Friidrott + norrmän = ?

Allvarligt, var kommer alla duktiga norrmän ifrån? De har ju kanske haft någon i kastgrenarna, som Thorkildsen, men nu finns de ju överallt. Ska norrmännen bli bättre än oss även i friidrott? Det gillas inte!

Hur mycket folk som helst som hört av sig om lägenheten nu, eller ja, typ sju, men ändå :) Flera verkar dock tro att lägenheten hyrs ut i andra hand. Jag var visst lite otydlig. Men nog verkar det som att vi kan bli av med den tidigare i alla fall :)

Väder och vind


Såhär ser det visst ut i Stockholm nu (bild från aftonbladet.se). Här har de lovat 25-30 grader. Ja, se så det kan bli. Vi får väl se....

Vätskebrist!?!

Allvarligt, hur kan en elitidrottare år 2010 få vätskebrist?!? Har man inte bättre koll än så? Jag bara undrar, tycker det är konstigt. Jag som tycker det är så roligt att titta på 10-kamp och så går den bäste svensken och får vätskebrist(!). Trist!

Vin och jordgubbar


Myskväll har vi här hemma. Bara så att ni vet :)

Paltkoma x 2

Svärmor bjöd på palt igår och eftersom sambon var bortrest och det var han som ville ha palt från första början, så fick vi stekt palt idag. Nam nam :)


Leggingsen är min bästa vän! :)

Annars då? Ja, vi har storstädat idag. Jag har suttit i badkaret och skurat det, annars har jag suttit med mina korsord. Yey!

Kvinnan som var och tittade på lägenheten. Jag vet inte om hon var så intresserad, hon tittade knappt. Men hon sa att hon skulle ringa vår hyresvärd och diskutera med sin familj, så vi får väl se.

Just ja, jag har ju inte sattit ut alla bilder från Stockholm än.. Jaja, det kommer, det kommer :) Nu är det friidrott!

Friidrott

Skitväder ute, trist! Men det är ju Friidrotts-EM så jag är ganska nöjd ändå :)


Älskar Friidrott! Vi kan ju i alla fall hoppas att det finns någon svensk som kan skrälla, för tyvärr tror jag inte vi har så många chanser när så många är skadade.

Sambon drog iväg till Boden med en kompis över dagen, för att spana in deras nya bowlinghall. Jag funderade ett tag på att följa med, men sitta i bilen hela dagen och bara gå ut för att titta på en bowlinghall och sedan åka tillbaka igen, nja, då är väl en dag i soffan trevligare.

Men jag ska väl ta mig ut i regnet en sväng och skriva på lägenhetskontraktet när sändningen för friidrotten är över :) Just ja, imorgon kommer det en kvinna som ska titta på lägenheten. Jag skickade ett mail till henne, eftersom hon satt ut en annons på kiruna.cc. Det är ju dock en trea högst upp i vår ingång som också blir ledig 1:a september, så hon ska säkert titta på den också, men vi får väl se. Hoppas går ju :)

S E M E S T E R

Fyra veckor utan jobb, fyra veckor!

Och jag har skaffat mig en ny hobby

Jag har aldrig brukat lösa korsord, jag har för lite tålamod. Jag blir oftast bara sur och lägger ner det. Men om man börjar från början med nybörjakryss, så kanske det går lite lättare. :) Jag har löst nästan halva tidningen, men flera korsord har jag lämnat med några ord kvar, för jag får inte ihop det. Jäkligt störande! Uppenbarligen måste det ju vara något ord som är fel någonstans, men jag förstår inte var. Hoff, dagens I-lansproblem eller vad?!?

Nu tänker jag gå och sitta på balkongen, inte för att det är varmt, eller ens sol, men jag har semester och då ska man sitta på balkongen. Det är väl bara att klä på sig!

Jag sitter här och sitter

Väntar på att makaronilådan i ugnen ska bli klar, väntar på att klockan ska slå så jag ska på jobbet, väntar på semestern. Tre arbetsdagar kvar och på tisdag ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten. Vi hade väl tänkt vi skulle åka någonstans nästa vecka, men eftersom vi nu ska skriva kontrakt och sambon jobbar igen på fredag, så blir vi nog hemma. Får väl börja rensa ut i lägenheten och fara till soptippen kanske. Vet inte alls vad det blir för semester i år. Om flytten blir redan första september blir det nog inte så mycket. En sväng till Umeå och kanske någon annanstans. Det ska röjas i lägenheten för fullt :)

Nu är det i alla fall jobbhelg som hägrar, men på söndag klockan 16.55, då går jag på semester! :)

Stockholmsbilder del II

Fy sjuttsingen vilket väder! Spöregn och åska. Jag tror inte att jag ska så mycket som sticka tårna utanför dörren idag. Eller jo, jag måste iväg en sväng, vi ska vattna blommor hos sambons kompis föräldrar, men utöver det tänker jag inte gå ut. Jag kan tycka att det är rätt mysigt med regn, men inte när man är ledig. Och dessutom har det inte gjort annat än regnat hela sommaren tycker jag.

Nu slutar vi prata väder och dyker på nästa ämne. Hehe. Lägenheten är uppsagd och nu återstår att hitta någon som vill flytta in i den så fort som möjligt så vi kan flytta ut. :)


Nu tar vi lite bilder från dagen på lördagen, ute i skärgården



Världens vitaste ben sitter på...


Mig såklart :)

Jag återkommer med fler bilder fårn kvällen och söndagen. Nu ska jag ner till tvättstugan och sedan laga tacos. Regnmys :)

Stockholmsbilder del 1

Yes. vi fick lägenheten, Nu ska vi bara försöka bli av med våran lägenhet tidigare, så får vi flytta in första september. Så om det finns någon därute som är intresserad av en trea centralt är det bara att höra av sig :)

Nu över till lite Stockholmsbilder.

Fågel som gick runt på klipporna och bet folk i tårna. Ja men vad fasen, den var väl hungrig, ge den lite mat stackarn!



En stackars fågel som gick och pep utanför Olivia, en skylt mitt ut i ingenstans (:) ) och Reisen, baren där vi tog ett glas vin.



Det var lite bilder från fredagen och en på den bitande fågeln från lördagen. Jag återkommer med fler bilder från helgen. Nu ska jag gå ut på en promenad :)

Väntan

Hoff, jag sitter här och väntar på besked om lägenheten, men de ringer ju aldrig så nu är jag sur. Efter tre skulle de ringa och stänger de inte fyra? Kl elva hade de som låg etta (och inte var på visningen) fortfarande inte hört av sig, vilket innebär att vi låg etta, men de var väl inte så positiva åt att vi troligtvis inte kan flytta in tidigare, eftersom vi har 3 månaders uppsägningstid. De ville väl helst att man skulle flytta så fort som möjligt, men är vi etta så är vi etta, då borde vi få den ändå tycker jag. Eller hur?? Och förresten så vet vi ju inte, om vi hittar någon som kan ta våran lägenhet kanske vi kan flytta ut tidigare. Hoff, varför ringer de inte?

Helgen i Stockholm

Håhå håhå. Nu är jag hemma efter en underbar helg i Stockholm. Det var roligt!

Vi solat och badat och promenerat. Varit ut på söder och åkt båt till skärgården. Vi hann till och med med lite shopping på söndagen, vilket vi inte alls hade tänkt. :) En helt underbar helg.

Bilder kommer senare, jag måste sortera och rensa lite först :)

Lite kortfattat kan vi säga så här:

*Det går att bränna sig trots att solen gömmer sig bakom 30 kg moln. (i alla fall om man heter Jenny, men jag brände mig egentligen inte, blev lite röd bara)
*Skärgårdsbåtar kommer sällan i tid.
*Försöker du bada vid bryggor vid hus kan det komma båtar som vill parkera.
*Akta dig för fåglar, de kan bita dig i tårna när du inte ser. (det hände faktiskt, en kille som låg och hånglade med sin tjej på klipporna när vi var på Fjäderholmarna (hmm, hette det så?!?), det var kul, haha)
*Det är hett i Stockholm!
*På tunnelbanan kan man stöta på de man minst anar, synd att resan går så fort.
(jag träffade två gamla klasskompisar från Gävle, som jag inte sett på 4 år. Det var riktigt roligt, tråkigt bara att vi skulle av på nästa hållplats, så vi hann knappt prata något).

Vi badade i Vinterviken, i Mälarhöjden och i Liljeholmen, ett bad per dag. Jag som är en riktig badkruka, men det var skönt. :)

Nu har jag en jobbvecka kvar, fyra skift, och sedan SEMESTER!! Härligt! Och vi väntar fortfarande på besked om lägenheten, jag ska ringa dit imorgon och höra hur det går, för det är sista dagen. Sedan får vi veta! Hoppas, hoppas, hoppas!

Stockholm!

Nu drar jag till Stockholm och eftersom jag inte vet hur man mobiluppdaterar (vet knappt hur man tar sig ut på internet med telefonen), så ses vi väl på måndag! :)

Torsdag


Åh, vad jag vill ha den där lägenheten. Jag ringde HSB idag och ännu hade de som ligger etta inte hört av sig i alla fall, men de har ju lite tid på sig. Så det är väl bara att vänta över helgen och hålla tummar och tår att de inte vill ha den. Hoppas, hoppas, hoppas!

Imorgon åker jag ju till Stockholm och då ska jag verkligen försöka att inte gå runt och tänka på det. :)

Sambon har förresten laddat ner SIm City tre åt mig, så nu har jag att roa mig med hela sommaren :)

Men imorgon, Stockholm, Stockholm, Stockholm :)

Lägenhet!

Åhåhåh, jag och sambon var och tittade på en lägenhet i dag, en vindslägenhet i postenhuset. Åh, jag tror jag är kär. Jag har alltid velat bo i en vindslägenhet. Vi visste inte att det var det vi skulle titta på och den var inte alls som vi trodde. Lite mindre och ingen diskmaskin. Hehe. Och balkongen var inte en sådan där stor inglasad en, men det gör inte så mycket. Åh, jag vill ha den! Tyvärr var vi bara tvåa på den, men han som var etta var inte där, men jag vet inte om det är positivt eller negativt. Han kanske inte brydde sig om hur den såg ut och ville ha den ändå, eller så sket han bara i det för att han inte ville ha den, men varför tackade han då i så fall ja till att komma? Men sambon har inte bestämt sig och jag har lovat att inte tjata. Vi har ändå till nästa vecka på oss att bestämma om vi vill ha den eller inte. Men säkert får vi den inte ändå :(

Sedan är det ju så att den är ledig från sista september och vi har tre månaders uppsägningstid, dvs till sista oktober.. Det är ju inte så kul att betala dubbla hyror en månad. Men men, vi får se, jag ska inte börja hoppas på något.


Hetta, var då någonstans?

Ok, vart är nu all den där hettan som de skriver om i tidningarna?

Onsdag Torsdag Fredag
Kiruna Regn 17° Klarvær 10° Regn 16°
Jag bara undrar liksom...

Då ser ju Stockholmsvädret lite trevligare ut

Fredag 16. juli


Varsel Nedbør Temp. Vind

neste 6 timer på klokkeslettet
kl 2 Delvis skyet 0 mm 20° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra sørvest 2 m/s
kl 8 Klarvær 0 mm 21° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra  vest-nordvest 4 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 27° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra  vest-nordvest 3 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 25° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra  sør-sørvest

Lørdag 17. juli


Varsel Nedbør Temp. Vind

neste 6 timer på klokkeslettet
kl 2 Klarvær 0 mm 18° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra sør 3 m/s
kl 8 Delvis  skyet 0 mm 24° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra sør 2 m/s
kl 14 Regn 0,5 mm 28° Lett bris Lett bris, 5 m/s fra  sør-sørvest 5 m/s
kl 20 Skyet 0,4 mm 23° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra sør

Søndag 18. juli


Varsel Nedbør Temp. Vind

neste 6 timer på klokkeslettet
kl 2 Kraftig  regn 6 mm 20° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra sørvest 2 m/s
kl 8 Klarvær 2,9 mm 16° Svak vind Svak vind, 3 m/s fra vest 3 m/s
kl 14 Klarvær 0 mm 24° Laber bris Laber bris, 6 m/s fra vest 6 m/s
kl 20 Klarvær 0 mm 21° Lett bris Lett bris, 4 m/s fra vest
Men det där regnet på lördag gillar jag inte riktigt, men man kan väl inte få allt.. (Väderprognoser från yr.no för er som inte förstod det av norskan)


Jag var ju på bio i söndags, Eclipse! Den var bra, men allting gick så himla fort, det kändes som att de verkligen försökt trycka in allt på så kort tid som möjligt. Nja, jag tycker fortfarande New Moon är bäst och eftersom jag tycker sista boken är den sämsta, så lär jag väl fortsätta tycka det sedan också :) Men filmen var ändå mycket bra :)



Men jag blir ändå aldrig äldre än 25

Jag har just insett att jag är gammal.

Jag bokade flygbiljetter till Stockholm igår och insåg att jag inte längre får flyga på ungdom.. OMG! Nu går det bara utför, det är ett som är säkert.

Men på fredag åker jag i alla fall till Stockholm, wee! På studentbiljett, drar ju ner ålderspoängen lite i alla fall. :)


Stockholm (Bildkälla: http://inicijativagis.files.wordpress.com/2010/02/stockholm.jpg)


Nu var det tänkt att jag och sambon skulle titta på film, eftersom han absolut ville åka och hyra, men när vi kom hem insåg han att han lovat spela NHL med sitt lag, så här sitter jag. Får väl roa mig själv då.

Vi åkte förresten och handlade idag, för attt vi behövde smör och leverpastej, men vad kom vi hem med? Ja inte var det då smör och leverpastej i alla fall. Ok då, minnet börjar visst svikta. Jag är väl gammal då!

Loussatoppen!

Äntligen är jobbhelgen över!!

Jag vet att det har varit dåligt med uppdateringar på sista tiden, men det är ju faktiskt sommar :)

Igår var jag och Olivia uppe på Loussatoppen. Det är ju så underbar utsikt därifrån.


Fantastiskt!


Men det var jäkligt kallt!


Det här ska bli ett hotell.. Tror vi..


Kiruna!

Jag hoppas verkligen att alla turister hittar hit upp, för det visar verkligen Kiruna från dess rätta sida. Så otroligt vackert!

Snart är det bio!

Jukkas och Ripan

Igår hade jag en mysig eftermiddag med min hjärtan :) Först var vi Jukkas och hade picknick och tittade på Annas pappas "sommarhus". Så underbart mysigt! Ett riktigt sånt där gammal hus som är så mysiga, precis ett sådant som jag skulle vilja ha. Jag tror att jag ska flytta till Jukas :)


Jag :)


Är det inte underbart vackert så säg?!?

Vi avslutade eftermiddagen med att gå på Ripan och lyssna på trubadur. Tyvärr hade de redan spelat i två timmar när vi kom dit, så de höll inte på så länge, men vi satt kvar och pratade och hade trevligt ändå :)


Berg, berg, berg. Vart man tittar över staden så ser man bergen i bakgrunden. Jag tycker det är fantastiskt!

Utebadet.

Japan!

Jag har suttit och planerat vår Japanresa med min kära S nyss.

(Bildkälla http://www.finnair.com/japan/static/images/japan_overview_2.jpg)

Åh, så roligt. Jag längtar verkligen. Vi ska åka i början av april och vara borta i två veckor hade vi tänkt. Hon måste tyvärr åka tillbaka till Halmstad imorgon, så vi har inte hunnit planera så mycket. Men vi tänkte att vi skulle sätta oss med våra respektive sambos och gå igenom vad vi vill göra, så ska vi försöka sammanställa det sen och se om vi kan sätta ihop en resa. Men jag vet inte riktigt vad som är enklast, att boka allt via Japanspecialisten eller boka själv? Man vet ju inte hur det är med alla hotell och så om de bara pratar japanska. Just nu siktar vi på att ha våran bas i Tokyo och kanske Osaka, så man slipper släpa runt bagaget så mycket. Japan är ju inte så stort, så man kan ju åka på rätt många dagsturer ändå. Åh! Det är ju inte så länge kvar :)

Solen skiner och här sitter jag


Hittade världens coolaste glasögon hos min kompis i lördags som jag fick låna. Hehe

Underbart väder ute och själv har man varit inomhus hela dagen. Kul, kul. Kaos på jobbet. Jag förstår inte hur folk tänker. Ja, det är varmt ute, vi åker på OK! Jag har knappt hunnit med något på livsen idag, har stått i kassan så gott som hela dagen, eftersom vissa andra vägrade. Jag hann inte med en beställning idag på grund av det, men det var då f-n inte mitt fel. De ringde när jag var på lunch, så min kollega fick ta det. Blir det fel, så blir det fel, inte så mycket att göra åt saken, men nog tror jag hon fick det rätt.

Imorgon ska jag åka till Jukkas med några kompisar och bara mysa. Vi får hoppas att vädret håller i sig (med min tur lär det väl regna) och sedan på kvällen ska vi till Ripan och lyssna på trubadur. Det blir nog en trevlig dag/kväll :)

Åskoväder

Jäklar vilket oväder det blev

(bild lånad någonstans ifrån)

Det mullrade, någon skrek och så kom en stor blixt. Shit vad läskigt, jag och sambon höll på att skita på oss! Men nu skiner solen igen och jag har till och med hunnit vara ute och jogga.

Jag sprang förbi brandstationen och precis då kom det ett utrop i någon högtalare och sedan kom två brandbilar. Jag vet dock inte om det hade med åskovädret att göra, men någonstans brann det i alla fall. Det var också lite läskigt.

Vi väntade bara på jobbet hela dagen att åskan skulle komma, men som tur var hann jag hem innan. Våra kassor gillar inte riktigt åska, de har en förmåga att lägga av när det är åska i luften och då brukar det bli ett jäkla liv på kunder.

Snart tror jag det blir sängen, upp och jobba livs imorgon igen.

Festival!

Ojojoj. Inte skrivit i bloggen på fyra dagar. Jag har varit upptagen kan man väl säga.

Festival!


Skogspromenad



Allsång med Edit



Willy Clay Band, The Ark, Kent, De tre


Kärlek!


Mina hjärtan!

Och mycket, mycket mer!

Framförallt har jag promenerat. 5 km med S och S på fredagen i Team Sportia-loppet. 9 km skogspromenad på lördag med S och så knallat omkring på festivalområdet. Åkt karuseller, ätit älgwok, inte vunnit nallar, köpt en popcornhatt, med mera, med mera.

Nu är festivlalen över och det är tillbaka till verkligheten, det vill säga jobb! Men ikväll blir det lugnt och skönt med sambon.

RSS 2.0