Hoj hoj

Jag har så mycket att göra så jag vet knappt vad jag heter. Imorgon kör vi hårt, sista kvällen i lägenheten nu. Kl tio ska jag stå och banka på hos HSB, jag ska vara först att ställa mig i kö till garage, så det så!

Nu ska jag gå och skura badkaret och vad ska vi hitta på för roligt sen, typ skura ugnen. Wehoo. Ha en trevlig kväll!

Nu tar jag en paus



och tittar på Halv åtta hos mig. Nu börjar det bli riktigt flyttbart här hemma, nästan allt som inte behövs är nedpackat i lådor (nästan allt, sa jag). Jag fick ledigt jobbet på fredag, så då slipper jag städa under natten :) Vi har många som hjälper till att bära, så jag slipper (inte för att jag hade klarat det ändå, hehe), och så bjuder vi på pizza.

Jag tror jag ska börja torka ur köksskåpen idag, kanske. Om jag nu inte blir sittande i soffan, men nej, det har jag inte tid med, i så fall måste jag skriva på min hemtenta. Snart, snart, snart flyttar vi :)

Oh my

Nu blev det visst lite panik, den nya hyresgästen flyttar in här på lördag. Han ringde igår, "ja, det är väl ok att jag flyttar in på lördag?" Öhm, ja visst, absolut!

Yes! Ingen dubbelhyra!
Panik! Vi måste hinna flytta ut plus städa hela lägenheten på fredag..

Ehm, ja, men det går ju säkert jättebra. Mamma, kom och hjälp!

Hur mycket får man egentligen plats med i en trea?



En jäkla massa tydligen! Och det här är bara början... Ändå har vi bara bott här lite drygt ett och ett halvt år..

Den här helgen har bara sprungit i väg, förstår inte alls vad som hände. Så mycket som jag tänkt få gjort. Igår var jag och promenerade och fikade med O, som är här på blixtvisit över helgen. Sedan var det spelkväll, som inte slutade så bra. Det var nog sista spelkvällen det, tror jag. Jag förstår inte hur det alltid kan bli tjafs, oavsett vad man spelar, är inte det konstigt?!? Vi hann till och med med en kväll på Bistron, det var trevligt :)

Idag ska jag inte gå utanför dörren. Jag ska läsa ut veckans bok och sedan packa, packa, packa! Synd bara att solen skiner, kanske man skulle hinna med en promenad i alla fall..

Politik, eller nej

Jag tänkte skriva ett till politiskt inlägg, men jag skiter i det. Alla vet redan vad jag tycker om alliansen och deras politik. Så, nu går vi vidare.

Här har det snöat idag, jippie vad roligt...! Nu regnar det bara. Men jag har kopplat in motorvärmaren för nu är det kallt, plus två. Brr. En kursare från pedagogiken bor i Södertälje och där hade de +15 och sol, nästan tropisk värme. Ja, man vet ju var man bor i alla fall. Men ärligt, så mörkt som det är så kan det ju egentligen komma lite snö, det blir ju ljusare om inte annat.

Nu har jag i alla fall barrikaderat mig i köket med en kopp te.

Flyttpackning står på schemat resten av kvällen.

Trött!

Åh, jag är så trött så trött. Full fart idag. Varit uppe sedan kl fem, jobbat till tio över tre, en snabb sväng på biblioteket och sedan seminarium till nu. Trött är bara förnamnet. Nu tänkte jag ligga en liten, liten stund på soffan innan jag tar itu med packningen.

Vi har haft intressanta diskussioner på seminariet idag. Veckans bok handlade om att kapitalismen är skit och det är vi i den rika världen som gjort att tredje världen svälter. Väldigt sant förvisso, men kanske med lite modifaktioner, eller, nej förresten det är helt sant. Vi parasiterar på de som inte kan sätta emot, ungefär som alliansen, så då fick vi det sagt också.

Nu paus, imorgon är det nästa bok.

Två dagar senare

Ja vad säger man en sån här dag, det finns inte så mycket att säga. Tystnad råder. Upp till kamp alla vänner, det fungerar inte att ignorera, vi måste protestera, göra något, NU! JAg är förbannad, jag är riktigt förbannad. Folket har visat sitt missnöje, nu vill vi se aktion från alla håll. Jag ska gå och betala in medlemsskap till vänsterpartiet har jag bestämt, det är min protest. Jag önskar jag hade varit i Stockholm igår, eller i Göteborg. DEMONSTRATION!

Mitt hjärta är rött och det ligger till vänster

Sverige, Sverige älskade land, vad har ni gjort? Förstår ni vad ni har gjort? Jag förstår inte, hur kunde det gå så fel? Har den stora högerextremistvåg som svept över Europa nu tagit sig in i lilla Sverige? Jag sitter här med en klump i magen och tårar i ögonen. Det är hemskt, fruktansvärt! Vad hände med solidaritet och medmänsklighet? På något sätt hoppades jag att allt var en mardröm, att valet inte varit än, men så var det inte. Svenska folket har alltså på riktigt röstat in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Ett parti som inte är ute efter något annat än att förstöra.

Mitt hjärta är rött och det ligger till vänster. Sitt hjärta ska man lita på, det sviker aldrig. Nu måste vi kämpa och motarbeta, sätta in hårt mot hårt. Det går inte att ignorera längre, det ger dem enbart mer uppmärksamhet. Det var dags att byta regering för Sveriges skull, men Sverige röstade nej och nu är det dags att bekämpa rasismen som tar över vårt land. Idag bär vi svart för idag är en sorgens dag. Idag börjar en ny tid i Sverige. Men hjärtat kommer fortsätta dunka rött, nu och för alltid. För solidaritet, medmänsklighet och jämlikhet.




Håll tummar och tår för jämlikhet och välfärd FÖR ALLA!

Ikväll tänkte jag syssla med detta

Bingolotto!
Jag har inte spelat på en jäkla massa herrans år, men svärmor ville bli av med en så då kan jag ju passa på :) Bingolotterna ser ju jätteroliga ut.

Och så ska det ju självklart valvakas. Vi måste hålla alla tummar och tår vi har så att vi får byta regering. Håll dem hårt, hårt, hårt. Visst håller ni väl dem med mig?!? Vill vi ha ett samhälle med ökade klyftor, eller vill vi ha ett jämlikt och rättvist samhälle? Håll hårt!

Lördag

Jag sitter och försöker titta på Rännstensungar via Voddler, men det är ju först en halvtimmes reklam och nu verkar det hacka. Hoj hoj. Snart ger jag upp och tittar på Fredrik och Mona istället. Jag är så trött, så trött!

Titta det är ju Notting Hill på TV också. Men Rännstensungar är bra. Den klassiska, med Cornelis Wreeswijk. Skitbra :)

Höstliga färger


Riktigt höstväder ute, regn och rusk. Härligt! Kom just in från en timmes uppfriskande promenad. Jag älskar hösten, det är så vackert ute. I alla fall innan alla löv faller, vilket de i och för sig har gjort snart, men innan dess är det fint :)

Nu blir det repris på igår, Idol, partiledardebatt och packa lådor. Hade ju varit gott med popcorn, men min popcornmaskin har gått sönder (panik)! Den har varit på gång ett tag, men nu är den helt väck. Eller, ja den funkar ju. Den börjar snurra så fort man sätter i kontakten, trots att den är avslagen. Så jag vet inte, men det känns inte så bra. Den luktade bränt igår, så den exploderar väl om jag försöker idag igen. Men jag vet hur jag ska klara mig utan popcorn i två veckor, måste nästan köpa en innan flytten i alla fall. :) Popcorn är min drog!


Onsdag (visst är det onsdag?)

Jag sitter här på vardagsrumsgolvet, packar lådor, äter popcorn och tittar på oppositionsutfrågningen på TV4. Självklart röstar man röd/grönt!

Sambon har fått sitt FIFA11 idag, så nu vet man vart man har honom i alla fall. Han sitter och väntar på att få spela nu.

Hojja, jag kom inte ens ihåg att pappa fyller år imorgon, han ringde och bad oss komma på middag och jag tänkte bara jaja. Sedan kom jag ju på. Hoff, pinsamt. Snacka om att jag är stressad just nu. Men snart är flytten över i alla fall, så det blir en sak mindre att tänka på.

Nej, jag har knappt tid att tänka. Nu ska jag göra något vettigt, eller sova.


Måndag

Idag fyller visst Super Mario 25 år.

Grattis till honom! (bildlänk http://mycheats.1up.com/view/imageraw/66447/mario.jpg )

Det går inte så snabbt det här med packandet inför flytten, det går väldigt segt. Men det är inte så mycket tid kvar nu, så vi borde sätta igång. Men jag har så fullt upp!

Det skrämmer mig!

Det finns mycket som skrämmer mig, men det som skräms mest just nu är att folk, efter fyra år med denna regering, ändå vill ha kvar dem i fyra år till. Det skrämmer mig!


Lördag in action

Jag tänkte försöka börja rensa i våra kökskåp idag, men jag vet inte riktigt vart jag ska börja

Vi har så jäkla mycket koppar och muggar och glas. Vi hade verkligen behövt ge bort en del när vi ändå ska flytta, men jag och sambon är inte riktigt överens om vad vi ska ha kvar och inte. Men nu är han på jobbet så jag får göra som jag vill ;)

Idag är det fredag

Jag har jobbat nio dagar i sträck och jag är sjukt trött!

Tänkte plugga lite, men nej. Sambons täcke (det är viktigt att det är hans, för han packade ner mina filtar ;) hehe), en film och lite popcorn. (eller mycket popcorn)

Men just kan jag inte bestämma mig för om jag ska titta på filmen idag eller imorgon och titta på Idol idag istället. eller kolla filmen efter idol, men då måste jag pausa den när jag ska hämta sambon. Hmm, jobbigt!

Torsdag lika med plättdags


Eller ja, kanske inte, men just idag blir det så i alla fall :) Möms!

Haha

Oh my god, kommentarerna till Fotbollsfruns senaste krönika är bara för roliga.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article7747372.ab

HAHAHAHAHA HA!

Nej, jag har inga barn, men jag får tycka till ändå

Sommar i september?!

Men vart tusan kom den här jäkla sommarvärmen ifrån egentligen?!? Det är ju varmare nu än vad det varit under sommaren, typ. Och själv är man inne på jobbet hela dagen och ugglar, kul kul.
Jag tror att jag ska ta mig ut på en promenad innan jag sätter igång och läser veckans bok. Lite friskluft ska man väl ändå få. Till helgen blir vädret skit igen, och då är man ledig. Yippiekajej! Men då kan man i alla fall vara inne och plugga och packa med gott samvete.

Tisdag

Hade riktigt härliga fyra timmar på jobbet. Vi håller ju på att lära upp Emma, så hon fick stå i kassan medan jag stod och tittade på, höhö :) Samma blir det imorgon, hon ska gå posten med mig hela dagen. Jag har redan förvarnat henne, hon ska få jobba hårt. Höhö ;)


Fin blomma :)

Det var trevligt med seminarium idag, vi hade intressanta diskussioner. Det är alltid lika kul att få prata med folk och vara oense (och ense). Imorgon ska jag börja med nästa bok, men det blir inte förrän på kvällen, eftersom jag jobbar hela dagen. Posten till kl 17. Yeyhoo. Bara ifall ni nu skulle vara intresserade :)

Förvirrad

Men allvarligt talat, är det höst eller är det sommar?!? Nu har man vant sig vid att termometern ligger runt 5 grader och så helt plötsligt ligger den på 18. Det här går ju inte. Jag väntade ju på snön. Inte för att man ska klaga på att det är varmt, men man vet ju aldrig vad man ska ta på sig för kläder. Igår när jag promenerade till jobbet var det mössa, vantar och halsduk på, det var ju jättevarmt!

Nu väntar jag på seminarium, spännande.


En förvirrad Jenny

Ior


Vi kör på lite Ior idag också. Helt underbar bild, haha. Han är för söt den där Ior :)

"When stuck in the river, it is best to dive and swim to the bank yourself before someone drops a large stone on your chest in an attempt to hoosh you there."

Jag köpte två par vinterskor på stan i lördags. Jag behövde i och för sig vinterskor så det var ju bra, men jag behöver nog inte två stycken. Lär nog behålla dem ändå, för har jag svårt att lämna tillbaka saker när jag redan köpt dem. Pengarna är ju redan borta liksom.

Nu ska jag läsa lite.

Spänky

Det har varit en intressant helg på jobbet, och den är inte slut än. Vad händer ikväll då, vi blir säkert rånade (peppar, peppar). I fredags ringde jag nästan polisen på några utlänningar (tror det var ryssar, men det kan lika gärna vara någon annan), som inte hade pengar till bensinen och ville betala med norska mynt. Han stod där och försökte se tuff ut och sa: call the cops, no problems, flera gånger. Sedan sprang han ut och lyckades skramla ihop pengarna och gjorde klart flera gånger att nu har han faktiskt betalat så vi behöver inte ringa polisen. Nej självklart inte om man betalar. Igår fick jag ringa polisen eftersom en utländskregistrerad bil tankade diesel och sedan drog utan att betala. I natt drömde jag att vi blev rånade, eller de försökte i alla fall, men vi följde efter dem när de skulle till tobakskylen.

Spännande, verkligen. Och jag som är så bra på bilar, när han hos polisen frågade vad det var för bil sa jag, ja en utlandsregistrerad silvrig bil av nyare modell. Haha.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5577071

Idag kommer det en snubbe och tittar på lägenheten också, så vi får väl se om han blir godkänd (och vill ha den).

Nu ska jag läsa lite sedan jobba och palt hos svärmor på lunchen (eller något)

Fredag

Idag ser vi framåt stängning hela helgen och jobb till och med 17.30 nästa fredag. Jippie, säger vi då. Tog två extraskift nästa vecka. Folk är sjuka, bror slutar på söndag och vi har inga vikarier. Livet är roligt ibland. Jag har ju bara en bok att ta mig igenom nästa vecka och ca 15 frågor att besvara, men det är lugnt, jag kan läsa på nätterna. Höhö.


Jag vet inte varför men jag känner mig glad idag. Jaja, det ger sig nog också såsmåningom.

Jag hittade en massa fusk till Sim City igår. Experimenterade lite, men sedan insåg jag att det är ju inget kul om man kan bygga allt man vill, men ett slott vill jag gärna ha :)

Nu ska jag läsa lite till. Trevlig fredag alla ni som är lediga och får glädje av den.

Tandborstar

Jag köpte en rolig tandborste här om dagen (jo en tandborste kan vara rolig, i min värld kan den det), den hade extra långa borstar på vissa ställen (eller vad man nu säger), så att det blev som tandtråd. Lite coolt. Hehe. Men det är ju bra då behöver man inte använda tandtråd om man nu brukar göra det. Den var faktiskt skön att borsta tänderna med. Haha.

Jag har fortfarande inte fått tag på min historiehandledare, så nu börjar jag få lite panik. Han svarar inte på mina mail eller något. Jag måste försöka hinna nästa vecka och gå in på skolan och se om han är där överhuvudtaget. Hoff, jag blir så less. Hur svårt kan det vara att svara på ett mail liksom. Hoff!


En tandborste (obs bilden har inget med texten ovan att göra)

Jag gick ut på en promenad igår förresten. 3+grader och regn. Mm, härligt! Jag gissar att snön kommer snart, någon som vill slå vad?!?

Trafikregler

Jag läste i NSD idag att Kirunas mest trafikerade korsning har varit utan trafikljus i två månader. Det borde ju egentligen inte vara något problem, för alla som har körkort kan väl trafikregkerna, eller? Som jag ser det finns det två problem med bilarna i Kiruna (jag säger bilarna, för förarna kan det väl aldrig vara fel på?!?), det första är att bilarna av någon konstig anledning alltid vill ligga först och komma först (högerregeln vad är det för något?), det andra är att inte finns många bilar i Kiruna som har blinkers. Konstigt va? Tar de liksom bort blinkersen när de vet att bilen ska säljas till Kiruna. Lite mystiskt är det allt.

Trafikljus (bildkälla http://trafikljus.suntuubi.se/?cat=2&page=2)

RSS 2.0