Dagens I-landsproblem

Det är jäkligt drygt att handla när shopexpress inte är igång.. Man måste ju stå i vanlig kö, jobbigt!



Coop håller tydligen på att göra om kassasystemet, det gillar vi inte.

Lite kul ska man väl ha på jobbet också


Det var ju ändå första advent och julskyltning på det. Äh helt, ärligt, hade jag väl tagit på mig den kunde jag inte ta bort den, håret såg inte så fräscht ut. Haha

Nu sitter jag i soffan och myser med helgolandskaka som sambons föräldrar kom med tidigare idag, det tycker jag att jag har förtjänat :)



1:a advent!

Hoppas alla har en underbar söndag! Själv har jag laddat med frukost i soffan framför skidorna.


Jag har inte hittat några blockljus i rätt färg till min adventsljusstake så jag får köra såhär så länge.

Jag ska strax bege mig utanför dörren och kika lite på julskyltningen med mamma och kanske hitta någon julklapp. Sedan är det jobb som gäller. En månad till nästa stängningshelg som alltså är julhelgen... Positivt alltså att det är en månad till nästa, negativt att det är just julhelgen.. Men jag får väl hoppas att alla ni därute får spendera första advent på ett lite trevligare sätt än jag :)

Jobb, jobb, jobb

Sitter på jobbet och funderar på livet, eller ja, något sådant...

Fick inskickat PM:et nyss i alla fall. Läraren hade råkat glömma öppna mappen och eftersom den automatiskt är öppen i två dygn så blev sista dagen idag, det gillar vi :) Jag vet inte om jag är nöjd, känns som att jag borde kunnat göra mer, men å andra sidan går det inte att få bättre än godkänt på den här delkursen och det borde jag väl ha kunnat skrapa ihop till. Mhm.

Jag tror att jag har bestämt b-uppsatsämne, eller i alla fall nästan. Jag ska studera gamla bouppteckningar, tror jag, men jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med dem än.. Det får bli efter tisdag. Tisdag är sista seminariet, till det ska vi studera gamla b-uppsatser, sedan är det uppsatsskrivande för hela slanten. Känns faktiskt riktigt kul.

Nu peppa för att jobba resten, åt lite pasta nyss, men jag blev inte mätt. Det är jobbigt!

Pepp, pepp, för stängningshelg

Oj,  vad många det var som läste här helt plötsligt, vad roligt :) Hoppas ni hittade någonting intressant, hehe.

Mitt hus ligger på 1.4 miljoner nu. Visning på tisdag, jag är som lite sugen.. Men inte sambon, då får du ta lån själv säger han :( Åh, mitt hus !! Ja men vad tusan, jag får väl dumpa honom och köpa hus på egen hand. ;)

Nä hörni, ska försöka läsa lite igenom mitt PM och se om jag kan skriva något mer. Är uppe i hela 4 sidor nu, hör och häpna. Konstigt det där, jag som alltid brukar ha svårt att begränsa mig, så fort jag ska skriva något får jag ägna flera timmar åt att korta ner texten eftersom den är alldeles för lång. Ja hoija, det är inte lätt att leva alla gånger.



HATAR gamla Domböcker och tingsprotokoll.. 1600-talets rättskipning kan gå och gömma sig någonstans!

Jag sitter och försöker tyda domböcker från Ting under 1620-talet.. Fy tusan! Det är meningen att jag ska skriva ett PM på 6-8 sidor om det, hittills har jag fått ihop ungefär en och en halv.. Kul jul. Det ska in på fredag och jag vet inte alls vad jag mer ska skriva. Jag har tre frågeställningar som jag har besvarat, slusatser jag kan dra på det och en källkritisk analys. Kanske kan få ihop en sida till om jag är duktig. Skulle kunna ändra syfte, som handlar om våldsbrotten, men jag vägrar! Nu har jag suttit med det här hela dagen och något säger mig att det inte kommer bli lättare om jag byter till att studera något annat. Även om det hade varit lite roligare kanske att studera belägringen av kvinnor som dyker upp i vart och vartannat fall. Haha 

Annars är det ju kul att det inte går att förstå ens hälften av vad det egentligen står.


Jag tror det var ett tag sedan jag hade en egobild på mig själv ;) Tjocksockar är ett måste på fötterna, det är kallt, brr!


Man hinner mycket på trettio minuter..

..när man bara behöver gå ut genom dörren för att vara på stan.

Grönt julmumste och rött pepparkakste, julen är räddad :)

Jag hittade också en ljusstake jag blev helt kär i  och nya gardiner till köket. Underbart!



Mycket bättre!

Men fönstret är inte riktigt klart än, eller fönsterbrädan kanske :) Mm, mja, kanske hade varit bättre med hängande gardiner eftersom fönstret är så fult, men jag gillar inte riktigt långa gardiner i köket..

Nu blir det soffmys, och kanske, kanske lite PM-skrivande.


Måndag

Sitter här med skolböcker och tända ljus

Lite julstämning så här på en måndag före första advent. Det enda som saknas är väl julmusiken, men jag skulle nog sjunga med mer än vad jag skulle plugga i så fall. Hehe

Nu ska jag få i mig lite mat och ta en promenix till jobbet i snöovädret och hoppas på att det inte är alltför halt. En hjärnskakning till just nu är inte att föredra, men jag måste faktiskt få komma ut lite.

Harry Potter !!

Nyss hemkommen från bio på denna film

Näst sista filmen, usch, blir ju nästan gråtfärdig. Så tråkigt!

Filmen då? Ja, måste nästan hålla med en recension jag läste som tyckte det mest kändes som en transportsträcka till slutet. Det är faktiskt sant, det är ju inte så mycket som händer egentligen, men samtidigt är det nödvändigt för att få hela sammanhanget. Jag vet inte, jag vill absolut inte jämföra filmerna med böckerna eftersom jag vet att det aldrig går att få med allting, men ibland, som med de andra filmerna, och framförallt i den här så kändes det som att det missas så mycket så det är svårt att förstå, men det kanske inte är så? Jag har ju läst böckerna, så jag vet ju allting och förstår allting, förstår ni vad jag menar?

Hmm, nu snurrade jag in mig själv till och med tror jag. Bra var den i alla fall :)

Kär

Åh, "mitt" hus som jag alltid gått och spanat på är till salu
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3QN2S3GQN1TI03OQ


Någon som har 1.6 miljoner att skänka mig?!?

Jag vill ha det !!

Annars sitter jag och har myskväll med mig själv. Sambon jobbar hela dagen och kvällen. Jag lyxade till det lite med ugnsbakad lax och bakad potatis med creme fraiche, rödlök och sallad, möms! Satte upp en gardin i köket också, men det passade inte. Vi har så ljust kök nu och vårt förra var så mörkt, så det bidde inget bra

Alldeles för beige (nej, det är inte fönstret som är snett, det är kameran, eller den bakom kameran kanske ;) ) Jag ska gå och titta på gardiner imorgon.


Åh, vad jag vill ha det där huset!!


Doodle Jump

Jag har laddat ner ett spel till min Iphone

Sjukt beroendeframkallande! Fråga sambon, vi sitter och skickar spelet mellan oss i soffan. Haha :)

Vojne vojne

Idag är en sån här dag

Soklaaa !! :) Möms!

Jag gick upp tidigt imorse (inte före fem, jag vägrar gå upp före fem), för att jag antog att jag behövde skrapa bilen på morgonen, de hade lovat minus 20 ute. Gick ut kl sex, varmt och skönt var det (-4) och bilen var alldeles oisig och fin. Crap, hade kunnat sova minst 20 minuter till, eller stanna i duschen en stund till, vilket var min första tanke (eller ja, egentligen var den några timmar till). Jaja, inga större missöden på jobbet i alla fall, förutom att jag hällde all korvspad från kokkorven på min fot så jag luktade korv hela dagen, det var trevligt..

Jag och sambon har haft julmys idag, Eller ja, vi åt köttbullar och potatis i gräddsås och sambon ville ha rödbetssalllad och julmust till. Sedan skulle han tända ljus och lyssna på julmusik bara för stämningens skull, hehe.

Nu tänkte jag sätta mig med denna

Sedan är det Grey's, Wii :D

Snart är det jul!


Det är faktiskt första advent nästa vecka. Helt sjukt!

Apropå det så har jag ingefär femton timmar praktik kvar att ha den här terminen, och när tusan ska jag hinna ha det?!? Måsta vara på typ varenda svenskalektion resten av terminen, eftersom jag inte verkar få någon historiehandledare.

Men snart är det jul! Snart får jag julpynta! Ska nog smygstarta lite till helgen ;)


Det var en jobb(ig) helg

Jobbat, jobbat, jobbat och jobbat, typ.

Jag såg en skitkass film igår, Greenberg med han-vad-han-nu-heter. Se inte den.
Men jag köpte mig ostbågar, det var gott, stod ut hela filmen i alla fall. Ikväll ska vi titta på A-team, nej det är inte jag som valt film idag.

Vårat badkar är förresten trasigt, igen! Slangen som var lös när vi flyttade in har nu gått sönder (om den inte var det redan innan, men han tryckte dit den ändå..), så nu har vi återigen vatten över hela golvet. Det är så trevligt.

Jag har också insett att jag inte har någon aning om vad det är jag ska göra i den är kursen. Jag tror att jag ska skriva ett PM om någonting, men jag vet inte riktigt hur det ska gå till..

Ja men gud vilket roligt inlägg det här är, känns som att jag lika gärna kunde låtit bli, men nej. Jag vägrar ta bort det igen. Läs och njut!

Varför har vi ingen TV i sovrummet?!

Bra så.

Jag är trött !!


Det har visst kommit lite snö i år


Så här såg vår balkong ut imorse ;) Eller, ja, den har sett ut så ett tag. Jag försökte skotta lite så den ser lite bättre ut, men jag vet ju inte vart jag ska göra av snön. Jag försökte flytta över lite till taket bredvid, men det blev ju fullt och började falla ner på gatan. Inte så bra när man bor högst upp mitt inne i stan, risken är stor att man träffar någon. Funderade ett tag på att bara kasta ner snön rätt på gatan, ingen skulle ju ändå se mig där uppe, men nää, det kanske inte var någon bra idé.Får väl hoppas att inte balkongen rasar ner på gatan, men den sitter ju på taket, så då måste ju hela taket rasa...

Jag är i alla fall nyss hemkommen från revyrep. Så himla roligt har vi haft ikväll. Skrattat i två timmar, underbart!

De goda nyheterna: skruvarna sitter som de ska. De dåliga nyheterna: du har en tråd i knät som inte borde vara där..

Hmm.. Ja ungefär så sa läkaren till mig när jag hade varit på röntgen. Jag vet inte riktigt vad det är för tråd, jag antar att det är något som har suttit fast och nu lossnat..? Läkaren hade i alla fall ringt till ortopeden och de ville titta på det. Får väl se hur länge jag måste vänta på det. Jag vet inte vad jag ska känna riktigt. Det är ju skönt att veta vad det är som gör så ont, men en tråd? Det låter lite läskigt.. Vi får hoppas att det inte tar allt för lång tid att komma till ortopeden.

Jag har förresten köpt mig en present idag

;) Nu kan jag äntligen äta popcorn utan massa strul igen. Jag förtjänar popcorn :) Och ja, självklart har jag invigt den idag, vad tror ni egentligen?!? ;)


B-uppsats

Titta vad fint :)

Den var inte alls svår att dra ut. Haha, Jag googlade lite och tittade på en you-tubefilm. Google är min bästa vän ;) Har till och med hunnit promenera en halvtimme på den imorse, shit vad jobbigt det var! Är fortfarande alldeles för trött av hjärnskakningen, men jag måste väl få röra på mig?!?

Nu tittar jag på föreläsning. Metodkurs nu i fem veckor. Hur skriver man historia, och hur skriver man en historisk uppsats? Jippie vad roligt. Om fem veckor får vi börja skriva B-uppsats och detta ska vara förberedelse till det. Jag har ingen aning vad jag ska skriva om !! Måste bestämma oss snarast. Men jag vet i alla fall vad jag har att göra under julen ;)

Ny vecka, nya tag

Hoff, mitt skrivmaraton igår var nog inte så bra, har grymt ont i huvudet idag och känner mig yr. Undra om det är en förkylning på g eller om det bara är hjärnskakningen som spökar. Ikväll ska jag i alla fall jobba, första gången på en vecka, spännande, eller inte...


50-talsbrutta :)

Maskeraden var jättekul! Intressant att se vad alla klätt ut sig till, vissa var dock enligt mitt tycke väldigt tråkiga.. Om jag får tycka, och det får jag för detär min blogg, höhö. Bäst var i alla fall E som var utklädd till ko, med brösten hängande och en snygg bh till ;) (ja alltså inte riktiga bröst utan kossans) (hade väl i och för sig varit rätt kul om det varit riktiga bröst eftersom E är en kille, men snygg kostym var det i alla fall ;) )

Nu ska jag se om jag lyckas få isär det där promenadbandet. Hade tänkt fixa med gardiner, men jag insåg att det är första advent om tre veckor, så det är nog ingen mening. Lika bra att vänta tills man får sätta upp julgardinerna. :)

Trevlig måndag alla glada!

Äntligen!

PM:et inskickat, efter 13 timmars maraton! Skönt! Jag skulle ljuga om jag sa att jag var nöjd, men hey, jag har haft hjärnskakning, det får väl bli som det blir. Nu ska jag sova!

Det här är verkligen inte min vecka

Hjärnskakning, virus på datorn och så har jag köpt mig en sådan här


och jag får fan inte upp den! Den är fin, men hur tusan gör man?!? Det finns en sprinter på sidan som tydligen ska gå att dra ut, men det går då inte. HOFF

Virus på datorn ja, grymt kul, eller i alla fall på mailen.Skickat skumma meddelanden till alla på min maillista och alla som jag någonsin skickat mail till verkar det som.Min kompis ringde och sa att det som skickats till henne hade gått till svenskfastighetsförmedling också. Haha, väldigt roligt. Hahahaha.

Usch, vad jag är glad idag

Lätt hjärnskakning

Ja men jippie, vad roligt!

Tänkte komma ut och ta lite luft igår en sväng, halkade på en isfläck och flög raklång i backen. Jag trodde inte jag slagit i huvudet, men haft sån jäkla huvudvärk och varit yr och lätt illamående sedan dess, så jag kanske gjorde det ändå... Tänkte att det skulle gå över, men det blev bara värre så det var bara att pallra sig till akuten. Lätt hjärnskakning jajjamänsan. Sjukskriven i två dagar och jag får inte titta på TV, sitta vid datorn eller läsa.. Så jag får typ, ligga i sängen och stirra upp i taket. Väldigt roligt! Jag har för f-n ett PM som ska in på söndag, jag måste sitta vid datorn!

Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv.

Så fort det blir lite varmare så börjar det att blåsa

Jag har försökt ta en bild på mig själv nu hela morgonen, men jag vill inte riktigt fastna ;)

Jag sitter i alla fall här med tända ljus och en kopp te (som inte är så varm längre) och försöker värma mig lite. Jag är så frusen, brr!

Den här veckan är i alla fall en skön vecka. Tre skift på jobbet (peppar, peppar), varav ett avklarat och ett PM att skriva på. Lugnt och skönt. Även om PM.et kräver sin lilla tid (eller mycket tid).

Min maskeradklänning har förresten kommit, wee :) Nu måste jag bara hitta en bra frisyr (och någon som kan fixa den åt mig) och skor, så är jag fit för maskerad.

Nu skriva lite.

RSS 2.0