Och Sveriges tråkigaste blogg skrivs av...

*trumvirvel*

MIG!!

Wohoo.

Eller..?!?

Nej, om man skulle göra sig lite nyårsfin. På en stund kommer vännerna, då blir det visst lite drinkar och grejjer. Sedan ska vi på nyårsfest.

För det är väl inte ok att lägga sig i soffan med en filt och äta lite popcorn och titta på raketer genom fönstret, på nyårsafton..?!?

Nej jag tänkte väl det.

Gott Nytt År !!



Åh herregud

Det känns ungefär som att jag blivit överkörd av en ångvält, typ tio gånger..

Men så ska det vara, nu är det revy !! :D

Ursäkta för dålig uppdatering, men jag spenderar för tillfället hela dagarna och nätterna på Folkan, och sitter med datorn upptryckt vid näsan all tid där emellan (och samtidigt). Ikväll är det genrep, det känns.. Sådär. Om alla bara brydde sig om att lära sig sina repliker skulle det kanske kännas lite tryggare... Just nu är det en sketch som troligtvis blir strykt idag, eftersom en viss person inte verkar bry sig överhuvudtaget... Jag tycker det är jättetråkigt, dels därför att det är den enda sketch jag har repliker i förutom politikerna, men också därför att det är en bra sketch, med viktiga skeenden som skulle saknas i helheten om de inte var med. Men som den är just nu, är det enbart pinsamt att göra den. Tyvärr :( Förhoppningsvis har denna någon övat repliker under natten, men jag är väldigt tveksam.

Nu ska jag fixa lite med uppsatsen, just avslutat handledningen och sedan blir det Folkan för hela slanten igen. Jag får väl önska "break a leg" på mig själv. Förhoppningsvis är jag hemma före tolv idag, ska trots allt jobba imorgon.


Oh my god

Allvarligt, ska vi ha genrep, på torsdag, inför publik?!? Oh My God..!!

Nej för tusan, nu kör vi hårt, rep, rep, rep, hela dagarna (och nätterna) långa och lite (eller mycket) uppsats i pauserna.

Ska bara försöka ta mig ur morgonrocken, resa mig ur soffan och komma igång med skrivandet också. Kanske ta en alvedon för att få ner febern (hatar, hatar, hatar att knapra piller, men ibland måste man göra undantag..) och skaffa en hostmedicin mot slemmet som täpper igen min hals, sedan är jag fit for fight. Repa och rigga scen hela natten, yeey!


God Jul

Hoppas ni har haft en finfin jul, det har jag. Nu ligger jag i sängen och kämpar med att hålla ögonen öppna. Förkylningen har legat i nu hela veckan och uppenbarligen blir den bara värre och värre. Funderar just nu på om jag sa försöka ta mig till jobbet eller inte.

Nu ska jag i alla fall se de två sista avsnitten av julkalendern. Lägger upp lite bilder lite senare (ja inte på julkalendern, men på julen :) )

Tjing tjing

Bränt hår luktar inte gott !!

Det stinker!

Jag eldade lite hår igår, tyckte att det behövdes lite action i tillvaron... ;) Nej fy tusan, det var en skräckupplevelse om något. Det brann i mitt hår! Jag skulle tända ett ljus och när jag skulle blåsa ut tändstickan hamnade den visst lite för nära mitt hår, svosch sa det och så var det full brand. Jäkligt läskigt. Jag hann tänka vatten, jag måste till vatten. Men jag stod bara och skakade på huvudet och hade full panik. Elden slocknade av sig själv som tur var och det märks inte så mycket på håret heller, bara om man tittar nära ser man att håret är ojämnt på vissa ställen, men shit vad skakis jag var! Hoff, näradöden-upplevelse.


Nej

Det är inte smart att göra en smoothie när det känns som att någon har försökt klösa ut din hals, inifrån. Det blir inte bättre.



Inte smart, jag lovar.



Brr, kallt !!

Känns riktigt, riktigt kallt ute nu. Det är väl egentligen inte mer än runt -20, men det känns kallt.

Har haft en helt underbar helg med revyrep, känns att det börjar närma sig. Det är så otroligt roligt. Den roligaste tiden på året helt klart. Skratta, skratta, skratta, med härliga människor. Underbart!

Herregud, förstår ni att det är jul på fredag?!? Det är jag inte alls redo för, julen får gärna vänta en vecka till. Jag har ju knappt hunnit börja julpynta än. Nej, vi tar väl jul nästa fredag istället va? Ja, vi kör på det ;)


Fjärde advent

Kölden biter i advent
och vårt fjärde ljus blir tänt
alla ljusen lyser klart
nu så kommer julen snart


Julshow

Igår var det ja.. Hmm, ja vad ska man säga. Vi var på julshow med supé med jobbet. Trevligt att man får gå på någonting och det hade säkert kunnat bli jättebra, men det var fruktansvärt dåligt organiserat.

Det började med att vi kom dit och garderoben kostade 20 kr, ja det var ju tur att man hade pengar med sig. Alla hade inte det, så de fick låna. Ok att det tas betalt för garderob, men har man betalat en massa pengar för att gå på supé så kanske man inte direkt räknar med det. Sedan stod det också en skylt att det var endast kontantbetalning, även i baren, snacka om att skjuta sig själv i foten (för de som hade tänkt dricka i alla fall). Nåväl, vi blev tilldelade bästa platsen, rakt framför scenen och slog oss ner. Vi började dricka vatten och umgås och vänta, och vänta, och vänta. Efter en halvtimme börjar de servera i glasen och så kommer det en servitris fram till oss och säger att vi måste flytta på oss, för de hade räknat fel. Jo, tjena. Vi skulle inte få sitta bredvid varandra heller. Efter många och men skulle vi bara behöva flytta till bordet bredvid, men då ville ju inte de som satt där vi skulle få sitta flytta på sig, väldigt förståeligt eftersom de då skulle få sämre platser. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, men jag tror att de bara byggde ut det befintliga bordet. Hur som haver, vinet fylldes upp väldigt ojämnt, vårt bord fick inte ens halva glaset och alla andra fick fullt ( det var väldigt stora glas), och vi satt dessutom och väntade på vatten i timme. Tillslut gick jag och kollegan och sa till att vi ville ha mer i våra glas plus vatten så då fick vi det, efter ett bra tag. Sedan var det "bambakö" till maten, dit man skulle gå bordsvis. Jo tjena, vuxna människor och vänta på sin tur. Haha. Vi satt i bordet i mitten, men av någon anledning fick vi mat sist... När fick vi mat då? Jo efter två timmar, när de första som fick mat redan hade ätit upp för en timme sedan. Ronny Eriksson fick komma och köra ett extranummer eftersom folk var så irriterade när de inte fick mat. Var maten god då? Jodå, om man gillar kall mat utan smak så.... Jag förstår inte varför de inte bara serverade vid borden, det hade gått otroligt mycket fortare.

En annan kul grej. Det satt en man och en kvinna bredvid oss som hade bokat biljetter privat, och då fick man tydligen ingen drinkbiljett och därför inte heller något vin i sitt glas. De blev tillsagda att gå till baren och köpa, det var ju bara det att baren inte var öppen eftersom all personal höll på att servera vid borden, så de skulle fått vänta en timme utan vare sig något att äta eller dricka. Kvinnan satt och skrattade länge åt det. Tillslut fick de vin i alla fall, de fick bara gå och betala när baren öppnade. Hojja!

Usch så dålig organisation förstörde verkligen hela kvällen, som annars var trevlig. Ronny Eriksson är bara så underbar :)

Nu blev detta väldigt långt och osammanhängande, hoppas någon orkar läsa. Nu väntar jag bara på sambon så ska vi kika på någon rysare. Och imorgon kör vi stenhårt på folkan med revyrep, jippie!

Tänk att det är en vecka kvar till julafton, helt sanslöst!


God morgon (igen)

Skit att jag har rensat ut allt svart te eftersom jag inte vill ha koffein, men det känns att det är precis det jag behöver just nu... Ska gå iväg och jobba några timmar, hörs lite senare, så ska jag berätta om den trevliga(?) kvällen igår.


Fullt upp

Äntligen har jag fått lägga mig i soffan efter att ha varit i farten sedan kl 05.

Jag har klätt julgranen (eller ja, halvt)

Silverglittret tog slut halvvägs ner, stjärnan är sned och jag orkade helt enkelt inte hänga upp fler kulor. Och ljusen sitter jäkligt ojämnt ser jag nu, men det skiter jag i. Nya tag imorgon. Nu tänker jag bara ligga här och trycka i mig mina popcorn, kanske tar lite choklad, det tycker jag att jag har förtjänat.


God morgon

Snön ligger vit på taken, endast (?) Jenny är vaken.


Bloggen är väldigt högprioriterad just nu...

eller kanske inte, men jag gör vad jag kan.

Har nyss beställt massor med julklappar, en till pappa kvar då och kanske något litet till sambon. Känner mig rätt nöjd faktiskt, det är ju över en vecka kvar till jul :) Imorgon ska vi söka igenom stan efter en julgran och kanske lite julgranskulor till det.

Absolut inte bara röda, även om sambon helst skulle vilja ha det, men han kan få klä delen som är in mot väggen ;)

Nu måste jag sätta mig med uppsatsen så jag har något att skicka in till min handledare imorgon, det är lite dåligt med det just nu.


Vila i frid morfar

Min morfar dog igår, han var gammal men frisk och kry så det kom väldigt överraskande. Personalen på hemmet där han bodde hade hittat honom i poolen. Förmodligen hade han fått problem med hjärtat, men ingen vet än.

Vi hade under de senaste åren en väldigt komplicerad relation, jag och morfar, jag har inga planer på att gå in på varför här, men en gång i tiden stod han mig väldigt nära, så självklart är det sorg i hjärtat nu.

Sov i ro nu morfar och hälsa mormor från oss.


Tröött

Jag är trött !! Bara så att alla vet.

Jag ska då lyckas med allt

När jag stängde på jobbet igår gick nyckeln av, inne i låset. Haha, det har jag då aldrig lyckats med förr

Inte den här nyckeln då, men en liknande, min är ju halv numera ;)





Är det torsdag idag?

Jag har tänkt flera gånger idag att det är dags att uppdatera bloggen, men liiite senare. Nu är det senare och jag är på väg på jobbet, så gick det med den saken. Stägningsskift på en torsdag och dessutom från klockan tre. Känns väldigt konstigt...

Hur lyckas man förresten bränna köttfärs i micron när man bara ska värma den?!? Det smakar inte så gott....

Dagens tips

Läs inte i dödsböcker när det är mörkt ute och du är ensam hemma. Nej fel, läs aldrig i dödsböcker om du har planerat att vara ensam hemma snart, någonsin, även om det är ljust ute... Speciellt inte om du är bra på att fantisera ihop saker (läs, inbilla dig saker).

Sambon bad mig förresten lägga ut den här bilden

Han ville visa vad han har beställt från USA, fråga mig inte varför men bilden får ni se i alla fall. Det var förresten inte mycket där som var gott, vill jag bara tillägga. Varför ska jag förstöra mina underbara popcorn med krydda, liksom?!?


Men helt allvarligt j-vla talat

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5831088

Skolchefen i Kiruna tycker att lärarna borde få lön efter hur bra betyg eleverna får....?!?
Är han helt jäkla, ja jag vet inte vad. Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Vilken idiot !!

Jag ska i alla fall operera mig om max tre månader. Wehoo, äntligen! Kändes som en lite onödig tur till Gällivare igår. Var borta från åtta på morgonen till sju på kvällen för fem minuter hos läkaren. Han sa i princip bara att ja vi opererar väl. Äntligen får jag ta bort mina skruvar och den trasiga tråden :)



Andra advent

Mörkret tätnar i advent och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevare dem som gråter, låt dem le och leka åter


Niqab eller inte niqab?

Jag hade mycket planer för gårdagkvällen, men jag slog mig ner i soffan efter en pizza och sedan var det inte mer med det.

Nu till det jag sitter och upprör mig över.

Först och främst, varför är det så jäkla viktigt i Sverige att vara politiskt korrekt? Helt ärligt, man kan inte ens ha en svensk flagga utan att bli kallad för rasist.

Nu detta om niqab, DO har tydligen dömt att en kvinna som bär niqab ändå ska ha rätt att gå utbildningen till förskolelärare. Ok, hon måste väl ha rätt att läsa till vad hon vill, men, tänker hon bära niqab även under sitt arbete? Kommer någon anställa henne? Kan hon utföra sitt jobb med niqab är väl frågan man borde ställa. Om hon inte kan det, varför ska hon då i sådana fall ens gå utbildningen. Eller har hon tänkt ta av sig niqaben när hon väl får ett arbete? Exakt den här diskussionen hade vi i skolan när det visade sig att en av våra kursare under pedagogiken bar niqab. Här handlade diskussionen mest om kvinnodiskriminering vilket jag tycker är fel. Jag kan inte påstå att niqab är kvinnodiskriminering eftersom jag inte vet varför kvinnan i fråga väljer att bära niqab. Men vad hände med att se folks ansikten? Är det inte viktigt för barnen att få se sin fröken och veta vem som befinner sig där under? Många barn är ju livrädda för tomten, hur ska man kunna förklara för dem att under masken finns en fröken de ska lita på? Är det inte också fruktansvärt opedagogiskt när barnen inte ser frökens ansike och hur hon reagerar på saker och ting? Lär sig inte barn genom att härma? Eller ska hon inte ha niqaben hela tiden utan bara när män är närvarande? Tänk alla pappor som kommer med sina barn till förskolan, hur ska hon hantera dem, eller är det inte det det handlar om? Hur förklarar man för barnen att nu måste fröken ta på sig en mask för nu kommer Emils pappa?

Visst är det bra för barnen att få lära sig om alla religioner, men niqab tillhör inte islam som religion, det finns ingenting i Koranen som säger att en kvinna ska bära niqab. Det är ett helt eget val. Därför kan man inte säga att hon måste få bära det för sin religions skull. Vi får inte bära maskeringar i vårt dagliga liv, varför ska hon då få göra undantag? En fråga bara. Jag tar ingen sida, jag undrar bara. Jag förstår inte riktigt hur hon ska kunna utföra sitt arbete om hon är helt täckt.

Jag tänker inte komma med någon förklaring att jag inte är rasist. Jag tycker det är uppenbart. Det handlar inte heller om okunskap. Jag förstår bara inte hur det praktiskt ska gå till. Har jag fel, förklara det gärna för mig då.

Nu ska jag betala 300 spänn för att tyda bouppteckningar.




Jäklar vad det blåser

Så fort det blir lite varmare så börjar det att blåsa, så är det! Plusgrader ute, svinhalt och storm. Lilla bilen hade till och med tinat upp sig själv utomhus, i november. Det känns som att det är något som inte stämmer. Skönt att det är varmt, men ut kan man inte gå ändå, man slår ju ihjäl sig eller blåser bort...

Revyrepat idag, inledningsscenen, spännande. Känns riktigt bra. Det börjar närma sig nu. :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och kika lite julkalender, den började ju lovande i alla fall. Sedan är det natti natti.



1 december

Åh, herregud vad tiden går fort. Det var ju nyss jul för tusan !!

Med första december kommer också detta

Julkalendern (bild från svt.se, stäm mig inte, snälla!) :)

Ska jag vara ärlig har jag inte följt julkalendrarna de senaste åren så bra, det blir så när man jobbar. Jag lär ju inte följa årets särskilt bra heller, men idag ska jag i alla fall kika och se vad det är för något.


RSS 2.0