Motion!

Idag har jag varit duktig, gick midnattsolstigen med två kompisar. Den är egentligen lite över 4km lång, men vi gick lite vilse och fick nog en lite kortare väg. Jobbigt var det i alla fall, en timme och 40 minuters promenad i skogsterräng. Jag var helt slut redan innan vi knappt börjat. Uppför Loussabacken (slalombacken), jobbigt! Men det värsta var nog ändå nedför, mina knän klarar inte riktigt nerförsbackar. Härligt skönt var det i alla fall, trots regn mot slutet.

Hallå igen

En liten paus är bra ibland.. Firat midsommar på bröllop som var väldigt fint och sedan drog vi utomlands i två dagar, till Norge, hehe. Åkte båt, åt god mat, spelade kort och fiskade för första gången på flera år. Fick fina fiskar! Ja, sambon fiskade inte, men han åkte i alla fall båt. Så fick han en utlandssemester i sommar i alla fall. Jag ska lägga ut lite bilder, men jag känner stressen från sambon som vill ha datorn.

En vecka av semestern har gått, tre veckor kvar. Snart börjar jobbet igen. Om ganska exakt en vecka sitter vi på flyget till Amsterdam. Jag kanske skulle börja titta på packningen lite, och se så jag får plats med allt i ryggsäcken. Jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig ens. Lite stressigt kanske, men det löser sig!


Det är inte lätt att blogga..

..när man har en sambo som tar ens dator hela tiden, men nu är jag här. Sambon fixar iordning för bröllop imorgon (ja inte vårat, en kompis till honom. Jag ska inte gifta mig, vad jag vet i alla fall, men på bröllop ska jag).

Jag har varit så sjukt trött nu i flera dagar, knappt sovit något på två nätter. Jag tror det beror på att jag bytte gardiner vid städningen i tisdags och nu är det så jäkla ljust där inne (jäkla sambon som vant mig vid att sova i mörker, aldrig haft problem med ljus förut). Ikväll åker filten upp! Jag har absolut ingen ork för någonting just nu. Hann i alla fall med en tur på stan idag och fick lite handlat till resan, den börjar närma sig. Måste ta en titt på allt jag ska ha med mig och se om jag får plats med allting i väskan. Det måste ju finnas utrymme för shopping också. sambon och hans kompis har beställt varsin fotbollströja från Milano, och lite ska jag väl shoppa själv, ja inte i Milano kanske, inte riktigt min prisklass...

Allvarligt är klockan bara 18?! Jag trodde den var typ tio.. Jag som var sugen på att gå och lägga mig. Jaja, får väl ligga här i soffan i några timmar till, det är ju trots allt semester.



Välkommen till Kiruna

Plus 8 grader och regn, trevlig midsommar! Idag har vi haft en städdag, gått igenom hela lägenheten i över tre timmar, ganska skönt när det regnar. Sambon och jag tittade två avsnitt av Walking Dead ikväll också, den verkar hyfsat ok. Ber om ursäkt att det ser lite hoptryckt it ibland, blir så när jag försöker blogga via iphonen.

Första dagen på semestern

Vad har jag gjort, solat, badat och varit ute i solen?! Haha! Det regnar och är typ tio grader och ska vara så hela veckan, i helgen tror jag det ska bli kring fem. Härlig, underbar midsommar! Idag har jag röjt och rensat bland papper, imorgon ska vi storstäda. Det är härligt med semester!

Det är kallt ute, men jag vägrade klä på mig jacka och strumpor idag, jag har semester, det är sommar, jag skiter i om det är tio grader. Ja, ok, det var jäkligt kallt, trots att jag bara gick fram och tillbaka till bilen. Men någon måtta får det vara! På med ballerinaskorna och en kofta eller tröja bara.



Vad gör ni?

Jag äter en isglass på väg hem från fest en lördag natt. Lite otippat, men känns bra! Semester och sommarlov i ett svep, väldigt konstigt. Jag känner mig stressad, som att jag glömt något, men för första gången sedan i september har jag absolut ingenting att göra, inga måsten alls, underbart! Helst hade jag velat dra från stan, typ nu, men vi ska på bröllop på fredag så det blir inget med det. Men så jäkla skönt att inte behöva tänka alls, bara njuta av livet, och isglass! Och planera tågluffen förstås!

Jag är här

Är det inte roligt när man upptäcker att man har mer pengar än vad man tror att man har?!? Idag har jag i alla fall gjort av med en del av dem. Bokat resa hem från Wien, lagat bilen (bara 200:-, wohoo!), beställt linser och börjat titta på resor med sambon någonstans. Det visade sig att jag har en hel vecka ledigt i augusti bara sådär, det måste man ju utnyttja. Det lutar åt Barcelona faktiskt. Fanns inte så många resor när man bara kan vara borta sex dagar (sju om allt klaffar med flyg vilket det sällan gör när man bor häruppe).

Sista jobbdagen imorgon, sedan semester! Ber om ursäkt att jag tjatar, men det är ju semester!!



Har Jenny lagt ner sin blogg?

Ja, man skulle ju kunna tro det, men inte det inte. Nu är jag tillbaka, yeey! Sommarlov och två skift kvar till semester, wohoo!

Lite sommar och varmt har vi det också och myser med jordgubbar. Äntligen är jag klar med extrauppgiften så jag kan ta sommarlov, som jag har skjutit på den. Men nu så. Bara vänta på bedömningen, förhoppningsvis godkänt, annars blir jag väldigt ledsen.

Ska försöka återkomma med full kraft, i alla fall fram till den 4:e juli, för då drar jag utomlands. Tror inte att jag kommer leta upp internet för att roa er. Höhö. Men man vet ju aldrig.



Frukost på balkongen


I det gassande solskenet. (ja, jag har glasögonen under solglasögonen)

Ja, ibland är det skönt med sol, men inte när det är så där olidligt varmt (vilket det för övrigt är just nu), men en liten stund går bra.

Varför finns det förresten inga datorer där du kan se skärmen när du är ute i solen? Jag har lite skolarbete kvar att göra innan jag kan ta sommarlov och det hade ju varit skönt att kunna göra det ute i solen, därför hade det gärna fått regna idag. Men det är ju trevligt för dem som tar studenten i alla fall, som får det varmt.

Nej, om jag skulle sätta igång så kanske jag får lite sol idag i alla fall, på söndag blir det kallare igen. Man måste ju ändå passa på att njuta de få sommardagar vi har här uppe.


Så jäkla varmt!

Jag tror jag smälter bort. Kvavt och jobbigt, lite regn skulle vara tacksamt. Nu ska jag försöka sova, något annat går ju inte att göra här. Jag menar inte att gnälla, men jag tycker faktiskt inte om värme. Lagom är skönt, men det här är inte lagom.

När sommaren kom till Kiruna, eller olika nyanser av grått

Sådant är läget just nu. Varmt, men grått, och regn. Jaja, vi har i alla fall inte lägre typ fyra grader, nu är det faktiskt närmare 18. Sommaren kommer, långsamt. Synd bara att de lovat fyra grader till helgen igen, men vi hinner ju få några dagars sommar. Härligt! Solsken och kring 20 grader lovat onsdag till fredag.

För mig gör det då ingenting att det regnar, plugg står på schemat idag, måste fixa till det sista så jag kan få sommarlov på fredag. Wohoo! Ska en sväng på stan med Johanna och titta in lite grejjer till resan också. Det börjar närma sig, inte ens fyra veckor kvar nu... Måste börja titta på packning och grejjer. 4:e juli drar vi till Amsterdam och sedan vidare ut i Europa. Yeey!

(bild lånad från fjallraven.se)
Typ en sådan här väska har jag, en blå, fast som den stora längst till vänster, men inte riktigt. En äkta Fjällräven från 70-talet. Farfars gamla som jag har lånat av min far som brukar ha den till fiskeväska. Det är grejjer det!


Ja, så är det

Idag verkar sommaren ha kommit till Kiruna, får väl se hur länge den stannar. Jag tog en datorpaus hela helgen, grymt skönt. Har förresten inte ens varit hemma på hela helgen, jobb och Harry Potter och planering av tågluffen har stått på schemat. Snart ska jag iväg och jobba igen, 11-20, mördarskiftet!

Lite, lite skolarbete kvar, sista seminariet på torsdag och sedan, sommarlov! (om jag hinner klart med extrauppgiften och fördjupningsuppgiften förstås...)





Harry Potter-maraton!

Wohoo! Eller ja tre i alla fall, det blir ändå sju och en halv timmes film. Så grymt! Vi måste förbereda oss inför sista, den kommer ju snart.

Men allvarligt talat

Är det inte dags att lämna kungen i fred nu, vem tusan bryr sig om han går på strippklubb. Vi ska skita i det, de enda som har med det att göra är väl hans fru och barn. Ända sedan den där boken om kungen släpptes så verkar det vara ok att skriva om allt. Kungen är en kvinnojägare, so what?! Han har inte köpt horor vad någon vet, och har han det så gjorde han det när det var lagligt. Vi behöver inte tycka om det, men vi lever i ett fritt land, även för kungen. Så länge han inte gör något olagligt får han göra vad han vill, gör han det ska han avgå! Jag skulle kunna skriva flera mil om detta, men jag sitter på jobbet och min portfölj ska in imorgon och jag har typ halva kvar. Superduper!

RSS 2.0