick operationen mitt i vintern istället för underbara, härliga, soliga våren. Men jag ska inte klaga, jag har fått min operation och nu kan det bara bli bättre. Lite sugen är jag dock på att kila till systemet och köpa en flaska vin, men jag tror det får vara. De stänger om 20 min så jag måste vara jäkligt snabb i så fall. Nej, jag tror jag nöjer mig med vatten, dip och popcorn ikväll. Tog mig något glas vin igår faktiskt. Äter ju knappt några smärtstillande alls, så jag tror inte det är någon fara.

Jag tror jag ska sätta mig och rätta lite prov istället.


Äntligen klart!

Jag hoppas verkligen att det fungerar och att det inte är för svårt. Mest är jag rädd för att det är för många frågor så de inte ska hinna med, men egentligen hade jag velat ha med fler frågor, för det känns som att det fattas massa viktig fakta.

Hojja!


Jag måste bara visa lite bilder från min operation igår (nej, inget äckligt)

Det är ju bra att doktorn har en karta så att han vet vart knät sitter (det var ju inte så att han skulle hittat rätt knä annars, för jag har ju bara typ tio ärr där sedan innan) Läkarna bara skrattade när de skulle kika på mitt knä, jag tror inte att de heller trodde att det skulle vara svårt. "Ja, det har varit med om en del det där knät, höhö"

Nu känns det i alla fall bra, värker gör det ja, men det känns ändå bra och allting fick de bort.


Jag känner mig så himla duktig

Mina elever har prov kl åtta imorgon bitti och jag sitter just nu och försöker göra klart det. Yey, jag är bäst på tidsplanering!



Shit!

De stänger visst av strömmen i tvättstugan prick kl 22.. Det blev ju mörkt! Läskigt.. Man blir förresten ren av att skrubba kroppen med descinfektionsmedel (nu tror jag det blev rätt), väldigt ren, och ont gör det, men rent. Nu ska jag sova, bussen går 06.00 imorgon bitti, och jag måste hinna descinficera mig imorgon igen. Gonatt!

Hoff

Snart, snart, snart är det över!


Imorgon drar jag till Gällivare och opererar mitt knä. Får hoppas på det bästa, värre kan det ju knappast bli. Jag hoppas att det går bra, för jag har lektioner jag måste till på torsdag. Redovisningar för en grupp och repetition inför prov med den andra gruppen. Det är bara att bita ihop och proppa sig full med smärtstillande.

Nu ska jag tillverka ett prov och sen tvätta mig med desinficerande tvål (stavas det så?). Jag har opererat knät två gånger tidigare, men aldrig behövt göra det. Andra gången var ju visserligen en akut operation, men jag har inget minne av att jag gjorde det första gången heller. Jaja, det är säkert bra. Både morgon och kväll ska det tvättas och så måste jag sova i rena sängkläder...

Ikväll är det ju Desperate!



Nej, det här gick ju inte alls

Ingen bra lektion idag.. Vissa saker fungerar verkligen inte.

Får man spöa sina elever, eller hota dem kanske, bara lite..?!? Vissa människor måste verkligen hata sitt liv.


Godmorgon

Vi har lite dåligt med internet här i Stockholm, därav dålig uppdatering. Vi har internet, men bara till en dator åt gången eftersom modemet har gått sönder. Inte förrän nu har jag fattat hur man uppdaterar via iphonen, lite oteknisk, haha. Idag har jag seminarium, det ser jag inte framemot, skönt när det är över! Ikväll blir det nog lite hockey, Kiruna mot Huddinge. Blev förresten museum för mig i måndags, jag uppdaterar om det lite senare, med bilder och så. Trevlig fredag! Ber om ursäkt för en lite jobbig text, men jag fattar hur man skriver, det är allt.

Grattis på internationella kvinnodagen alla kvinnor!

En underbar dag, solen skiner och semmeldagen är det idag också.


Självklart ska man unna sig en semla, om inte annat så för att fira att man är kvinna! För mig dock utan mandelmassa, usch och fy för mandelmassa.

Hoppas ni får en underbar dag alla ni därute, kvinna som man!


Vad ska jag hitta på idag då tro?

Lite plugg och sedan in till Drottninggatan för shopping kanske?

Tycker egentligen inte om Drottninggatan, går hellre på ett shoppingcentrum, men jag vet inte om jag vågar leta mig fram till något sådant, går väl vilse i sådana fall. Skärholmen hittar jag till i och för sig, men det är så jäkla långt. Kanske tar Drottninggatan idag och något annat någon annan dag. Hmm, så får det nog bli. Om jag ids ta mig någonstans överhuvudtaget. Hehe. Kanske ligger här på soffan hela dagen och gör ingenting alls. Hade varit jäkligt skönt det också.

Igår var jag och O i alla fall på en promenad i Nackareservatet. Grymt fint!


Grymt kul kväll igår

Mat, vin och melodifestival. Sedan var vi på nåt ställe som jag inte kommer ihåg namnet på, men kul var det. Och varmt. Sjukt varmt! Ett rökrum hade de också, på ett väldigt logiskt ställe, mitt i alltihop, precis vid trappan, så man var tvungen att gå förbi där om man ville till dansgolvet, och det ville man! Det var mindre trevligt.

Nu ligger jag i soffan och har värk igen. Har väl sovit konstigt, eller så är det för att soffan är trång. Men jag är i Stockholm! En hel vecka kvar. Underbart!

Lite vasaloppet på svtplay också, men tyvärr missade jag upploppet för herrarna, det var tydligen spännande. Snart är det skidskytte och femmil. Solen skiner, en härlig dag!




Undrar om de byter till vinterdäck på flygplanen under vintern?

En liten undran sådär. Det kan ju faktiskt vara halt även för flygplanen när de landar och lyfter. Man vill ju inte glida in i ett annat plan. Hmm, det måste jag nog ta reda på..

Annars då? Ja, jag sitter i Stockholm och pluggar. Det kan jag väl lika gärna göra här som hemma. Ikväll blir det mat, lite vin och melodifestivalen med Kollektivet, minus en, plus en annan. Logiskt? Jajjamän! Kanske blir en liten utgång sedan också, men det får vi se vad vi känner för. Just nu sitter i alla fall jag och O med varsin dator och försöker koncentera oss. Det är lite svårt, jag har mest försökt hitta en skola som har utbildning för ämneslärare i företagsekonomi, men det verkar vara dåligt med det.

Nej, nu hårda tag en liten stund till.



Sportlov!!

Det där kändes väldigt konstigt.. Sportlov, det har inte jag haft på typ åtta år. Men nu är det i alla fall sportlov. Wehoo!

Drar till Stockholm till min fina imorgon och kommer inte hem förrän nästa söndag vid tolv på natten. Man måste ju passa på att vara borta så länge som möjligt.

Men inte blir det så mycket ledigt om ni trodde det. Haha, nej nej. Ledigt vet jag inte vad det är för något. Jag har massor med skolarbete och två prov att konstruera. Olivia ska skriva hemtenta, men lite trevligt hinner vi ha ska ni se. Hur som helst ska det bli underbart att komma från stan ett tag, det är välbehövligt. Jag har inte varit ute och rest sedan i somras tror jag. Ja, om vi inte räknar morfars begravning, men det vet jag inte riktigt om vi gör.

Ojojoj, nu är det skidstafett. Heja Sverige!!


Idag var det jag som inte var på g

Har haft sådan jäkla värk i lederna hela dagen. Det började redan igår när jag försökte göra lite små övningar, men jag fick sådan jäkla värk i knät så jag kunde knappt gå sen. Så både knät och lederna hela dagen idag. Sicken otur att jag inte hade några elever jag kunde ta ut aggressionerna på idag då.. Förstår inte ens varför jag har sån värk i lederna idag, har ju inte gjort något särskilt vad jag kan minnas.

Men jag fick lite intressanta funderingar idag faktiskt, efter en intressant pratstund på samhällsinstitutionen. Något jag ska ta och kolla upp, så kanske jag kan få en lärartjänst redan till hösten. Hmm, intressant, intressant.

Just nu funderar jag på om jag ska gå iväg och fika med brudarna eller om jag ska ligga i soffan och tycka synd om mig själv hela kvällen. Satan vad det värker! Ska det verkligen vara så här?!?


Idag är det tisdag!?

Hoff, idag var eleverna inte alls på g, en klass i alla fall. Eftermiddagslektion, sista lektionen för dagen, skittråkigt ämne. Ja men ni hör ju. Men jag fick i alla fall höra att jag kommer bli en bra lärare. Hehe.

Imorgon har jag inga lektioner, bara hänga med på Ninas. Skönt!

RSS 2.0