Trevlig Valborg!

Är ni ute och tittar på brasor? På party? Själv spenderar jag kvällen med ett glas vin och tvättstugan. Det går ju inte att ha roligt jämt.


Walk the Line

Underbar film som går att se om och om igen, med lika underbara Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon. Se den om ni inte redan gjort det.

Förövrigt blev jag under mitt bröllopsbesök idag väldigt irriterad på TV4, reportrarna och allt vad det nu var, Malou von Sivers, Jenny Östergren och gänget. De hade ingen som helst koll på brittiska kungahuset och visste knappt vem någon var. Jag menar, om man nu ska vara reporter borde man kanske också läsa på lite, eller?


Johnny Carter och June Carter Cash (bild från http://sv.wikipedia.org/wiki/Walk_the_Line)


Är på bröllop!

I Westminster Abbey till och med. Hade det inte varit lite roligt om någon hade protesterat när prästen frågade om det, i ett prinsbröllop och allt?!

Förövrigt är den där lady (princess?) Catherine väldigt lik prinsessan Mary.



Varför är det så svårt med cykelhjälm?

Alltså, jag vet inte hur många cyklande ungar jag såg utan cykelhjälm när jag var på en promenad igår. Har inte föräldrarna någon koll, eller tar ungarna av sig hjälmarna så fort de kommer utom synhåll? Tycker föräldrarna inte att det är nödvändigt med cykelhjälm? Jag förstår inte.


Väldigt fin cykelhjälm om jag får säga det själv. (Nej, jag har inte cykelhjälm, men jag är vuxen och dessutom cyklar jag ytterst sällan) (dubbelmoral, ja visst!)

Wohoo, jag är rik

Hela 268kr fick jag i lön den här månaden, känns bra!

Det var lite dött här..

Ja, jag tog en liten välbehövlig datorpaus, eller ja, jag har laddat ner spel till iphonen som jag engagerar mig i just nu.

Detta spel bland annat

Smurfs village, så jäkla beroendeframkallande. Ja, så sitter jag och spelar Civilization Revolutions på iphonen också. Farligt, farligt!

Torneå Träsk

Jess, sitter uppe i mammas och pappas husvagn, till och med sambon är med för första gången, vet inte vad som hänt med honom, men någon knäpp måste han ha fått. Imorgon ska han till och med åka skoter, ojojoj, det ska bli spännande. Vi har spelat fyra omgångar plump och pappa sopade banan alla gånger, illa! Vi hoppas på fint väder imorgon när vi ska vara ute hela dagen. Och jag kan verkligen inte skriva med telefonen. Glad Påsk!

Idag är en dag är en dag

Haft fika och styrelsemöte med fina vänner idag efter jobbet. Vi kände på bebismage och bestämde tid och plats för konstutställning. Får väl se om jag lyckas knåpa ihop något. Förövrigt var det förvånansvärt lugnt på jobbet idag. Ja det var ju inte lugnt, men det var inte heller fullt kaos som det annars brukar vara på skärstorsdagen, den värsta dagen på året. Kanske beror det på ett påsklov före påsk och inte efter, men vem vet. Nu ska jag sova, upp och servera korv imorgon igen. Gonatt!

Jag har påsklov den här veckan, eller påsklov och påsklov, jag jobbar ju, måndag till fredag. Ledig lördag-måndag.. Känns ju sådär, men å andra sidan är det ju frivilligt och pengar behöver man ju. Sedan har jag lektioner att planera och massa extra skolarbete att göra. Ja, jag missade ju mitt seminarium och måste därför inte bara göra klart förra veckans uppgift, jag måste också läsa mina klasskamraters uppgift och göra en jämförelse mellan dem och se vad det finns för likheter och skillnader mellan vad de har skrivit. Ja, sedan har jag ju min fördjupningsuppgift som jag inte börjat på än och nästa veckas lektioner att planera.... Hur det går? Ja, det här var första gången jag slog igång datorn på hela veckan (förutom det korta inlägget i måndags), så vi kan ju säga att det går sådär. Nu har jag dessutom inte tid att plugga eftersom jag måste laga mat för jag börjar jobba snart. Tjohej!

Jag skulle ju berätta om orsakerna till min långa promenad i fredags, ja vi kan ju säga att man inte ska lita på hitta.se till iphone i alla fall. Eller så är det jag som är trög.. (Jag börjar tro på det sista alternativet faktiskt).



Popcorn till lunch

Finns det någon bättre lunch? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Romeo och Julia

Ja, den var faktiskt bra, trots Måns Zelmerlöw. Men tänk om de skulle få varandra någon gång de där Romeo och Julia, tänk om det någon gång skulle sluta lyckligt. Haha, vad förvånade alla skulle bli.. Och jag förstår inte varför man måste spruta en jäkla massa parfym när man går på teater. Nej men bry er inte om mig, jag kan inte andas men det är lugnt, huvudsaken är ju att ni luktar gott..!

Stockholm!

Jäklar vilken dag det har varit. Det började med en grinig gubbe på flyget som vägrade dela med sig av DN. Det fanns inte tillräckligt många så alla kunde få varsin och därför frågade flygvärdinnan om det var ok att vi delade. Jag tyckte det var helt ok, men tydligen inte gubben eftersom han höll hårt i varenda del hela resan..! Surgubbe. Sedan höll jag på att flyga framstupa i backen på väg ut från flygbussen när jag snubblade på mina skosnören. Ja men Jenny, välkommen till Stockholm! Vad hände mer då? Jo jag skulle slå igång min dator och skicka in veckans uppgift, men strömkabeln fungerade inte ( den har varit trasig länge men ändå fungerat till och från, konstigt nog så fungerar sambons kabel och det är inte ens nästan en liknande dator). Hur som helst så gick jag och köpte ny kabel för 700 spänn (en kille ville inte sälja åt mig för att det var min dator som var trasig, jag gick till ett annat ställe och där fick jag köpa direkt), men tror ni att det fungerade?! Nähäedå, ingen dator, inget seminarium. Jag gick och tänkte tröstshoppa istället, men det blev en fem timmars promenad på alla möjliga ställen.. Det är en lång historia, jag tar det imorgon, men jag har ont i hela kroppen ( och det är jobbigt att skriva på telefonen, plus att det blir så jobbigt att läsa). Just ja, jag gick till fel hotell också. Ja hojja!

Första mjukglassen!


Mums!

Jag har haft en rätt fin dag idag ändå. Fick tillslut ihop något som kan liknas vid en lektion med mina elever, mjukglass i solen och sedan en nästan två timmars promenad med fina J. Nu har jag gjort lite tårta till sambons kalas imorgon och så blir det soffläge med Grey´s och popcorn resten av kvällen. Super!

Tatuerad lärare passade inte politiker

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12872628.ab

En lärare får tydligen inte se ut hur som helst. Ska vi ta diskussionen om lärare med burka igen eller?

Jag gillar dock skolnämndens svar:
”Att endast låta elever möta vuxna som inte har någon tatuering, piercing eller är klädd i kostym skulle inte stämma mot hur samhället ser ut i dag”.

Helt rätt, vad skulle vi egentligen lära eleverna om alla lärare skulle se exakt likadana ut?

850 000:-

för en tvåa i Kiruna...?!? What?!? 850 000:-

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3QNB9K9KM0QR0GS5

Jag är just nu i chocktillstånd.


Bloggtorka

Ja, det är ju säkert jätteroligt för er att läsa om min dåliga inspiration för tillfället. Sånt är livet ibland.

På fredag åker jag i alla fall till Stockholm med mamma, wehoo! Romeo och Julia på står på schemat på lördag. Med Måns Zelmerlöw, jag gillar verkligen inte Måns Zelmerlöw, men det kan ju vara bra ändå. Det var det enda som gick så det fick bli så.
(bild från http://www.3sagas.se/press/Forestallningar/Romeo__Julia)

Den är säkert bra!


Hur som helst blir det nog en mysig helg med mamma, Hotellfrukost och shopping är ju aldrig fel.

Ja, nu gör jag sådär igen..

glömmer bort att uppdatera bloggen alltså, men till mitt försvar har jag faktiskt jobbat hela dagen och sedan suttit med elevernas prov fram till nu. Hoff hoff! Och inte har jag morgondagens lektioner klart heller, känns bra. Nåja, Patrik åkte i alla fall ut ur Big Brother (men Rodney hade gärna fått göra det han också). Heja Simon! Nu sova, gonatt!

Jag somnade

Ja, efter seminariet igår alltså. Trött var jag. Idag har jag jobbat hela dagen, kändes väldigt skumt, men samtidigt som att jag inte varit därifrån mer än någon dag och inte nästan två månader. Eller ja, en och en halv.

Jag var till och med så hurtig imorse så jag tog en promenad till jobbet, tjugo över sex på morgonen.. Ja herregud. Men å andra sidan gick vi och la oss halv elva igår. Pensionär nästa! Imorgon jobba tio timmar, hoppas det är lika mycket folk så dagen går fort. Nu måste jag verkligen planera nästa veckas lektioner och rätta färdigt proven.

Blir lite film ikväll tror jag, Cornelis ska vi se. Ätit lite thai.

Ja nu vet ni vad jag sysslar med, för det är ju så himla intressant!


Åh, jag är så trött!

Så trött, så trött. Ber om ursäkt för bloggfrånvaro. Den här veckan har varit händelserik, i onsdags träffade jag en präst från Hare Krishna och idag har jag träffat två ammadiyahimamer (imaner?), en inriktning i islam alltså. Det var väldigt intressant.

Nu måste jag hinna äta lunch innan seminarium om individuella utvecklingsplaner. Jag återkommer, hoppas jag. Finns risk att jag somnar.

Jag överlevde!

Hoff, utvärderingen klar och jag lever än. Det var ju inte så farligt. Det verkar som att jag har ganska bra uppfattning om mina bra och dåliga sidor som lärare.

Då kan vi släppa det och gå vidare och fortsätta jobba på att öva på de dåliga sidorna.

Sol!

Underbart, härligt, vackert vårväder ute idag. Har suttit på parkbänk med J i en timme och njutit av vädret och ätit en glass. Härligt! Nu har jag också hunnit med lite tårta hos sambons morbror. Är nästan lite sugen på en promenad, men tyvärr är det rätt halt ute, höll på att ramla på väg hem från skolan idag, inte så roligt..


SOL!

Thailand

Hmm, jag drömde i natt att jag var i Thailand, men det var jättekallt och gick inte att bada. Jag har aldrig velat åka till Thailand, så jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån. Sur var jag i alla fall för att det var skitväder. Kanske kan det bero på att jag surfat för mycket på Aftonbladet, det ska visst vara skitväder nu. Min dröm innehöll också en massa barn och vi åkte båt, så föll flera barn i vattnet, det vet jag dock inte vart det kommer ifrån.



Thailand. Ser visserligen fint ut, men nej, jag vill fortfarande inte åka till Thailand.

Jag har inga fler lektioner idag så jag funderar på att bege mig hemåt. Dock måste jag få tag på någon, helst vaktmästare, som kan hjälpa mig så att tekniken fungerar inför utvärderingen imorgon. Liite panik just nu.

Min elever vill förresten titta på Pocahontas på historialektionen, det handlar ju om upptäckten av Amerika. Hmm, ja vi får väl se..

De borde skrapa parkeringen

Två bilar körde fast på min parkering idag, men inte min lilla bil inte, den är så duktig lilla finbilen. 7 plusgrader och sol, bilarna sjunker igenom överallt. Trodde jag skulle fastna jag också, men inte då. Lilla fina bilen!


Nu ska jag försöka utvärdera mig själv, jättesvårt! Vad har jag lärt mig under praktiken? Vad är jag dålig på? Vad är jag bra på? Usch!



Jäkla skit

Sista lediga hemmahelgen på länge och jag hade sett framemot att åka upp på Träsket och köra skoter. Jag pratade tidigare med mamma och det blåser tydligen rejält. Trist!

Får väl hitta på något hemma istället.. Typ planera lektioner. Eller gå på en promenad, ja, det vill jag göra. Har inte rört mig på två och en halv vecka i princip och ätit en jäkla massa skit. Jag tror jag skulle behöva en promenad, eller tjugo. Tyvärr är det väl isigt som tusan därute och jag lär ju flyga direkt om jag ska försöka mig på en promenix. Har halkat och skadat knät tidigare strax efter en operation, och jag har inte lust att göra det igen, det är ju därför jag är i denna situation nu. Kanske ska gå på stan? Ut, jag vill ut! Skitväder, det snöar också...


Fy

Och inga varma mackor fick jag heller..! Gonatt!

Skit!

Här har jag gjort en modell som jag faktiskt tycker är rätt fin (och väldigt nöjd är jag över att jag hittade vart man gör rutor i power point) och så får jag ändå bara skit av läraren. En annan hade gjort en nästan exakt likadan som jag (men med ett annat tema förstås) och han får ett jättebra. Han tycker verkligen inte om mig läraren....

Nej, jag menar inte att låta som ett grinigt barn, men det känns som att allt jag gör bara blir skit enligt honom, oavsett vad jag gör, så blir det skit. Och ja, nog kan han vara kritisk även mot andra, men när vi hade gjort samma typ av modell (vilket också var efter det exempel han visat), och min bara får en massa kritik och hans är bra, då förstår jag faktiskt inte vad som var felet med min modell? Förklarade jag dåligt eller? Hans utlägg höll ju på i en kvart, jag försökte sammanfatta mitt mer eftersom det var ont om tid och många kvar att redovisa, men det kanske var det som var felet då. Ja, inte vet jag. Less är jag i alla fall!



RSS 2.0