Oj, vad trött jag är

kände jag nu när jag satte mig ner. Men nu ska jag planera morgondagens lektion med IP-killarna. Riksdag och regering ska vi göra då. Yey!

På lördag åker jag till min fina i Stockholm! En hel vecka, det ska bli så skönt att få komma bort lite. Men ledig kommer jag inte vara. Skolarbete står på schemat under veckan, men lite roligt ska vi säkert hinna ha, och promenader, massor med promenader!


Vallamiss på vallamiss

Allvarligt, hade inte Sverige världens bästa vallateam tidigare? Vad hände med dem? Nu får svenskarna dåliga skidor hela tiden. Nej ok, man ska inte gnälla på skidorna, men ibland är det faktiskt fel på skidorna. Man kan kämpa och kämpa, men har man dåliga skidor kommer man ingen vart. Trist! Men nu tar vi nya tag!


Zumba

Jag var på Zumbaparty igår med Johanna.Jättekul! Jag kan ju inte direkt säga att jag har rytmen i blodet och jag hängde oftast inte med i rörelserna, men det var kul ändå. Jag gjorde mina egna rörelser :) Det är ju det som är grejjen med zumba, man ska ha kul, och det hade jag! Hyfsat mör i kroppen är jag idag också. Speciellt i benen. Hehe. Det här med zumba, det måste jag göra om.


Men va f-n

Inget internet har vi haft här hemma. Fungerade inte på hela dagen igår och inte idag. Det visade sig att kabeln var trasig, ja men guud vad roligt! Sambon som har dragit så fint och gjort hål i väggar och grejjer för att det där idiotiska bredbandsuttaget sitter i hallen. I hallen?!? Vem f-n har datorn i hallen?!? Nu har vi alla fall bytt till våran gamla kabel som är trasig och dessutom röd. Röd?!? Så nu har vi en röd kabel tvärs över vardagsrummet, men oj så trevligt!

Missade mitt seminarium gjorde jag också eftersom det där jäkla programmet inte fungerar på skolans datorer. Och skickade in uppgiften försent gjorde jag också eftersom vi inte hade något internet igår. Fick skicka in det från skolan imorse istället. Åh, ingen bra dag.

De där eleverna bara gnäller. Åh, det är så tråkigt. Kan vi inte göra något annat. Nina är mycket roligare. Ja, men gå hem och lägg er istället då. Hoff. Nej, jag vet att jag inte ska ta åt mig, de säger exakt samma sak till Nina och alla andra. Igår gnällde de över att de bara fick göra uppgifter, trots att de hållt på med annat hela veckan. Så idag lät jag dem göra ett arbete och då var det så jäkla tråkigt. Ja, det kan verkligen inte vara lätt att vara dem.

Nej, nu har jag helg. Skönt! Vi börjar väl den med att tvätta, trevligt fredagsnöje!

Då var det slut med Allsång på Skansen för min del

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8612500.ab

Fy sjuttsingen!

(ok, jag kommer säkert titta ändå, men jag får väl gnälla lite..?!)

Det här kan jag nog vänja mig vid

Gå hemifrån strax före åtta och vara hemma igen strax efter halv fyra. Det gillar jag! Ännu bättre hade det ju varit om jag fått betalt också förstås :)

Men det går bra, praktiken går jättebra, det är grymt kul. Jag känner mig som hemma. Längtar verkligen tills jag får börja jobba på riktigt.


En sak har jag förresten funderat väldigt länge på.. Varför har de tvättmaskinen i köket i brittiska hem? Är inte det jäkligt opraktiskt? Vem vill tvätta kläder i köket liksom? Det irriterar jag mig över varje gång jag tittar på En plats på landet eller En plats vid havet på åttan. Jag läste någonstans att det är för att de vill ha lugn och ro i badrummet, men i köket? Nog är de allt bra knasiga de där britterna (eller är det vi som är knasiga kanske?!?)

En tvättmaskin (Skitsnygg, den vill jag ha! Vart hittar jag den?)

Nog är han rätt söt den där Eric Saade..

och ungefär lika gammal som killen som stötte på mig på krogen igår. Haha, han vågade inte komma fram själv utan skickade en kompis. Haha. Tyvärr, det här är min kille sa jag. Men lite glad blir man ju ändå :)

Förbereder mig nu för sista kvällen på jobbet. Det ska man väl orka kämpa sig igenom..?!? Köpte en drink igår för första gången på flera år. Likör 43 med mjölk, det är nostalgi! Ska göra mig lite varma mackor nu tror jag.

Varför vakna före åtta när det faktiskt går att sova längre?

Är inte det jäkligt irriterande?!? Jag vägrade stiga upp och sov vidare till halv tio istället, så nu är jag skittrött. Men skönt var det att få sova :)

Ikväll är det näst sista skiftet innan jag blir tjänstledig i tre månader. Wohoo! Men lite ångest har jag allt. Det är ju som skönt att få den där lönen varje månad. Den kommer vara saknad.


Upp å hoppa

Sista lektionen den här veckan då. Usch, man borde inte få sätta lektioner kl åtta en fredag morgon. Det märks att jag inte är van att stiga upp tidigt. tidiga morgnar fem dagar den här veckan, det känns i kroppen kan jag säga. Det är ju omöjligt att gå och lägga sig i tid. Jaja, jag har ju nio veckor till att vänja mig på.

Sista jobbhelgen på tre månader också. Wihoo! Hem och sova efter lektion och seminarium tror jag minsann vore bra. Är väldigt nervös inför mitt seminarium dock. Jag har fortfarande inte fått till det som skulle vara till förra veckan. Kanske är det jag som är trög då, men just nu orkar jag faktiskt inte bry mig!


Man känner ju att man lever

-27 grader var det ute igår, ungefär samma idag då. Mysigt, mysigt. Det är ju tur att man är härdad.


Det kom väldigt mycket snö i helgen som synes.  Så när sambon i fredags ville gå ut och köpa cola passade jag på

.. att göra en snöängel! :) Första för den här vintern tror jag minsann.

Annars så här tre dagar in på praktiken måste jag säga att det är helt sjukt hur vissa beter sig. Ungefär som sjuåringar trots att de går andra året på gymnasiet (ingen av mina klasser tack och lov). Helt sjukt! Annars trivs jag bra, hur kul som helst :)

Första dagen avklarad

Jag sitter på jobbet och är trött, så trött. Jag var så nervös så jag sov kanske tre timmar i natt. Varit på skolan från åtta till halv fyra och nu jobba 17-23.15. Jag är glad om jag håller mig vaken bakom kassan.

Men det var roligt idag, åh så roligt. Tänk vad härligt när man verkligen känner att man har valt rätt yrke. Ok, jag har bara haft lite praktik än och det lär komma helvetiska dagar, men ändå :) Lite jobbigt var det dock på historielektionen när det bara var jag som pratade. Jag pratade, pratade och pratade i 40 minuter och ingen sa någonting. Det var lite trist. Men förhoppningvis är vi alla piggare och gladare imorgon när vi ska syssla med instuderingsfrågor.

IP-klassen var också fina och snälla, men de varnade mig och sa att så här är de nästan aldrig. Hehe. Vi får väl se hur det går imorgon när min handledare inte ska vara med i klassrummet...


Söndag!

Åh, det har slutat snöa! Solen skiner, underbart väder. En sväng på marknaden blir det nog idag.

Ska göra färdigt min planering och hälsa på lite kusiner som är i stan, som jag inte träffat på typ tre och ett halvt år. Det var namngivningsceremoni i Abisko igår, och därför är de i stan. Trevligt!

Jag återkommer

Planera, planera, planera

Jag sitter här och planerar lektioner en fredag kväll som den lärare jag är. Sju lektioner i veckan i fyra veckor ska planeras. Lättare sagt än gjort. Jag vet ju exakt vad jag vill göra och ungefär hur det ska gå till, men att lägga upp det på lektioner också. Hojja, kan man inte bara ta det som det kommer? Så ser man vad det blir liksom? Det tycker jag låter bra! Undrar om min handledare går med på det?! ;)

Usch, jag tycker inte om Jan

Min lärare, alltså. Allt jag gör är tydligen fel, fast alla andra gör samma sak, men det är inte fel. Usch, jag blir så less. Jag har fel böcker i samhällskunskap, men jaha, hur ska jag få tag på böcker då? Samhällskunskap är inte mitt ämne, jag har tagit de böcker jag hittat på samhällsinstitutionen, som min handledare har rekommenderat, men det var tydligen fel det också. Å ena sidan ska man koppla till styrdokument, men sedan ska man inte det. Usch, de andra är han förklarade mot och mer hjälpsam, mig är han bara nedlåtande mot känns det som. Det känns som att jag är skitdum och inte fattar någonting fast jag visst fattar. Allt jag gör och säger ifrågasätter han. De andra säger han bara, "ja det är bra, men jag kan rekommendera dig att göra såhär".

Nej, jag kan hålla med om att min planering inte var den mest ingående, men man behöver inte vara nedlåtande för det. "Du kan ju höra av dig till mig så kan jag hjälpa dig om du inte förstår". Jo tack, jag förstår.

Jag börjar min undervisning på måndag, jag vet vad jag ska göra. Tack, Jan!






Haha

Rolling Stones har ställt in sin turne eftersom Keith Richards skrivit i sin självbiografi att Mick Jagger har liten snopp.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8541104.ab

Haha, det var kul!

För övrigt är jag så trött så jag mår illa. Har varit uppe sen fem i morse, jobbat hela dagen och sovit kanske tre timmar. Jag tror jag ska gå och lägga mig.


Men satan i gatan

Här kommer jag hem från jobbet och ska ställa mig på min vanliga parkering, där jag alltid brukar stå, och där man får stå dygnet runt om man så vill, och vad ser jag? Jo, det är ju marknad i helgen så parkeringen är avstängd, från onsdag till måndag..!?!?! Jaha? Vart ska jag nu stå hade ni tänkt? Hela stan, förutom denna parkering har ju bara två timmars parkering. Kul att gå och flytta parkeringsmätaren varannan timme (hrm hrm, om Securitas läser, så menar jag ju naturligtvis flytta bilen). Och jag som inte behöver min bil förrän på lördag igen, om ens då. Eller jo, jag ska besikta den imorgon, men sen då? Skit också!

Ännu mer skit, fick svar från mecenat om mina studentrabatter. Tydligen måste jag få tag på ett registeringsintyg från Högskolan så att de kan se att jag är heltidsstudent. Så jag ska alltså ringa högskolan, be dem skicka ett intyg till mig som jag sedan ska skicka till Mecenat? Jag åker om tre veckor är det tänkt, kan ni ordna det? Och kan ni ordna så ingen annan vill åka iväg på sportlovet också, så att det finns biljetter kvar åt mig? Jag skulle bli väldigt glad då, tack!


Hjälp!

Hur planerar jag lektioner för en klass som är totalt ointresserad av vad jag har att säga...?!? Måndag morgon var det, ja..


Jaha, här sitter jag..


..och läser böcker för Samhällskunskap A för gymnasiet. Planerar min undervisning (som börjar på måndag, oh my God!), och läser in mig på Sveriges statsskick. Ja, så okunnig är jag väl inte, men ska jag undervisa ett gäng ointresserade IP-grabbar, då vill jag banne mig ha stenkoll! Ingen ska kunna komma till mig och säga att jag inte kan. Fyra böcker har jag att gå igenom så jag inte missar något.

Den här dagen började annars verkligen inte bra. Jag tänkte boka färdigt biljett till Stockholm under sportlovet, men insåg att skolan inte har angett mig som heltidsstudent och därför är jag inte berättigad till billigare resor. Morr! 4000 spänn för en resa till Stockholm?!? Mer morr! Det är ju visserligen värt det, men ändå. Jag är ju faktiskt heltidsstudent (annars vete tusan hur hårt en heltidsstudent pluggar, om jag bara pluggar på deltid?!?), och då ska jag banne mig kunna resa till studentpriser också! Men nu efter att ha skickat ett mail till de som har hand om mecenatkorten och powerwalkat (småjoggat, lite, lite) 30 min på bandet till Pink är jag fit for fight igen. Pink är bra att göra sig av med aggressioner till.


Plugga

Ja, för inte finns det väl något roligare att göra en söndag kväll ;)


Woop woop

Om fyra timmar har jag endast en helg kvar att jobba innan jag blir tjänstledig i tre månader, wohoo!


Nej men ojdå

Jag trodde att jag skrev i bloggen igår, men det gjorde jag visst inte. Pluggade hela dagen igår och var allmänt sur eftersom jag inte förstår uppgiften och hela skolans server låg nere för någon hade haft av en kabel, så jag kunde inte göra någonting och uppgiften måste in före seminariet på måndag, och det är kl tio.. Ja, ni hör ju. Det var en riktigt bra dag igår.

Men sedan var jag på fika hos J, det var trevligt :) Det är så spännande att få nya vänner, var verkligen länge sedan jag lärde känna någon ny :)

Nu ska jag nog gå och lägga mig, det är en lång dag imorgon. Jobb, 6.55-16.55 och svärmor fyller år, så vi ska dit på fika och sedan ja, måste väl sitta med uppgiften hela natten och försöka svamla ihop någonting.

Och så är det ju Erin Brockovich på teve, och den håller ju på halva natten... Jag har ju i och för sig sett den flera gånger, men den är ju bra :D





Ja men det här kan ju bli spännande..

Jag fick helt plötsligt en IP-klass (industriprogrammet), i Samhällskunskap. Jo men visst, trevligt, trevligt. Jag ska alltså prata statsskick med ca 20 st 17-åriga grabbar, som är totalt ointresserade, under 4 lektioner i veckan i 4 veckor... Spännande..! Jag kan ju allt om statsskick... Typ, varför är Reinfeldt statsminister och inte Kalle Karlsson? Vad betyder proposition? Det skiter väl vi i! Ja, ni fattar.

Ja, men för tusan, man måste ju börja någon gång.

Hockeyn var förresten skit igår. Kiruna förlorade med 1-5.. 1-5?!? Det var nog bland det sämsta jag sett. Nej, usch. Men nog ska jag tillbaka ;)

Nu ska jag ladda med lite popcorn och läsa om Sveriges statsskick.


Ishockey

Ikväll ska jag på hockey, wohoo!

Det var evigheter sedan jag var på hockey, men jag blev så sugen idag. Vad roligt!

Sol

Åh, solen skiner! Är det inte härligt att vakna av att solen lyser in genom fönstret? Speciellt när man inte haft sol på ett tag, hehe :) Det verar vara underbart härligt vårvinterväder ute. Mysigt!

Nu ska jag sätta mig med veckans inlämningsuppgift och sedan blir det fika med Johanna innan jobbet. En hyfsat trevlig dag med andra ord (om vi bortser från jobbet).

Jag bjuder på en bild på mig och mina fina från nyårsafton

RSS 2.0